HH Öğrenci Mutfağına HoşGeLdıniz

3mr

£ м ρ α χ
Reaction score
0
& & & & &
:D HH Öğrenci Mutfağına HoşGeLdıniz :D
& & & & &
30tm5p3.jpg

Öğrenci, Makarnanın Her Çeşidini Yapmasını Bilir ! :saskin
Salçalı Makarna
Yoğurtlu Makarna
Makarna Çorbası
...vs.

Ama Artık Makarna Yemekten Bıktım Diyorsan HH Öğrenci Mutfağına HoşGeldin :durdurun
Öğrenci Sofrasına Yaraşır Basit Yemek Tariflerini Burada Paylaşalım :victory

[[[ Sizde Eğitime Katkıda Bulunun ]]]

Ricam Konuyu Muhabbete Çevirmeden İyi Kötü Bildiğimiz Basit Yemek Tariflerini Paylaşalım.

İlk Tarifle Baslayalim.

Kod:
[COLOR="Black"][B]Şehriye Çorbası[/B]

[B]Malzemeler:[/B]
1 Y.Kaşığı Salça
1 L. Su
1 Avuç Kadar Şehriye
Sıvı Yağ
Tuz,Biber,Baharat vs. Evde Ne varsa artık :D

[B]Yapılışı:[/B]
Tencereye Biraz Yağ Döküyoruzç Biraz Kızdıktan sonra Tüm malzelerimizi koyup kavuruyoruz.( Şehriye,Salça,Tuz,Biber...)
Kavrulduktan sonra suyumuzu boşaltıp arada bir karıştırarak Kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra yine ara sıra karıştırarak 10dkç kısık ateşte bekletıyoruz.

Daha sonra isteğe bağlı Limon suyu dokerek Çorbayı afiyetle Götürüyoruz. Ortalama 3-4 kişiyi idare eder.[/COLOR]

Lütfen Konudan İlgi ve Şefkatinizi Eksik Etmeyin
Öğrencinin Karnı Aç İse Beyni Boş Olurmuş.
Eğitime Katkıda Bulunalım =)
İyi Kötü Demeden Tariflerinizi Burada Paylaşın(Fazla Zor Olmasın:D)

11t0p46.gif

zuhauha
napçan biLader öğrencinin kaderi bu her zaman pizzaya para buLamıorz napaLım..
biz de makarna,patates, hazır çorba.. :D
yumurta (cebimiz doLuysa sucukLu yumurta..)
:hhmanD

ben şahsen hiç makarna yemedım ogrencılık hayatımda :D hep kofte tavuk doner kantınci muammer abi başka bişe yapmıyor ki biz napalım xD

Türkiyede oluncu Et bulunuyo dogal olarakta yemek cesidi cogaliyor. ama elin meleketinde et yiyemiyoruz :) artik imkanlar el verdikce. Pizzayada para yetisremiyoruz :D eskiden sadece su icmek icin kullandigim mutfaga muhtac vaziyette yardim severlerden yemek tarifi bekliyoruz :D

Menemen

4 kişilik Menemen

Malzemeleri
# 6 Adet Yumurta
# 2 Adet Sivri Biber
# 3 Adet Domates
# 1 Kaşık Tuz
# 1 Kaşık Margarin

Hazırlanışı

Margarini bir tavada eritin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince halkalar halinde doğrayın ve yağda çevirin. Kabukları soyulup, küçük doğranmış domatesleri katın. Ara sıra karıştırarak, suyunu hafif çekene kadar 7-8 dakika pişirin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Tuz, karabiber serpin. Tavaya katarak sürekli karıştırın. Çok fazla pişip kurumamasına özen göstererek servis yapın.

patatesli mücver

1 havuc
2 patates
1 yumurta
2-3 kaşık un
tuz
istege göre dereotu maydonoz yeşil sogan eklenebilir

yapılışı =)

patates ve havuçları rendeleyin içine yumurtayı kırın. isteginize göre koyacagınız maydonoz dereotu koyun tuzunu ekleyin kıvamını tutturmak için un ekleyin cıvık bir hamur seklinde olacak ;) teflon tavayı kızdırıp yagı ekleyin ve mücverleri kzıartmaya başlayın corba kaşıgı ile koyun tersi ile de düzleştirin iyice kızartıp cıkartın =) afiyet olsun kolay ve cabuk oluor tadı da süper hadie bakem öğrencilere Allah zihin acıklıgı versin :W
makarnaya son =) mücver deneyn birazda =)
:melek

Tatar
patates-makarna-yogurt-
patatesleri küp seklinde kücük kücük kesin.. sonra kızartma yaparmıs gibi kızartın..daha sonra kızarmıs patatesleri bir tepsiye yayın..sonra makarna pişirin makarnayı bu patateslerin üzerine yayın..üstüne yogurt dokün en üstüne de mantı sosu yapın yiyin gari..

Sadece kendim böyle makarna yiyip duruyorum zannediyordum bütün öğrenciler aynıymış :)

patatesli yumurta:
İnsan sayısıyla dogru orantılı olarak arkadasın bırne patates soydurulur, bu arada diğer arkadaşlardan biri bir haftadır yıkanmamış bulaşıklar arasından bir adet -vakt-i zamanında teflon tava diye alınmış ama artık o kabiliyetini kaymetmiş tavayı yıkar. Soyulan patatesler küçük küpler halinde kesilir ve kızartılır.(Tuz ilaveyi unutmayın) Kızardıktan sonra yumurtalar patatesin üstüne kırılır biraz pişirildikten sonra. Yanına demlenmiş çayla afiyetle yenilir. 4 yıldır en cok yediğim yemk türüdür kendisi. Bu yemekten soğuyunca patatesli yumurta yerine, yumurtalı patates de yapabilirsiniz. biz bi ondan yapıyoruz bi diğerinden.

Geri