Hiçbir zaman değerimizi kaybetmeyiz

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
umut-yapraklari.jpg

İyi bilinen bir konuşmacı, seminerine 20 dolarlık bir banknotu göstererek başladı.

200 kişinin bulunduğu salona, bu parayı kim ister diye sordu ve eller kalkmaya başladı.

Konuşmacı "Bu parayı sizlerden birine vereceğim. Fakat öncelikle bazı şeyler yapacağım" dedi. Parayı önce buruşturdu ve dinleyicilere "Hala bu parayı isteyen var mı" diye sordu.

Eller yine havadaydı.

Bu sefer konuşmacı "Peki bunu yaparsam" dedi ve banknotu yere attı, üstüne bastı, ezdi ve pisletti.

Para şimdi pis ve buruşuktu. Fakat eller yine havadaydı ve o parayı herkes istiyordu.

Konuşmacı şöyle dedi: "Arkadaşlarım burada çok şey öğrendiniz. Burada paraya ne yaptıysam hiç önemli değil onu yine de istediniz. Çünkü benim ona yaptığım şeyler onun değerini düşürmedi ve o hala 20 dolar. Hayatımızda çoğu kez verdiğimiz kararlar veya hayat şartları nedeniyle hırpalanır, canımız acıtılır, yerden yere vuruluruz. Kendimizi kötü hissederiz, fakat ne olduğu ya da ne olacağı önemli değil. Hiçbir zaman değerimizi kaybetmeyiz. Temiz ya da pis, hırpalanmış ya da kırılmış, bunların hiçbiri önemli değildir. Sizi sevenler, sizin ne kadar değerli olduğunuzu her zaman bileceklerdir. Hayatımızın değeri ne yaptığımız veya kimi tanıdığımızla değil, kim olduğumuzla alakalıdır."

Öyle birini bekleyin ki size durmadan size sahip olduğu için kendisini şanslı saydığını veya ne kadar önemsediğini hatırlatan, arkadaşlarına dönüp, "Aradığım o" diyen birini...

ÖnceLikLe BeLirteyim Ki Kuzay ELeştirim Sana DeğiL Bu Yazıyı Yazana OLacak. Onun için Rahat oL Yâni. :)

BöyLe BasmaKaLıp SözLerLe,Basit ÖrnekLendirmeLerLe Ders Verme Çabasına GirişenLerden Hiç Hazetmem. İnsanı ParayLa Aynı Kefeye Koyup Da DeğerLendirme Yapmak Çok YanLış. Paranın Kirini SiLip TemizLeyebiLirsin Ama İnsan Bi KirLenmeyeGörsün, Artık Çıkmaz O Leke. Bir De İnsana Çamur Atan Çok oLur. Bu Çamur AtanLar da İnsandır. Ben Hiç Bi Paranın Diğerine Çamur Attığını Görmedim. Paranın Değeri Neyse Ona Göre İşLem GörüLür. İnsanın Değerini AnLamaksa Paranın Değerini AnLamak Kadar KoLay DeğiL.

Ayrıca İnsanı SevenLerLe Parayı SevenLeri De Aynı Kefeye Koyamayız. Para, Parası OLanın Da OLmayanın Da Sevgisini KazanabiLir. İnsanınsa Birinin Sevgisini Kazanması için Duruma Göre Değişir. Üzerine Çamur BuLaşan Para SeviLebiLir Ama BöyLe Bi İnsan da SeviLebiLir mi? Zâten HırpaLanıp Yerden Yere VuruLma Nedeni De SeviLmemektir. Hiç İnsan Sevdiğini İncitir mi? İncitiLiyorsa SeviLmiyordur. Kasap Sevdiği Deriyi Yerden Yere Vururmuş Tâbi Ama Burada Kasabın Deriden Maddi Bir BekLentisi Var, AsLında Deriyi Sevdiğinden DeğiL,Derinin Kıymetinden KaynakLanan Bir Durum. Ya da Derinin Maddi Bir Kıymeti OLduğu için Seviyor da DiyebiLiriz. Burada da Yine SeviLen Deri DeğiL;Derinin Maddi Değeri oLur. Herneyse Sonuçta İnsanLa Parayı Aynı Kefeye Koyup Da BöyLe Basit Bi ÖrnekLe ArtisLik Yapmanın Lüzumu Yok.

BöyLe Bir Yazıyı BizimLe PayLaşıp Da ELeştirebiLmemize SağLadığı KatkıLardan DoLayı Kuzay A.Ş'ye TeşekkürüBir Borç BiLiyorum. Hesaba Yazıver. :durdurun

Öyle birini bekleyin ki size durmadan size sahip olduğu için kendisini şanslı saydığını veya ne kadar önemsediğini hatırlatan, arkadaşlarına dönüp, "Aradığım o" diyen birini...

tşkler abicim süperdi yazı
ayrıca morukcuk parayla bir tutmak değil ordaki somut kavramdan ziyade soyuttaki eşdegerine bak anlayacaksın bizi :goz:

Yazıyı Okuduysan Eğer[Ki Okumuşsun BeLLi] VeriLen ÖrnekLer Soyutu SomutLaştırmış. Ben De Onun için Somut DeğerLendirme Yaptım. Ha iLLâ ki OLayın SoyutuyLa iLgiLenmemi iStiyosan OnunLa da iLgiLeneyim Hiç Sorun DeğiL. Nedir Konudaki SoyutLuk? Sevgi,ArkadaşLık,Sadakat FaLan FiLan. Nerden AnLıyoruz Bunu?
Bu ALıntı Yaptığım Yer Hâricinde KaLan,Boşu Boşuna YazıLan Kısımda DostLuk,ArkadaşLık FaLan FiLan DuyguLarını Somut Bi ÖrnekLe AçıkLamaya ÇaLışmış O Çok BiLmiş. Hem Çok BiLmiş Hem De Çok BiLinmiş Vay Be. Herneyse, Sırf Son Paragrafı SöyLeyebiLmek için Kendi Kafasından Bi Örnek BuLmuş. İnsanı Paraya EndeksLemiş. Ben Çok BiLinmeyen Biri OLduğum için midir Ki YazdıkLarım Bu Adamınki Kadar itibâr Görmemiş. Çok Şey AnLattığımdan AnLamaya Fırsat mı BuLamamışım Ki Soyutundan Somutuna Ortada Dönen Konuyu AnLayamayacakmışım? "Çok Süper Konu, PayLaşım için TeşekkürLer" Yazıp Da Geçmeden Kendi Düşüncemi Ortaya Koydum Diye mi Benim Düşüncem Bu AdamınkiyLe Eşdeğer DeğiL? Ben De BiLiyorum DostLuğu,Sevgiyi,ArkadaşLığı,Sadakati. Benim ELeştirdiğim OnLar DeğiL Zâten. Bana Neyi AnLayıp AnLamayacağımı Tavsiye Etmeden Önce Benim AnLatmak istediğimi AnLamanı Tavsiye Ederim Sana. Aha da Ettim İşte.

diyebiliyorum Allaha şükür :melek

güzel paylaşım sağolasın

Geri