Hp Compaq Ekran Kartı

Joizazaa

New member
Reaction score
0
Selamun Aleyküm..Arkadaşlar hp compaq Hewleet packard lt148ea laptopum var.Ekran kartı ıntel 3000 HD ramdan yiyor..acaba bileniniz varmı bu modellerde ekran kartı değişimi yapılabiliyormu ? Veya anakart değişimi yaparak halledebilirmiyim ?

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

laptoplarda donanım değiştirmek bayağı zor ama teknik servise falan vereceğim dersen bu da pahalıya patlayacaktır .. bence servise bir sor nekadar değişimi falan diye .

İlginize teşekkür ederim.Benim şu öğrenmek istediğim tek şey tümleşik ekran kartının değişip değişmeyeceği..Değişiyorsa fiyat olayına sonra giricem..

Notebooklar için ekran kartı değişimi zordur.Aynı yuvaya aynı soğutucu ile uyum sağlayabilecek bir ekran kartı lazım.Bunun dışında notebook'ların thermal ve elektriksel dizaynları sistem kurulurken ki bileşenlere göre belirlenir ve ayarlanır.Uyumlu bir ekran kartı bulduğunuzu varsayarsak bu ekran kartının ısı açısından thermal durumu ile çektiği voltajın aynı olması gerekli ki stabilite sorunları çıkarmasın...

Allah razi olsun. sonunda aradigim cevabi buldum..sogutucuya ve voltaja dikkat et diyorsunuz yanii???

çok zor ihtimal de olsa yapabilirsiniz .. ama çok dikkatli olmalısınız ..

intel hd 3000 serisi ramden yemez. hplerde o sorun neden var bilmiyorum eğer ramden yıyorsa tam bir saçmalık 2nd işlemcilerin gpuları ekran kartından yemez. işlemciyle tümleşiktir anakart ile değil.

Yani bu değiştirebileceğim anlamınamı gelir..Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var...

Hayır bu değiştirebileceğin anlamıma gelmez.Arkadaşımın dediği doğru yeni çıkan laptoplarda ekran kartı genelde işlemciyle birleşik oluyor.Yani eskisi chipler çok sayıda olmuyor.Adamlar bir entegre ile bütün işlemleri yaptırıyor.O yüzden sen o ekran kartı değişim işinden vazgeç bence...

Geri