Hiç durmayan FAN

in-trouble

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar VPCEB1M1E/BJ model Vaio var bende. geçenlerde bios güncellemesi yaptım (şuan bios R0300Y8).. yaptığımdan beri fan sürekli çalışıyor hiç durmuyor üstelik bilgisayarla hiç bişey yapmıyoken bile durum böyle.. haliyle batarya sarjımı da etkiliyor bu olay... uyuz oldum iyice.. işlemci ısısı ise normal sanırım 40 derece civarında... ama bizimki habire çalışır vuu vuu vuuu :001_smile: bi çözüm yolu bilen var mı?

Başlat, Ayarlar, Güç Seçeneklerine Tıkla ve oradan En Az Güç Yönetimini Seç Ok de çık . bakalım durcak mı... cevap yaz

Tozdan da yapıyor olabilir bir hava falan tut.. iyice

ayrıca pc güncelleme falan istedimi güncelleme yapmışsan son zamanlarda ondan da yapar.

güç tasarrufu modun da da durum aynı.. toz dan da kaynaklanmıyo sanırım çünkü bilgisayar daha 6aylık az önce de şöyle bi baktım havalandırma bölümü de oldukça temiz.. güncelleştirme yaptım evet söylediğim gibi kendi kendine bios güncellemesi yaptı ve ondan sonra başladı bu olay

Bios ayarlarına bak.
Hiç sony kullanacak kadar param olmadı ama oralarda konu ile ilgili birşeyler olabilir.

dostum güncellediğin için bu sıkıntı olmuştur senin için bir iki araştırma yaptım sorun güncelleştirmeden sonra başlamış sen istersen bir sistem geri yükleme yap güncelleştirme yapmadan önceki bir tarihe geri gönder.

dostum güncellediğin için bu sıkıntı olmuştur senin için bir iki araştırma yaptım sorun güncelleştirmeden sonra başlamış sen istersen bir sistem geri yükleme yap güncelleştirme yapmadan önceki bir tarihe geri gönder.

sanırım öyle hocam bende benzer şeyler gördüm... ama söyle bir sorun var bios güncelleştirmesini yaptıktan bir süre sonra sistemi yeniden kurdum ben.. ( bilgisayarımda win7 nin yanında ubuntu da vardı onu deniyordum ama bir sorun çıktı mecburen recovery çalştırıp sistemi baştan kurdum ) böyleyken bios güncellemesini geri alabilirmiyim acaba??

Geri