Hoşgeldin yeni HAYAT..

sen@

New member
Reaction score
0
Merhaba Sigara,
Uzun zamandır bir türlü yapamadığım şeye sonunda karar verdim,artık sensiz yoluma devam edeceğim.
Biliyorum üzülüyorsun hep yanındaydım diyorsun üzüldüğünde,mutlu olduğunda,sinirlendiğinde v.s.
Bırak bunları sigara yalan söyleme sen hiç bir zaman benim yanımda olmadın,hayatımdan,ömrümden çalmak istedin. :mad:
Yıllar geçtikçe iyice sana bağlandım sonunda esirin olmuştum ama artık kurtuluyorum senden.
Bugün ilk sensiz bir günü atlattım o kadarda zor değilmiş,ben seni gözümde abartmışım.

Artık yeni bir hayat başlıyor...

Asla suçu ona atma daha kim senin için ateşlerde yanmayı seçebilir ki?

İlaç takviyesiyle biraz daha kolay atlatıyorum bu günleri.
Bugün itibariyle 6 gündür ilaç kullanıyorum.
6.gün bırakma gününde çok fazla zorlanmadım,psikolojikte olsa iyi geldi bana.
1 ay böyle devam edeceğim.
Sigarasız 2. günüme geçmek üzereyim,süper nefes alıyorum : )
İlk günde kendimi daha iyi hissediyorum,bir yıl sonra artık aklıma bile gelmezsin sigara.

Seni Hiç Özlemedim

Eskiden her an senin kokunu hissetmek isterdim. Bana dâima yakın olasın diye, yıllarca seni kalbimin üstünde taşıdım. Ellerime dost(!) yaptım seni, onlarla hemdem oldun gece-gündüz, yaz-kış. Hakkında söylenen kötü şeyleri dikkate almadım, kulak asmadım, abartıyorlar dedim. Çünkü seni delicesine seviyordum. Senden ayrılamayacağımı, ayrılırsam mutsuz olacağımı düşünüyordum. Ama şu an ayrıyız. Benden uzaktasın. Aslına bakılırsa seni hiç özlemedim. Hattâ senden ayrıldığıma o kadar memnunum ki, bunu sana anlatamam.
Kurtuldum!..
Evet, senden tam mânâsıyla kurtuldum...
Maddî bakımdan sıkıntıda olduğum zamanlarda bile senin için para ayırırdım. Hiç unutamıyorum, oğlum çikolata istemişti; ama ben alamamıştım. Buna sebep sendin. Çünkü çikolata alsaydım, seni o gün göremeyecek, kokunu hissedemeyecektim. Oğlum eve gözyaşları içinde gitmişti.
Seninle ilk karşılaştığımız günü hatırlıyorum. Keşke demek çözüm olsa, ‘Keşke o günü hiç yaşamasaydım!’ derim. Sevdiğim bir arkadaşım tanıştırdı beni seninle. O, gerçekten beni sevseydi seninle tanıştırır mıydı, bunu bilemem. Biliyor musun o arkadaşım bir hafta önce, akciğer kanserinden genç yaşta hayata veda etti. Geride onu çok seven bir eş ve bağımlı olarak yaşayan çocuk bıraktı. Arkadaşımı yaktığın gibi, kalanları da yakmaya devam ediyorsun. Tanıştığımız gün seni niçin elime aldığımı ve niçin dudağıma götürdüğümü hâlâ bilmiyorum. Özenti mi, taklit mi, yoksa bir arayış mıydı?!. Seninle bir defa buluşmanın sana bağımlı yapacağını hiç kestirememiştim. Keşke senin zararlarını hakkıyla anlatan biri olsaydı. Gerçi öğretmenim, zararlarını okulun tuvaletinde beni seninle yakaladığında biraz anlatmıştı. Gösterdiği gırtlağı delinmiş, bacağı kesilmiş hasta fotoğraflarının tesiri çabuk geçti. Sen her yerde karşıma çıktın arkadaşlarımla kol kola. Gençlik hevesâtıyla, erkekliğin şanından kabul edildiğin için, senin zararlarını hiç düşünmedim ve seninle arkadaşlığım hep devam etti.
Her sabah kalktığımda temiz ve derin bir nefes alıyor, sonra seni görmek istiyordum. Arkadaş grubumuzla temiz havayı seninle kirletiyorduk? Niye etrafa katran, zehir, radyasyon yayıyorduk? Bunu anlamak mümkün değil! Temiz bir şekilde nefes almak varken, niçin duman soluyorduk? Bir gün nefes alıp vermemin zorlaştığını hissettim. Fakat bir yandan da kendi kendimi kandırmaya devam ediyordum. ‘Nasıl olsa bırakırım canım, bak Ahmet benden daha fazla içiyor, bir şey olmuyor, bir şey yapsa bu kadar adam içmez.’ gibi düşünceler farkında olmasam da yıllarımı ve özümü alıp götürüyordu... Sigara İçenler Bu Hikayeyi Mutlaka Okusun...İbret Verici...
İlk zamanlar ne zaman bir bardak çay içsem, elimde senin rahatsız edici kokunu hissederdim. Daha sonra kokuna da almıştım. Bu kokuyu başkaları fark etse de, ben artık fark etmiyordum. Dişlerim yavaş yavaş sararıyor, üzerinde bir katran tabakası oluşmuş gibi gün geçtikçe kararıyordu. Bu yüzden sigara içmeyen arkadaşlarımın yanında rahat konuşamıyor ve gülemiyordum.
Derken öksürükler başladı. Bu öksürükler sonumun yaklaştığını haber veriyordu. Hayatımı alt üst eden bu öksürükleri üşütmeye, gribe bağlıyor senin sebep olma ihtimalini hep görmezden geliyordum. Bu kadar inkâr, sebep bulma, görmezden gelme, seni ne kadar çok sevdiğimi göstermiyor mu? Bu bağlılığım olmasa benimle yıllarca birlikte olabilir miydin?
Akşam olunca, küçük çocuklarımı düşünmeden elime alıyordum seni. Bir gün küçük kızım; ‘Baba seni seviyorum, bırak şu sigarayı, bizden daha mı kıymetli?’ dediğinde, seni bırakmam gerektiğini biraz olsun anlamıştım. Artık balkonda buluşuyordum seninle, ama çocuklarıma kötü örnek olduğum hususu da aklımdan hiç çıkmıyordu. Çocukluk arkadaşım Amerika’dan gelmişti. Cebimde Amerikan sigarasını görünce o kadar şaşırdı ki, bana; ‘Sen çocukluğunda akıllı adamdın, Amerika’da ancak düşük eğitimli insanlar sigara içiyor. Yazık değil mi sana! Onlar hem senin paranı, hem de ülkenin geleceğini sömürüyor. Birçok insan sigara içiyor bu memlekette, nasıl kalkınacak bu ülke! Sigaraya verdiği para yetmiyor gibi bir de tedavi masrafları var. Sen o kadar zengin misin? Biz o kadar zengin miyiz? Sıhhatimiz, istikbalimiz bu kadar ucuz mu?’ dedi. Ama ben yine kendimi kandırmaya devam ettim. Sigara İçenler Bu Hikayeyi Mutlaka Okusun...İbret Verici...
Bir gün ayağımda bir yara çıktı. Uzun zaman geçmesine rağmen, yara bir türlü iyileşmiyordu. Doktor seni bırakmazsam bütün damar yapımın bozulacağını, hattâ ayağımın kesileceğini söyledi. Bu ilk ciddi sinyaldi. Ben ise, ‘Azaltıyorum, haftaya bırakacağım.’ gibi sözlerle kendimi oyalamaya devam ettim.
Şu an bir solunum cihazına bağlı olarak yaşıyorum. Bacağımı kurtardım; ama akciğerimi kurtaramadım. Kurduğun sinsi tuzak yüzünden akciğerlerimin o minik kesecikleri patlamış, artık doğru dürüst nefes bile alamıyorum. Tedavi masrafları beni maddî olarak da bitirmiş durumda. Senin bu kadar ciddi zarar vereceğin, bu kadar sinsice vuracağın aklıma gelmezdi. Şimdi pili bitmiş bir oyuncak gibiyim. Daralan damarlarımdan kan zor geçtiği için organlarım beslenemiyor. Kendi sonumu hazırladım, ellerimle kendimi tehlikeye attım.
Kurtuldum senden, ama geç kaldım!
Bundan sonraki hayatımı senin kötülüklerini sevdiklerime anlatmakla geçireceğim. Benim düştüğüm tuzağa başkalarının düşmemesi için çalışacağım. Senin ne kadar kötü olduğunu herkes bilecek. Senden nefret ediyorum eski arkadaşım!
Alıntı

Sen busun işte sigara yakında herkes seni tanıyacak...
Bir gün herkes içindeki canavarı görecek buda senin sonun olacak.

Yanlis anlama direk aklima bu geldi, umarim sonu buna benzemez :smile:

Sigarayı bırakmaya çalışan bir tiryakinin günlüğü :

BİRİNCİ DAKİKA Sevgili günlük, Bu sabah haberlerde sigarayı bırakmanın vücuda yaptığı olumlu etkileri anlatan bir haber okudum. Bu tarz haberlerden oldum olası tiksinmeme rağmen nedense coşup sigarayı bırakmaya karar verdim. Kararım kesin, sigarayı bırakıyorum. Bu kararımın vücuduma etkilerini gösteren tabloyu başucuma astım. İçimin zehirden temizlenmesini tabloya bakarak daha rahat hissedeceğim. Şimdi masanın üzerindeki dolu sigara paketini buruşturup çöpe sallıyor ve sağlıklı gürbüz bir kişi olma yolundaki ilk adımımı atıyorum.

SEKİZİNCİ SAAT Sevgili günlük, Tabloya göre sigarayı bıraktıktan sekiz saat sonra tansiyon ve nabız normale dönüyormuş. İnanır mısın, bunu hissediyorum sanırım. Tamam, tansiyon ve nabzımın bundan sekiz saat önceki halinde de anormallik hissetmemiştim,ama normale dönmesi iyi bir şey herhalde. Coşkumu paylaşmak için Teomanı aradım, sigarayı bırakmama "geçici Ubeyd Korbey sendromu" adını taktı. "Oğlum" dedim, "bak tam sekiz saattir sigara içmiyorum, tansiyonum ve nabzım cillop gibi oldu". Bunu söyleyince kendi nabzının ve tansiyonunun da harika olduğunu söyledi, meğer sekiz saattir uyuyormuş. Hıyar işte, ben ne diyorum o ne diyor. Yalnız laf aramızda, kafama takıldı gerçekten, demek ki günde sekiz saat uyuyan bir sigara tiryakisinin tansiyonu ve nabzı da günde bir kere normalleşiyor. E peki, tansiyon ve nabız günde üç kez normale dönemeyeceğine göre benim kazancım ne bu işten? Demek ki, savaşı erken bırakmayacaksın. Yoksa Teoman itinden ne farkım kalır? Onun tansiyonu da normal, benimki de.... Neyse, bakıcaz....

ONUNCU SAAT Sevgili günlük, Sigarayı bırakırken başlangıcın çok zor geçtiğini duymuştum. Hiç de değilmiş. Az önce yemek yedim, iştahım açılmış, yemeklerin tadını daha iyi aldım. Yıllardır ilk kez yemeğin üzerine sigara içmeyeceğim.

ON BİRİNCİ SAAT Acaba azaltarak mı bıraksam? Sadece yemeklerden sonra içsem mesela? Yok yok, dayanmam lazım. Kuruyemişçiye gidip kabak çekirdeği alayım, oyalanırım. ON ÜÇÜNCÜ SAAT İki saattir aralıksız kabak çekirdeği yiyorum. Ve bir de yıldıran dejavu: "abi bu çekirdeğe elini sürünce bırakamıyorsun."

ON DÖRDÜNCÜ SAAT Kabak çekirdeğini bırakınca yemekten sonrakine benzer bir sigara içme isteği uyandı. Çöpe attığım sigara paketini ararken telefon çaldı, Teomanmış. "Sağlığında yeni düzelmeler var mı?" diye sorup kahkaha attı .Vay ayı vaaay, sigarayla mücadelemde başarısız olmamı bekliyor demekki. Bu beni sinirlendirmekten çok kamçıladı. Ulan Teoman, görüşürüz bakalım. İlk işim sigara paketinin olduğu çöp torbasını evden atmak

N YEDİNCİ SAAT Sevgili günlük, Kendimden utanıyorum. Az önce kapıdaki çöp torbasını geri almaya karar verdim, kapıcı götürmüş. Kararsızım, sigarayı bırakanların sinirli olmaya başladığı ve kilo aldığı söyleniyor. Şişman ve sinirli biri olup Hüseyine benzemeyeyim sakın?

YİRMİ DÖRDÜNCÜ SAAT Sevgili günlük, Biliyor musun, sigarayı bıraktıktan 24 saat sonra kalp krizi riski yüzde 25 azalıyormuş. Fena değil ha, ne dersin? Teomanı aradım az önce, sana en fazla 15 gün veriyorum dedi. Kalp krizi riskinin azalmasından sözettim, güldü. Gül bakalım Teoman efendi, gül... Gidip kabak çekirdeği alayım.

İKİNCİ GÜN Sevgili günlük, Dün çok kötü geçti. Kuruyemişçiye gidip bir kilo kabak çekirdeği aldım. Gazeteleri çıkmadan okusaydım keşke, Hıncal Uluç köşesinin yarısını "kabak çekirdeğinin cinsel güce katkıları"na ayırmış. Allahım, ya kuruyemişçi de okumuşsa yazıyı? Ulan yüz gram al çık, bir kilo niye alıyorsun? Bundansonra o dükkanın önünden geçemem.

ÜÇÜNCÜ GÜN Sevgili günlük, Çok güzel bir gündeyiz. Sigarayı bırakmamın üzerinden 72 saat geçti, yani sinir uçlarım bugünden itibaren yenilenmeye başlıyor. Daha da güzeli, sevgilim geliyor. Bugün biraz sinirli gibiyim, kızın yanında arıza yapmasam bari...

DÖRDÜNCÜ GÜN Sevgili günlük, Dün ne güzel başlamıştı hatırlarsın, ama korktuğum başıma geldi ve sevgilimle kavga ettim. Her şey iyi başlamıştı halbuki. Bir ara dışarı çıktık, ben sosisli sandviç almak istedim, hanımefendi karşı çıktı. Neymiş, yürüyerek yemek yenilmezmiş. Durduk yerde kavga çıktı. Sonunda dayanamayıp karşıdaki lokantaya gittim ve patlıcan musakka söyledim. Garson tabağı getirir getirmez hatunun yanına koştum ve "yürüyerek yemek öyle yenmez böyle yenir" diyerek elimde tabak yürümeye başladım. Bir yandan da musakkayı yemeye çalışıyorum. Kız kaçmaya başladı, ben de peşinden koşuyorum. Bir ara ağzımdan köpükler çıktığını farkedince durakladım. Elimdeki tabağı çöpe atıp eve döndüm. Sevgilimin telesekreterine not bıraktım, umarım arar.

BEŞİNCİ GÜN Sevgili günlük, Bu sabah İstikbalden çek-yat gelecekti, öğlene kadar bekledim, ne gelen var ne giden. Birden sinirlerim tepeme çıktı, elimde odunla beklemeye başladım. Hayır, niye sözünde durmuyorsun kardeşim? Sabah dediysen sabah getir. Adamlar saat üçte geldiler, ben odunla kapıya çıkınca tedirgin olup kaçtılar. İstikbali arayıp siparişi iptal ettim, Yataşı var Mobellası var canım, banane yani...

ALTINCI GÜN Sevgili günlük, Sevgilim aradı, bana çok kızgın olduğunu söyleyip bir çuval zır zır yaptı. zaten ona moralim bozuk, bir de Teoman gelip karşımda fosur fosur sigara imesin mi? Dumanı suratıma üflediğinde çaktırmamaya çalışarak içime çekmeye çalıştım. Ulan özlemişim be...

YEDİNCİ GÜN Sevgili günlük, Kabul etmem gerekir ki bugün çok sinirliydim. Gevşemek için televizyonu açıp belgesel izlemeye başladım. Discovery Channelda Timsah Avcısı diye birlavuk var, 10 dakika dayanamadım herife. Eline bir yılan almış, yılan çıtır çıtır ısırıyor, bu gevrek gevrek gülüyor. Neymiş, yılan zehirsizmiş.Ya arkadaşım, zehirsiz diye ne bu yani? National GeographicI açıyorum, zürafalar var, daha iyi. Ama zürafalardan, Mary ve ailesi diye söz ediliyor. Allah belanızı versin hepinizin. Süt içip uyumaya karar veriyorum, süt şişesinin üzerine "lütfen çalkalayınız" yazmışlar. Çal-ka-la-mı-yo-rum. Mecbur muyum lan sizin şişenizi temizlemeye. Para almasını biliyorsunuz eşşoğlueşşekler sizi be! Akşam arkadaşlarla bira içmeye gittik. Buinsanlarne kadar anlayışsız var ya günlük, aklın oynar.Ulan zaten sigarasız bira içiyorum, beynim sulanmış, hala üzerime geliyorlar. Masada ideolojik hadise çıktı, dışarı kadar uzadı. Tartışma sorun değildi de "sigarayı bıraktığındanberi kilo aldın lan kocagöt" deyince dayanamayıp kafa attım Teomana. Yapmasam iyiydi.

SEKİZİNCİ GÜN Sevgili günlük, Teoman arayıp bir daha benimle görüşmek istemediğini söyledi. Çok umurumdaydı lavuk. Gereken cevabı verdim zaten. Bu arada, gazetede okudum yine. Sigarayı bırakmanın çeşitli yöntemlerinden bahsediyordu. Azaltarak bırakma ve marka değiştirerek bırakma maddeleri ilgimi çekti. Acaba? Ama yok yok, bu kadar dayandım, gerisini getirmek lazım.

DOKUZUNCU GÜN Sevgili günlük, Sana ne zamandır sevgili günlük diye seslenmediğimi farkettim. Oysa sen bu dünyada beni anlayan tek varlıksın, tek dostumsun. Bugün ne oldu biliyormusun, sevgilim beni terketti. Alçak kadın, Manyaklaştığımı söyleyip ayrıldı benden. Bu arada kabak çekirdeğinin bokunu çıkardım, her tarafımda sivilce çıktı.

ONUNCU GÜN Sevgili günlük, İki gün önce, sigarayı bırakmanın çeşitli yöntemlerinden sözetmiştim. Ben iki yöntemi birleştirip hem marka değiştirdim hem de azalttım. Günde üç tane yemeklerden sonra Parliement içiyorum. O kadar zaman sonra ilk içilen sigaranın bir güzel kafası var, şaşırırısın.

ON BİRİNCİ GÜN Sevgili günlük, Kendime bir iyilik yapıp sigarayı beşe çıkardım. Ha üç, ha beş. Eskiden günde bir paket içiyordum, şimdi beş tane içiyorum. Yine kazançlıyım yani...

ON İKİNCİ GÜN Sevgili günlük, Bugün gazetede Amerikada yapılan bir araştırmayla ilgili haber okudum. Habere göre günde 10 taneye kadar sigaranın çok fazla zararı yokmuş. Üstelik sigaranın markasını değiştirmekten falan da bahsedilmiyordu. Madem öyle günde 10 tane Camel içebilirim.

ON ÜÇÜNCÜ GÜN Sevgili günlük, Sevgilimi ve Teomanı arayıp özür diledim. Sevgilim, bir süre daha görüşmek istemediğini söyledi. Ağzımdan köpükler çıkarken koşturduğum sahneyi unutamıyormuş. Haklı kız, bir şey söyleyemedim. Teoman aramızda geçen hadiseyi sigaraya yordu, ona göre yavaş yavaş sigara içmeye başlayınca beynim tekrar faaliyete geçmiş. Neyse barıştık ve yarın akşam buluşmaya karar verdik.

ON DÖRDÜNCÜ GÜN Sevgili günlük, Teomanla ocakbaşına gittik. İçtiğim sigaraları saymadım. Teomanın da dediği gibi, sigaranın zararlarını bilerek içiyorum, kime ne? Sana da soruyorum günlük, sana ne?

ON BEŞİNCİ GÜN Sevgili günlük, Püfür püfür içiyorum sigaraları. Bir de, "sigaraya tekrar başlayınca ne olur" tablosu yapmaya başladım. Sevgilim de bir daha sigarayı bırakmayacağım sözünü verince geri döndü. Elveda günlük, bir daha işim olmaz seninle.

Sigara bakıyorum tekrar başlatmak için esirin olan arkadaşlarını yollamışsın ama kararım kesin artık sensiz yeni güzel bir hayat başlıyor. :laugh:

Bugün sensiz 2. günümüde bitirdim sigara,birazdan 3. günüme geçmek üzereyim :biggrin
Sabah kalktığımda ağzımda o iğrenç tadı çok fazla hisstemedim.
Vücuttan atılması ne kadar sürüyordu...

20 DAKİKA SONRA
Sigarayı bırakmanın etkileri 20 dakika içinde hissediliyor. Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta şu değişiklikler oluyor:
* 20 dakika sonra: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.
* 8 saat sonra: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.
* 24 saat sonra: Karbonmonoksit vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.
* 48 saat sonra: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu gelişmiştir.
* 72 saat sonra: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.
* 2-12 hafta sonra: Dolaşım bütün vücutta düzelir. Yürürken yorulma ve tıkanma daha az görülür.
* 3-9 ay sonra: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.
* 12 ay sonra: koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalır.
* 12-36 ay sonra: mesane kanseri riski yüzde 50 azalır.
* 5 yıl sonra: Kalp krizi geçirme riski ve yemek borusu, ağız boşluğu kanserleri gibi hastalıkların riski yüzde 50 oranında azalır.
* 10 yıl sonra: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.

İyi yukarıya bakılırsa Nikotin yok artık vücutta.
10 yıldamı vücut tamamen arınıyor? Kişiden kişiye değişir herhalde,sağlıklı beslenme yanındada istemesemde biraz spor yaparım iki yılda vücut arınmış olur.:durdurun
Artık oyun haline dönüştü bu senden kurtulma olayı sigara,her sensiz geçen günde daha çok batıyorsun yakında gömeceğim seni : )
2 gündür çok fazla meyve yiyorum,iki kilo mandalina yemişimdir bugün:blushing:
1,5 porsiyon mantı yedim birde bugün,iştahım acaip arttı.
Olsun bu dönemde üç kilo falan almayı göz ardı etmiştim zaten.

Hoşgeldin yeni Hayat...

Arkadaşlarım cildimin ve dudak rengimin değiştiğini söylüyorlar ayrıca diyetede başladım. İnşallah kiloda veririm. Yeni bırakan arkadaşlar çok kriz anında maden suyu için inanın faydası oluyor.
Bana da cildim toparlanıyormuş gibi geliyor, bakalım boshayallersmile
Bana kriz hiç gelmedi, sadece ilk günler yemek yedikten sonra yatıp kalkarken falan elim arıyodu, hiç aman yakayım bi tane canım çok istedi olmadım. Aklıma geldiğinde de başka şeylere yönlendim

merhaba ben 30 yaşındayım 12 yaşımdan beri aktif olarak sigara içicisiydim taki geçen sene eşim kalp krizi geçirip anjio olup stent takılana dek eşimde 38 yaşında ve 25 yıldır sigara içiyordu ve ben sigara yüzünden eşimi kaybediyordum ve eşimde hayatını kaybediyordu bugün sigarayı bırakalı tam 1 yıl bitti size tavsiyem sigara diye bir şeyin varlığını unutun siz dünyaya çok zorluklarla seçilmiş bireyler olarak geliyorsunuz seçilmiş insanlarsınız sevdiklerinizle 1 saniye daha fazla geçirmek gibisi yok bundan ne kendinizi ne de sizi sevenleri mahrum bırakmayın ve kendinizi yavaş yavaş ve bilerek öldürmeyin

10 yıllık bedbaht bir tiryakiy(d)im..
Neyse efendim bu sene kendi kendime 'Ben bu laneti bırakmalıyım ve 31-12-2009 Saat 00:00 'dan sonra sigarasız hayata merhaba' diyebilmeliyim dedim.Şükür öyle de oldu..Yılbaşı gecesi son sigaramı içtim 12'den önce.
Bugün de 8. gündeyiz elhamdülillah..
ınşaallah daimi olur bu kararım, Allah'a çok dua etttim bırakmama yardım et Rabbim diye..Şükürler olsun.
Allah hepinizin yardımcısı olsun ve bu illetten kurtarsın bizi ..
Sadece smilede sevimli bir duman olarak kalsın o kadar..:sigara:

merhabalar ben bıraktım ama çok yeni 1 hafta oldu daha ama canım istemedi, ona vereceğim paraları kumbaraya atıyorum 1 yıl içinde ne zaman olur bilmem ama evleneceğim bu yüzden paramı sigaraya harcamamam lazım diye düşündm

arkadaşlar bir sitede denk geldim kadın sigarayı bırakıyor her kriz geldiğinde sitres atmak için yazıyor günlük tutar gibi şimdi böyle oldu şöyle oldu diye
şuan biz onu yapmıyomuyuz? bizim günlüğün bi avantajı var size cevap verebiliyo :))) ve günlüğünüzdeki diğer kişilerde sizinle birlikte aynı duyguları yaşıyor :))

yazılanlar bnmle alakasızdır hepsi alıntı ama en sondaki çok ilgimi çekti :):):):)

Yazınla verdiğin destek için çok teşekkür ederim arkadaşım.
Dua çok önemli ama önceden yanlış dua ediyordum.
Önceden Allahım beni sigaradan kurtar diyordum,çaba göstermeden herşeyi Rabbimden bekliyordum.
Şimdi sigarayı bıraktıktan sonra yanımda olduğu için Rabbime şükrediyorum.
Son bölüm güzeldi acaba bendenmi bahsediyorlar :laugh:

konu sigara olunca yazmak istedim..müsadenle ben de bişeyler karalamak istiyorum..;)

bünyeme 1 nisan şakası yapayım dedim o gün bugündür şakam hala devam ediyo..bünyem hala şokta..=)

tastamam 20 yılımı sigarayla geçirdim..zararını bile bile hemde..bırakmakla ne kadar iyi bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum..
bırakmak kilo mu aldırıyor varsın aldırsın..sinir mi yapıyor varsın yapsın..inanın hiçbiri sigara kadar zararlı değil..

son söz günlük sahibine..
öncelikle seni tebrik ediyorum..umarım tekrar başlamazsın..

ikinci bir konu da; bence bir müddet sonra günlüğünün adını değiştirmelisin..çünkü buraya her uğradığında aklına sigara gelicek..en azından bu ismi 4-5 ay sonra kullanırsan etkisi olmaz diye düşünüyorum..;)

nikotinsiz günler dilerim..=)

konu sigara olunca yazmak istedim..müsadenle ben de bişeyler karalamak istiyorum..;)

bünyeme 1 nisan şakası yapayım dedim o gün bugündür şakam hala devam ediyo..bünyem hala şokta..=)

tastamam 20 yılımı sigarayla geçirdim..zararını bile bile hemde..bırakmakla ne kadar iyi bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum..
bırakmak kilo mu aldırıyor varsın aldırsın..sinir mi yapıyor varsın yapsın..inanın hiçbiri sigara kadar zararlı değil..

son söz günlük sahibine..
öncelikle seni tebrik ediyorum..umarım tekrar başlamazsın..

ikinci bir konu da; bence bir müddet sonra günlüğünün adını değiştirmelisin..çünkü buraya her uğradığında aklına sigara gelicek..en azından bu ismi 4-5 ay sonra kullanırsan etkisi olmaz diye düşünüyorum..;)

nikotinsiz günler dilerim..=)

Yazınla bana destek oluyorsun teşekkür ederim kararlıyım asla bir daha başlamayacağım.
20 yıl ama zararın neresinden dönülürse kar işte...
Doğru söylüyorsun ama yinede spor yaparak dikkat edeceğim,şişko nikotinsiz biri olmak istemiyorum :laugh:
Şu an günlüğümde sigaraya yazarak yılların zehirini kusuyorum sanırım ama ilerde değiştiririm.
Zamanını fazla almazsa rica etsem nasıl bıraktığını anlatabilirmisin otlupeynir?

ben internet cafe işletiyorum doğal olarak bol stresli bi ortam çocuklar vs bazen diyorum içmiyim bırakayım 5-6 saat içmiyorum sonra çocuklar geliyo kimisi diyo abi gözlerin küçülmüş kimisi diyo abi niye bu şekilde bakıyon şuan hala içmekteyim ve 2 hafta sonra bi oğlum olacak Allah nasip ederse ve bildiğim tek şey ben OĞLUM için bırakacam bu sigarayı

Saygılarımla

zamanımı almak mı..ne demek..=) yardımı olacaksa mutlu olurum..;)

daha önceleri de bıraktım ama yine başladım..20 gün, 1 ay, 3 ay derken en son 7 ay bıraktım ama hepsinde de tekrar dönüş yaptım..

bu kez kararlıyım ama..bu ay sonunda 10 ay bitiyor inşallah..

nasıl bıraktığıma gelince; hani bi ara sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin kullanılıyo diye bi haber çıkmıştı ya..bir kaç kez o habere denk geldim resmen iğrendim sigaradan..kendime iyi bir bahane bulmuştum..kafamda kuşkuya yer bırakmamak adına da terk ettim..=)

sonrasında alışkanlıklarımı değiştirdim..şimdi çok daha iyi biliyorum ki bizlere sigara içiren şey aslında alışkanlıklarımız..beynin nikotin isteği diye bişey yok aslında..mesela ben yemekten sonra nerede oturup sigara içiyorsam oraya oturmamaya dikkat ettim..çayla birlikte içmeyi severdim..çaya bir müddet ara verdim..pc başında aşırı içerdim..pc'ye de ara verdim..yavaş yavaş kafamdan atmaya başladım anlayacağın..böyle böyle derken 10 aya yaklaştım..

ama en önemlisi kafanda sigaraya karşı açık bi kapı bırakmamak..yani arkadaşına eşine dostuna ya da kendine ''şimdilik içmiyorum ama sonrası belli olmaz'' diyorsan başaramazsın söyliyim..içmiycem, içmeyi düşünmüyorum diye iradeni kararlılığını koy ortaya..zaten bir müddet sonra aklına bile gelmiyor..;)

dediğim gibi umarım başarırsın..tekrar tebrik ediyorum seni..=)

Sigara sensiz harika bir gün daha geride bıraktım :biggrin
Az kaldı 4. günüme geçmek üzereyim üzerimden ağır bir yük kalktı.
Hatırlıyorumda evde sigara olmadığı zaman nasıl sinirli oluyordum,arkadaşlarla kapalı bir yerde oturunca sigarayı düşünmekten sohbetin tadını çıkaramıyordum.
Peki ne için bunlar?
Ömürden çalma,kötü cilt,iğrenç koku,bir sürü hastalık,sararan dişler... say say bitmez.
Her sigara içen kendini teselli etmek için bana bir şey olmaz der.
Bir bakarsın ağır bir gripten sonra gün belirler ama o gün bir türlü gelmez.
Umarım bir gün herkes benim gibi bırakır seni.

Hoşgeldin yeni HAYAT...

Şu an öyle bir niyetım yok ama kimbilir belkı birgün bende bırakırım ..O zaman buradakı yazılar işime yarayabilir..
Herşey beyinde bitiyor...sigarayı bırakmayı gerçekten istiyorsanız bırakırsınız ;)

Tekrar tebrıkler arkadasım :)

Bugün sensiz 5.günümdeyim : )
Bugün akşama doğru biraz zorlandım arada küçük krizler yaşadım ama tuzağına düşmedim.
Uzun yıllar içtim hemen unutmak mümkün değil zaten.
Ne iğrenç şeysin seni bulana lanet olsun.

Evet sigarasız 6.günümdeyim,rahat geçti bugün : )
Bırakmak için boş yere bu kadar beklemişim.
Üstümde ve evde koku yok,insanın saçına bile siniyor sigara kokusu : (
Yarın bir haftayı tamamlamış olacağım :biggrin
İlk hafta kendimi ödüllendireceğim,bir haftalık sigara parasına güzel bir şey alacağım kendime : )

Nikotine hayır,hoşgeldin yeni HAYAT

İçme Sigara
Allah saklasın,birgün
Düğüm olur nefesin,
Titrer tükenir sesin,
içme dostum sigara.

Günbegün bronşlara,
Zift dolar kara kara,
Ağzın zehire döner,
içme dostum sigara.

Hem canına kastı var,
Hem de kesene zarar,
Biraz irade kullan,
içme dostum sigara.

Ne ikram al, ne de et,
Korkma kopmaz kıyamet,
içkiden bile kötü,
içme dostum sigara.

Deme derdime yoldaş,
Bana sessiz arkadaş,
Zehirden vefa olmaz,
içme dostum sigara.

Aldanma dumanına,
Kıyma tatlı canına,
Nikotin güçlü zehir,
içme dostum sigara.

Ya rengini soldurur,
Ya zamansız öldürür,
Mutlaka zarar verir,
içme dostum sigara.

Söz ver kendi kendine,
içme dostum sigara.
Alıntı

Bugün kendimi ödüllendirdim,güzel bir kaç şey aldım kendime.
Çevremde en ufak sigara kokusunu hemen algılıyorum,önceden hiç dikkatimi çekmezdi.
Tuzak her yerde özellikle marketlere sinir olmaya başladım,hemen kasada olmaması lazım sigaraların keşke bununla ilgilide bir kanun çıkarsalar : (
Bugün sensiz 11. günümdeyim,bu kadar kısa sürede belli olurmu banamı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki cildimin rengi değişti.
Artık vaktimi daha anlamlı kullanabiliyorum,sigara molalarına ihtiyacım kalmadı. :)

müsadenizle, sigara tiryakisi olan ve brakmayı düşünen birisi olarak bende birşeyler yazmak isterim;

Günde enaz 2pk sigara içiyorum. Aslında yazılanların içinde olduğu gibi bırakmak için okadar çok sebebim varki. Hep erteledim erteliyorum. Yaklaşık 18-19 yıldır aktif olarak sigara kullanıyorum. bir ara abartıp günde 3-3,5 pakete çıktığım oldu. Eğer bırakmayı becerebilirsem birdaha içmeyeceğimi biliyorum. bu konuyu son zamanlarda baya bir araştırıyorum.Yani nasıl bırakabilirim. Geçenlerde bir akrabam için bulunduğumuz bir hastahanede bir amcayla tanıştım. Saat gece 3:30 konuşuyoruz. Söz sigara konusuna geldi.
sordum;

- sigara içiyormusunuz?
-biraz gülümseyerek bıraktım dedi?
-hemen atladım, nezaman nasıl bıraktınız?
-yaklaşık 12 yıl önce bıraktım. Öncesinde 20 yıl sigara kullandım
-peki zor olmadımı hiç tekrar başlamadınızmı diye sordum.
-hayır bir anda karar verdim ve cebimdeki paketi atarak bıraktım birdahada başlamadım.

konuştuğum abi yanlış hatırlamıyorsam 50 li yaşlarında ve öncesinde doktormuş. fakat orada benimle birlikte hastasını bekleyen bir vatandaş. ve tekrar soru sormama fırsat vermeden özetle bana şöyle anlattı;

tiryakilerde yapılan bir araştırmaya göre içmeyenlere oranla beyinbiraz daha büyük olur Yalnız sigara için beyin içinde fazla gelişen bir bölüm olur. Ve mücadele burada başlar. Beyin nikotini sürekli ister sen mücadele edersin. Ben sigarayı bırakalı 13 yıl olacak ama halen yemekten sonra veya çay içerken aklıma geliyor. Kalan tek eseri budur fakat ben bıraktıktan sonra hiç içmedim ve içmeyide düşünmüyorum. Kurtulmanın faydalarını anltmaya gerekyok geriye dönüp baktığımda sigara kullandığım yıllara kayıp yıllar olarak bakıyorum. Sanki tekrar yenilenmiş gibi oldum.

tabi abi bunları anlatırken ben hala fosur fosur içiyorum. Sana bu konuda tek söyleyeceğim dedi. (ben daha öncesinde bırakmayı düşündüğümü söylemiştim) bu illetten bir an önce kurtul kurtulduktan sonra bukadar yıl bu yükü niye taşımışım diyeceksin..

aslında konuşma bayağı uzundu ben özetlemeye çalıştım. Yani sigaranın bana, odaklanamama, nefes darlığı,gastrid, ve ayaklı küllük olma vs. vs. gibi birçok hediyesi oldu oluyor. BU tecrübeden sonra bırakanlara ve bu mücadeleyi kazananlara büyük saygı duyuyorum.

umarım sizde başaracaksınız ve bende kendi adıma bırakma konusunda olumlu bir çıkarımda bulunacağım. Kendime hep söylediğim bir hafta içmeden yapabildiğim noktada birdaha başlamayacağım. Birader iki kere bıraktı başladı şimdi tekrar bıraktı ve bu sefer kararlı gözüküyor. Darısı bırakmayı düşünen tüm bağımlılara.

Bu anlamda size bu mücadelede başarılar diliyorum. Ancak kendim olumsuz bir örnek olduğum için destek verici bir tecrübemi maalesef size aktaramıyorum....​

Geri