dğerli Murat kardeşim;BU KONUDAKİ BAZI PARAGRAFLARLA senin açtığın SİMONLAR üzerine konudaki bazı pargrafların ne türden bir içsellik arzettiğini belki klavyemin yetersizliğinden anlatamıyacam lakin; senin Simon (hANEFİ AVCI) Konusundaki son paragraftaki 'en son umudumuz yozlaşmamış,henüz burjuvaziye ,iğretiye,zenginlik ve depdebeye kaçmamış bir dindarlık umudumuz vardı şimdi onuda kaybediyoruz,bu ihaleler,ballı parmaklar vs.vs. '' Türünden cümlelerle,adeta son 100-150 senelik dilimde veya daha yakın dönemde ülkenin keskin ve sahip üst dinamiklerin hepsi,katmer katmer payını alıp bir sonrakine devrettiğinde ülkeyi ,bu simon türü yazarlık ve görüşler serdedilmiyordu.. gerçi; son umudumuz dindarlar dı derken sanki acıyan ,sanki dindar kesimin zenginleşerek simonlaştığını ve dolayısıyla kendi altında kalan zümreyi artık göremiyeceğini ifadeyle,yozlaşmanın ve kokuşmanın önünün alınamyacağını anlatmak istiyordu yazar.. oys aaynı dindarı sadece evin hizmetçisi,bahçıvanı ,kayhası ,aşçısı olarak gören zihniyet elindeki bu ballı fadimenin birgün yer değiştireceğini düşünmezken, ve köylü ,pis,takunyalı diyerek ağaşıladığı TÜRK insanından ilk kez bir tokat yediğinde,şapşallamanın verdiği ağlamsak tavırla '' son umudumuz sendeydi ey dindar ,sendemi bozuldun '' türü avaneye kalkıyor.. dün nerdeydi aklın beyzadem diyesim geliyor..
haa yazının geneli üzerinde her siyasi ve etnik zümre ile ,bektaşi türü cemaatlerin mevlevilik gibi devletsel tekkelerin 100 yıldır hzını hiç yavaşlatmadan söz sahibi ve baskın unsur olarak bir başka cemaat ve dindar yapıyı yok etmeye veya en azından baskılamaya çalıştığını(askeri okullardaki ihl lierin alınmayışı ve cemaat mensuplarının atılmasını) gördük ,bu tür simonlaşmaların yanında yeni girilen süreçte, mesela mhp lileirnde simonlaşma tarzı mankurtlaşması diye tabir edebileceğimiz eksen kaymalarıyla; dindar -muhafazakar kesimi tek başına bıraktığı ve yok saydığı teziyle hatta kendine yeni yol arkadaşları bulduğu düşünülürse ; bir büyük sapma ve ya en azından taşların yer değişmesi olarak niteleyebileceğimiz bir durum söz konusu..
aslı demek istediklerim bu konu üzeirndeki; senin konunloa benzeyen MÜSLÜMANLAR hemen hayır demeli başlıklı yazının senin yukardaki konunla eş benzer tavır serdedip senin konunda yalvaran tarzlı müslüman avcısının,burd ayarı tehdit yarı yalan dolanla,referandumdaki son kalelerin yıkılmaından önce son çığlıkları olarak birer dengesel yazı olarak görüyorum..
neredeyse kesin gözüyle baktığım EVET li refrandum sonucunun ,şimdiden birilerini çok üzdüğünü ,bazılarını üzmekle kalmayıp delirtttiğini,bazen yalvararark,bazen tehditle,bazen korkutarak,bazen kokutarak, bazen kendi afişleriyle bile ele yüze bulaştırarak, geri dönülmez başlangıcın, bir bakıma ARMEGEDON un davul seslerini duyup,ondan dolayı sıkıntılı,yazılar yazdığını düşünüyorum..
kısacası üstad;
daha derin anlam bütünlüğü içinde yazabilmem mümkün değil ,hem ramazana ver, hemde 2 yazıyı(seninkiyle birlikte) bir konuda sıkıştırmaya kalktım. özür dilerim.. görüşmek üzere inş.
Sevgili dostum "birine olan düşmanlığınız, sizi adaletsiz davranmaya sevketmesin" ayetini elbette benden iyi bilirsin, gene islamda "hayır ve helal bir iş yaparken harcınız, eyleminiz, kaynağınızda helal olmalı. " düsturunuda.
Yeni sınıfın simonları yazısını kaleme alan yazarın geçmişini tanımam, ancak o husumet beslediğimiz tayfadan da olmadığını sanıyorum. Velevki öyle olmuş olsa ne değişir? Önemli olan hak tır. Hakkı kimin söylediği teferruattır. Referandum bahsine girmeyeceğim çünkü bu mezvu referandumdanda öte bir önem arzediyor.
Açık ve net ifade etmek istiyorum kolayca ve seve seve "evet" verebileceğim bir oylamaya katılmamayı düşünüyorum. Sebebi ise yıllarca devlet kurumlarını kendi ideolojik altyapısı olarak kullanan bildik CHP zihniyetinin yerine, yeni simonların geçeceği korkusunu taşımamdır. Ne farkedecek üstad? Kendi inanç ve liderini oluşturmuş bir topluluktan gene kendi inanç ve liderini oluşturmuş başka bir topluluğa geçiş hamlesidir bu referandum. İkiside yerli değil, ikiside robot, ikiside dış destekli. Referandumda bir çok kişiden yorumlar paylaşıldı ancak Lütfü Şehsuvaroğlunun şu fikri bana en çok uyandır:
Bakın açıkça ilan ediyorum: bu evet kampanyası İslam'dan nasipsizdir. Hiçbir estetik kaygı taşımamaktadır. İslam'ın hörmet, merhamet ve aşk medeniyetinden haberi yoktur. O kadar inciticidir ki, sadece yaşayan insanları değil, mezardakileri de rahatsız etmiştir.
LÜTFÜ ŞEHSUVAROĞLU
Bir üye islama açık cephe alırken, diğeri namaz kılan ancak kul hakkına, vatan hassasiyetine önem vermeyen cemaat taasubu altında bir zihniyet... yemişim böyle anayasa mahkemesinide, HSYK yıda. Müslüman-Türk adına Hak namına bir emare varmıdır? Yeni doğan çocuğunun adı bile pensilvanyadan gelen bir biat kültürü bana ve ülkeme ne verebilir? Geleceğe dair siyaseti şimdiden kurgulayan ve altyapısını oluşturan bir yapılanma nasıl olur da tehlike arzetmez? (son cümleyle ilgili istihbari bilgiyi özel mesaj kutuna geçiyorum ki işin boyutunu tahmin edebilesin)
Pensilvanyada ki zat ömrü boyunca doğruların yanında mı olmuştur? 12 eylül zalimlerini
alkışlarkenmi hakkın yanındaydı? 28 şubata boyun eğerken mi? 99 da Ecevite destek verirken mi?
Geçen Muhsin Yazıcıoğlunu anma gecesinde avukat veysel aşkın beyin AKP nin kuruluş aşaması ile alakalı sözlerini tekrar hatırlamanı tavsiye ederim. AKP daha kurulmadan, biçilen siyasi rol için kapısı çalınan Muhsin Başkanın ziyaretçilere cevabını hatırla üstad, ne diyor du rahmetli kapıyı göstererek:" Müslüman emrolunduğu gibi dosdoğru olandır." işte bu reddiye "Bu ülkede bir değişim olacaksa hak namına ve millet yararına olabilir, ABD ve AB desteğiyle değil" mesajının bir yansımasıdır.
Haklısın bu ülkede müslümanlar zulüm gördü hor görüldü ancak şundan eminim ki değişen birşey olmayacak, batı cephesinde değişen birşey yok üstad... Esaretimiz devam ettikçe, zulüm bitmedikçe, inandığımız mükaddes ülküler rafa kaldırıldıkça hiç bir şey değişmeyecek. Yıkıldı kemalizm, hoşgeldin globalizm, sıra Milliyetçi Türkiyeye, Milli Devlete, Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresine, Nizam-ı Aleme ne zaman gelecek? Bize vites küçülttürüyorlar üstad! Oyalıyorlar, ılımlısı yeter diyorlar, ekonomik konjüktör bunu gerektirir diyorlar, açılım yaptırıyorlar, sıtmaya razı ediyorlar. Türk-İslam Medeniyetini yeniden inşa hedefimiz elimizden kayıp gidiyor. Ves-selam...