herkez askerlik maceralarını anlatsın

ben de bahriyeliydim ama gerçekten gemiden gemiye atladım... gerçi tcg'lerden birinde değil muhafızdım.. :)

ulugbey' Alıntı:
yana cekiyon f21 i:D frenliyon az. kanat kanata geliyon.
f16 nın sol camı acıyon. ordan f21'in arka koltuka hop.
f16 yı otomatik pilota takmayı unutursan ucak duser.
bizim bi arkadas otomatik pilota takmamıs şimdi her ay 20 milyon taksitle f16 nın parasını ödüyo.

askere gidip gelenlere sorun inanmazsanız ,helikopterden helikoptere atlıyanlar,su altından 10 km nefes almadan yuzenler falan coktur:)
SOle soleyeyim bizim emekli albay war uzaktan akraba oluyor merakımdan ona sordum f16dan f21'e atlama olayını :D

ne cvp verdi bilior musun ?

-" Ben Havacıyım bırak havada yerde bile f16dan f21'e atlayamassın "dedi :D

Yemişim otamatik pilotunu dostum :D

arkadaşım anlattı bunu. ben daha askere gitmedim.
tahlihsizlik işte acemi birliği ile usta birliği aynı yer olmuştu. yani arkadaşım usta olduğunda acemilerle uğraşma zorunda kalmış. bi eğitimden sonra dinlemek için müsade etmiş komutanlar. bütün acemiler çökmüş yere. kimisi tüfeğe sarılmış kimisi tüfeği ağaca dayamış falan filan. arkadaşımda usta olmuşya orda burda volta atıyor. o sırada aceminin biri tüfeği yere düşürmüş. arkadaşımda görmüş bunu. bölüğü toplamış. çocuğu yanına çağırmış. tüfeği çocuktan almış.
- lan tüfek senin namusun, anan, bacın, nasıl düşürürsün onu.
- düştü komutanım.

Askerliğin kuralıdır.. Komutanınız size seslendiği zaman "Emret Komutanım", sözünü veya emrini tamamladıktan sonra "Emredersiniz Komutanım" diye net bir şekilde emre amade olunduğu belli edilmelidir...

Şöyle bişe olmuştu:

oscar o gün deli gibi kendisinden bulunması istenen evrağı aramaktadır.. fekat naalet evrak bulunmamakta ısrar ediyodur, bu sırada;

- amir: oscar !! (tam arkamda durmuş, sesleniyo)
- oscar: HAAAA !!! (emret gomtanım demem lazımken gayet sinirli ve gergin bir şekilde)

oscar yediği naneyi anlar ve anlamasıyla birlikte arkasını dönüp askerliğinin en muntazam "emredin komutanım"ını çekmesi 1sn.den daha kısa sürmüştür.. :D

..............

görev yaptığımız epeyce seçkin bi yer.. girme yetkisi olan tek askerleriz.. subay bile olsa gerekli emir verilmeden girilmez..

- amir: niye elalemi sokuyosun ooolum buraya..
- tertibim (hava atmak için memleketlisini bizim oraya sokmuş bide çay söölemiştir..): ben sokmadım "oolum" (ağzından kaçmıştır..) kendisi geldi..
- amir: çotaaarrkk !!
- tertibim: özür dilerim gomtanım..

..gibi daha bissürü acayip diyaloglar var.. aklıma geldikçe devam..

şırnak cizre 4.hudur taburu....

daha yeni çavuş olmuşum forsum 1500 bölük nöbeti tutuyorum... fakat şırnakta yazları üst kamuflaj giyilmez ... bende normal bir günde nöbetimi tutarken yanımda kamuflajı şapkası olmayan birisi geçti..... bende yanından geçtim tabii aradan 15 20 sn geçmeden ASKER diye birisi bağırdı ..... ahanda zıçtık dedim

hemen kepi cepten çıkarıp kafaya taktım ve 1. hd bölük komutanımız Yzb. (tabi adamı tanımıyorum ilk defa görmüşüm adamın bölükten tabura geldiği yokki ) bana öyle bir tokat attı ki kep sabit bir şekilde bütün vücudum kepin içinde döndü.... 1 2 tur attıktan sonra kep başımda yamuk bir şekilde selam vererek yanından ayrıldım.... tabi sonra söveeee söveee söveeee :)

erzincan da sivasta az mı komutanlardan mermi alıp da keleş atışları yaptı be :D:D:D tanıdık olduğu için mermi veriyolardı :) dizedik taşları çok da iyi nişancıyım :clap:

Küthyada yaptım acemi birliğimi Havacıydım 83/4 Tüm devrelerime selam bu arada.Nizamiyeden girdik tabi havacı nedemek karacı nedemek devre-şafak-mehtap-çavuş nedemek bilmiyoruz.bizi bölüğe getiriyorlar.künyemizi bağıra çağıra okuyarak gidiyoruz bölüğe.Destek karargahının yanında bir tane su kulesi var ama baya bi yüksek.Bizim üst devreler bize başladılar işte yükseklik korkusu olan varmı falan diye sormya.Biz tabi daha ne olduğunu anlamadan su kulesini gösterdiler bize. Haftada 3 gün buradan atlayıi yapıyoruz hemde paraşut açmadan atlıyacaksınız diyorlardı.Tabi bizi aldı bir korku.Sonra içeriye girdik malum işlemlerden sonra bizi teker teker bir sandalyeye cıkartıp ayaklarımızı birleştirip atlamamızı istediler.ayakları yere birleşik değenleri paraşütçü değmeyenleride uçak yıkamacısı diye ayırıyorlardı.Devrelerimden biri başladı ağlamaya bu arada.Ben yüksekten korkarım abi diye.Oradaki çavuşun biri alın bunu dedi f-16 ları yıkasın sabah akşam bundan bişey olamz.Tabi bizde ayaklarımız yere bitişik bastı diye seviniyoruz.ama bir yandanda paraşüt ve atlama meselesi kafamızı karıştırıyor.bizim çavuşlarda bu arada katıla katıla gülüyorlar.meğersem havacılarda paraşüt atlama uçak yıkama diye bişey yokmuş her yeni gelen askere bu şekilde dalga geçilip gırgıra alınırmış.Tabi bizde sonradan çavuş olunca yeni acemilerle dalgamızı ge.ip intikamımızı aldık.

Bu arada bi üyemizin anlattığı gibi helikopterden helikoptere atlamak uçaktan uçağa atlamak gibi saçmalıklarda olmaz askerde.Zaten 2 helikopteri yan yana görseniz bunun imkansız bişey olduğunu alarsınız.Birde saatte 1300km hızla giden bir uçaktan diğerine geçme fikride pek akıllıca gelmedi bana:p

Geri