herkesin merak ettigi şey AMD mi İNTEL mi?

_MAMİ_

ƒσяєωєя &#8
Reaction score
0
arkadaşlar konuya gösterceginiz ilgiden dolayı şimdiden teşekkürler
paylaşmak istedigim şey işlemci alımı amd veya intel arasındaki veriyolu ve önbellek farkı
şimdi şahsen ben bilgisayarcıyım 6 senedir bu işi yapıoyrum kendi iş yerimde benim bile anlamadıgım bu olaya siz yardımcı olabilecekmisiniz tercih yapmaya çalıştıgım işlemciler

amd phenom x4 çekirdeli

thumb_688653244.jpg

Ürün Özellikleri
Hizi (GHz) : 2,4
Islemci Mimarisi : 65 Nm
Kutu/OEM : Kutu
Ön Bellek (KB) : 2048
Soket Yapisi : Soket AM2+
Veri Yolu Hizi (MHz) : 3600

Intel Core 2 Quad

thumb_202288688.jpg

Hizi (GHz) : 2,40
Islemci Mimarisi : 65 Nm
Kutu/OEM : Kutu
Ön Bellek (KB) : 8192
Soket Yapisi : Soket 775
Veri Yolu Hizi (MHz) : 1066

bu ikisi arasında seçim yapmalıyım yorumlarınız benim için çok önemli bilhassa anlıyan arkadaşlar kendi fikirlerini paylaşırsa sevinirim ...

kesinlikle intel i tavsiye ederim yeni nesil 45 nm islemcileri de düsünebilirsin e8400 mesela fiyatlari benim bildigim kadariyla asa yukari ayni

kesinlikle amd intelin sadece adı var...

cogunluk intel diyecetir mutLaka ama ben israrLa AMD diyorum

İntel İntel Kendini İsbatlamış Bi Marka Sonuçta.

kardesim bu sistemler nedir, tek mi cift mi dort cekirdekli mi?

hepsinin bu neredeyse butun turlerin bu ozelliklere ait platformlari mevcut,

eger ki ikiside dort cekirdekli ise,

amd olan 9750 veya 9700 olmasi lazim
intel' de 6600 olmasi lazim,

ama senin hangi cekirdek modelini alacagin bile burada onemlidir,
overclock yapacak birine satacaksindir adam senden farkli bir model ister,
oyun oynayacaktir, farkli konfigurasyon gerektirir,
modelleme-cizim yapacaktir yine durum degisir....

gibi, velhasili kelam sen neyin ne oldugunu tam manasi ile soyle ona gore cevap verelim

kolay gelsin

arkadaşlar ilginize teşekkürler ama daha soyut bişiler istiyorum mesala amd diyorsan neden oldugun eklerseniz bende de ona göre karşılaştırır karar veririm eminim benim gibi bu konuyu merak eden çok arkadaşımız vardır bana göre de direk sorunca amd ama detaylar da çok önemli bence daha çok üstünde durulmalı bu konunun ...

yazanomer in de dediği gibi: bilgisayar kullanıcısına göre şekillenir. yani herkes ne yapmak istiyorsa ona göre bilgisayar alır. ömründe hiç bigisayarda oyun oynamamış kullanıcılar olduğu gibi pc yi psp niyetine kullananların sayısı da bayaa çoktur.

ilk olarak hala kodlar ve cekirdek isimleri tam belirtilmemis,
islemcilerin sunlar oldugunu dusunuyorum;

intel c2q q6000 kentsfield
amd phenom x4 9700 agena

simdi kardesim ne sistem ile ne yapmak istedigini kesin olarak aciklamamissin,

aslina bakacak olursan bu iki sistem birbirlerine cok yakin,
istersen istersen internettende inceleyebilirsin,

deneyebildigim kadariyla 6600 sayisal islemlerde oldukca iyi,
ama belirmem gerekir ki performans programdan programa degisiyor,

oyunlarda ise tamamiyle uretici firmanin hangi markayi daha cok benimsedigi onemli ve,
o anda piyasada olan ve en yakin tarihte cikacak olan islemcilere gore oyun motorlarini gelistiriyorlar,

oyun performansi noktasinda c2q q6600 crysis, cod5, nfs prostreet, ve bazi strateji gibi oyunlarda basarili

amd phenomx4 9700 ise cod4, nfs carbon-most wanted, ve ve oda bazi strateji oyunlarinda basarili,
ama sonra cikmasi teknoloji noktasinda tam manasi ile basarim getirmiyor.

modelleme-cizim islemlerinde ise genel itibari ile intel onde, bu noktada autodesk' in tekelligini unutmamak gerekir,

sikistirma islemlerini ise neredeyse ayni zamanlarda yapiyorlar, ama onceden soyledigimiz gibi programdan programa degismekte,

overclock gibi bir derdin varsa zaten, bu isi biliyorsundur, cekirdek tercihi bile cok onemli oluyor,

sonuc itibari ile alacaginiz islemcinin, hangi islemler icin toplanacagi cok onemli,
ve fiyat konusu da devreye giriyor, ayrica amd alinirsa bir avantaji olacaktir,
phenom2 destegi devam edecek, yani ayni anakart ile kullanilabilir olacak, tabi bunda da cekirdek kodlari devreye girecek...

umarim yeterli olmustur

kolay gelsin

amaç grafik arkadaşlar oyunmu dersiniz artık çizim programlarımı ama herkeste oldugu gibi amaç grafik yoksa adam niye alsın phenom işlemciyi gider amd x2 alır....

hala açıklamalı bi yorum bekliyorum...

kardesim diyorum ki adamin oynayacagi oyun veya cizim progmrami bile isi degistirir...
eger grafik basarimi istiyorsa,
gider babalar gibi bir ekran karti alir,
bu islemcilerde kullanacagin anakart veya ekran karti hatta ram markasi bile basarimi etkiler

sistemde tutupta 60-70 bilemedin 80 dolarlik anakart kullanirsan hicbir basarim elde edemezsin,
bu noktada anakart secimi bile okadar onemli ki,
biliyorsun iste sende bu isin icerisindeymissin,

ekran kartini duzgun secmezsen aldigin islemci yatar, baska nasil anlatayim sana,

daha detayli bilgi istiyorsan donanim sitelerini gezmen gerekecek,
testleri inceler kendi gozunle gorursun...

kolay gelsin

Amd nin veri yolu hızı iyiyken ama ön belleğin daha cok olması daha makbule gecer.

intelde önbellek cok iyi 8 mb Buda işlemci üzerine cok yük binerse hic hissettirmez

Artık sen karar ver

işlemcilerin programdan programa farklı tepkiler verdiğini gördüm (c2d 6750 vs amd 6000+ ) farklı konsept yakın güç, onun için sistemlerde önce üretim teknolojisine sonrada fiyatına bak amd olmuş intel olmuş farkı çözebilende yok çünkü çözülecek bi farkta yok... hala hazırda amd 6000+ kullanmaktayım c2d kullanıpta fark yaşıyan duymadım bu olay 4 çekirdeklilerdede aynı....

Ben farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum konuya bildiğim kadarı ile "intel alırsanız paranız israile gider, bomba füze vb olarak filistine döner". Söyleyeceğim şey budur.

sen bu işlemciyi oyun için mi kullanacaksın??????
yoksa başka bir iş içinmi oyun içinse AMD yi almanı tercih ederim

111.jpg

Bencede İntel Kullanıyorum E8400 4,2 Ghz çok Rahat owerclok oluyor...

Geri