HH Referandum ÖzeL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
120920101603153193552_2.jpg

Türkiye'nin kaderini değiştirecek anayasa referandumunda milyonlar sandık başına gitti, oyunu verdi.

DiLeyen üyeLer Referandum yasakları bittikten sonra sonuçlar hakkında görüşlerini yazabilir tartısabilirLer...

'Anayasa Değişikliği Paketi'nin oylandığı referandumda şu ana kadar sandıkların

yüzde 68.27'si açıldı.

Açılan toplam .sandıklara göre

Evet oyları yüzde 60.86,

Hayır oyları ise yüzde 39.14 seviyesinde.

Açılan sandık yüzdesine bakılırsa çok büyük bir değişiklik olmayacak gibi

%1-5 arasında bir oynama olur gibi

Eee biz dedik millet kazanacak diye.Boşuna 2 aydır o kadar gazeteci yazar yazıp çizgi salladı hakaret etti iftira gıybet etti.Kazanan yine millet oldu.Evet diyenlerde hayır diyenlerde kazandı.Ama hayır diyenler sadece bir ksım insalar yüzünden henüz bunun farkında değiller ama Allahu Alem önümüzdeki senelerde anlayacaklar inşaAllah.Hele bir Türk-islam birliğinin kokusu iyice dağılsın kapıya yanaşsın o zaman inşaAllah...

Yargının yüzünü görmek istiyorum bulan özelde atsın lütfen...
Canım milletim benim her zaman güvenirim milletime çünkü delikanlı ahlaklı özellikle kurnazdır ne yapacağını bilir bakınız Trabzon...

İşte Milletin İradesi... İşte Milletin Kararı... CHP MHP Oylarını toplayıp yettiremedi.... Birazdan Karalama kampanyaları da çıkar... Hazırlıklı Olun...

Fazla Söz Gerek Yok... Sivil Anayasa ile yönetilmenin gurununu yaşıyorum...

Ama sonuçlar çok kötü çünkü 12 eylül darbesini bilmeyen duymayan kalmadı özellikle MHP ye kırıldım çünkü kendileri bizzat yaşadı bu olayı. en az %75 gelmeliydi.MHP de katılmalıydı hadi CHP ana muhalefet anlarım ama neyse yapacak bişi yok...

Onların sandığından ne çıktı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ün oy kullandığı Çankaya İlköğretim Okulundaki 1103 numaralı sandıktan ''hayır'' oyu çıktı.

Gül'ün oy kullandığı sandıkta kayıtlı 413 seçmenden 317'si oy kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SANDIĞINDAN 'EVET'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunu kullandığı sandıktan 156 'evet', 111 'hayır' oyu çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile oyunu kullandığı Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2130 numaralı sandıkta, kayıtlı 395 seçmenden 275'i oy kullandı. Oy tasnifi sonucu 8 oy geçersiz sayılırken, 156 'evet', 111 'hayır' oyu çıktı.

BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıktan ''hayır'' sonucu çıktı.

Bahçeli'nin oy verdiği Anıttepe İlköğretim Okulu'ndaki 4329 numaralı sandıkta 285 seçmen oy kullandı. Sandıktan 225 ''hayır'', 57 ''evet'' sonucu çıktı. Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta 3 oy da geçersiz sayıldı.

ERBAKAN

Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oy kullandığı sandıktan ''hayır'' sonucu çıktı.

Erbakan'ın oy kullandığı Ömer Seyfettin Lisesi 4382 numaralı sandıkta, 413 seçmenden 265'i oy kullandı. 263 oyun geçerli sayıldığı sandıktan 194 ''hayır'', 69 ''evet'' oyu çıktı.

Erbakan'ın oy kullandığı sandıkta, kızı, oğlu ve damadının da seçmen oldukları, ancak oy kullanmaya gelmedikleri öğrenildi.

DEMİREL'İN SANDIĞINDAN 9 'EVET' ÇIKTI

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in oy kullandığı sandıktan 219 ''hayır'', 9 ''evet'' oyu çıktı.

Demirel oyunu, Çankaya'daki Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulunda bulunan 2037 numaralı sandıkta kullanmıştı.

Demirel'in oy kullandığı sandıktan 219 ''hayır'' 9 ''evet'' oyu çıktı. Kullanılan 3 oy geçersiz sayıldı.

BEŞİR ATALAY'IN SANDIĞINDAN DA 'HAYIR' ÇIKTI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın oy kullandığı sandıktan 'hayır' oyu çıktı.

İçişleri Bakanı Atalay, Emek 8. Cadde'de bulunan Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulu'nda 4209 nolu sandıkta oy kullandı. Yapılan sayımda sandıktan 61 'evet', 241 'hayır' oyu çıkarken, 2 oy geçersiz sayıldı.

BAYKAL VE KAMER GENÇ'İN SANDIĞINDAN "HAYIR"

Deniz Baykal'ın oy verdiği, Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu'ndaki 4373 numaralı sandıkta 336 seçmen oy kullandı. Sandıktan 308 ''hayır'', 26 ''evet'' tercihi çıkarken, 2 oy geçersiz sayıldı.

Baykal ile birlikte aynı sandıkta, eşi Olcay Baykal ve CHP Milletvekili Kamer Genç de oy kullanmıştı.

ARINÇ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın oy kullandığı 1002 nolu sandıktan ''evet'' oyu çoğunlukta çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Arınç'ın Manisa'da oyunu kullandığı Adakale Mahallesi Murat Germen İlköğretim Okulu'nda 1002 nolu sandıkta toplam 377 seçmenden 335'i oy kullandı.

Oylardan 175'i ''evet'', 159'u ''hayır'' çıkarken, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

KENAN EVREN

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in oy kullandığı sandıktan ''hayır'' oyları yüksek çıktı.

Evren'in oy verdiği, Karayolları Genel Müdürlüğü Misafirhanesi'ndeki 1106 numaralı sandıkta 245 kişi oy kullandı. Sandıktan 167 ''hayır'', 74 ''evet'' oyu çıkarken, 4 oy geçersiz sayıldı.

evet o kadar dedik yuzde 55 evet olacak

Hayır veya Evet Artık Ne Çıkacaksa HaLkın %49'unun İstemediği Bir Sonuç OLacak.
Sizin Yapacağınız Referandumun Dum Dum Dum...

Tunceli'nin farklı olmasının sebebi ne? Tunceli beni çok şaşırttı.

Tunceli'nin farklı olmasının sebebi ne? Tunceli beni çok şaşırttı.

Farklı olmasının sebebi okuma yazma oranının en yüksek olduğu il olması.. Yani diğer bi deyişle Tunceli'de çoban nüfus çok az.. Bir diğer deyişle de hakir gördüğümüz Tunceli kadar akıllı olamadık..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri