HP DV6-1242et Isınma Sorunu ve Çözümü ( Garanti Bitmiş ise =) )

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
Arkadaşlar sizlerinde elinde benim ki gibi soba olarak kullanabileceğiniz hp yada başka marka bi laptopunuz varsa aşağıdaki gibi bi çözüm uygulayarak ısıdan kurtulabilirsiniz.Mesela ben oyun oynamam pek ama arada need for speed yada fps tarzı güzel oyun çıktı mı doğal olarak dayanamayabiliyorum =) Benim hp yi normal de işlemcisini %75 lere düşürerek çalıştırırdım.Oyunda da öle çalıştırırdım,ısınmazdı pek fakat takılmalar olurdu ve oyunun fps sini düşürürdü doğal olarak.Şimdi aşağıdaki yöntemle işlemcisini kısmadan denedim hatta everest in sistem kararlılık testini uyguladım ortalama 75-76 derecelerde gezdi.Normalde bu 93 e kadar ulaşırdı ve daha da giderdi =) ben oyunu yada everest i kapatırdım =)

Gerekli Malzemeler =)

1)1 adet eski bi laptopun 5V luk DC fan motoru.

2)1 adet usb kablosu

3)Ben kartonla yaptım,biraz da karton.

Arkadaşlar öncelikle garantise var ise kesinlikle yapmayın,garanti size bye bye diyebilir.Laptop u açmadan yapacaksanız ki ben öle yaptım,işlemcinin üstünde kalan plastiği havya ile eritip çıkarttım fakat ana karta havya ile temas ettirirseniz anakart mefta olabilir.Ondan sonra oraya uygun karton kestim ve fan motorunun hava çıkış yeri ile yapıştırdım.Usb kablosunun siyah ve kırmızı uçlarını kullandım.Aynı şekilde motorun da siyah ve kırmızı uçlarını kullandım.Siyah nötr,kırmızı +5V luk faz ucudur.Aynı renkleri birbirine bağladım.Usb kablosunun diğer renklerini de birbirine değmicek şekilde birbirinden izole ettim.Multimetre ile ölçüm yaptığımda DC fan motorunun 141 mA çektiğini gördüm.Usb max 500mA sağlayabilir.Bu arada siyah ve kırmızı kablolalar birbirine değerse kısa devre olur ve usb portunuz yanar.Onun için kablolaları dikkatlice izole edin.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

http://imageshack.us/f/845/adszwgr.jpg/

Arkadaşlar son olarak test yaptım everest ile 77 ile 79 derece arasında gezindi daha da yukarı çıkmadı.Yaklaşık 10 dk kadar sürdürdüm testi.

ısınmayan hp, hp değildir :biggrin:
Eline sağlık kemal Güzel icat :D

Hp si olupta illa oyun oynamak isteyenler bu yolu uygulayabilir.Yalnız altına ekstra fan olduğu için sizinde laptop u ekstra yükseltmeniz gerekicektir. =)

teşekkürler mesut =)

Geri