Her an Bilgisayarınız Çökebilir

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

23w8g75.jpg

Her an bilgisayarınız çökebilir

Vista'nın çekirdek kodunda bulunan bir hata, bilgisayarın çökmesine ya da dışarıdan çökertilmesine yol açıyor.

Avusturyalı bilgisayar güvenlik uzmanı Thomas Uterleitner, Windows Vista'nın çekirdeğinde bir başka hata buldu.

İşletim sisteminin girişi/çıkış alt sisteminde bulunan hata, iphlpapi.dll arabirimine gönderilen bazı komutlar, arabellek taşmasına yol açabiliyor.

Böylece çekirdek belleği bozuluyor ve o meşhur mavi ekranla karşılaşıyoruz.

Unterleitner, bu hatanın "hizmet reddi" saldırılarıyla kötüye kullanılabileceğini, böylece bilgisayarın güvenliğinin tehdit altına gireceğini belirtti. Unterleitner ayrıca hatayı ekim ayında Microsoft'a belirttiğini, şirketin hatadan haberdar olduğunu, ancak kötüye kullanılabileceğinin bilinmediğini, bir sonraki hizmet pakedi (Service Pack) güncellemesine kadar da onarılmayacağını söyledi...

Kaynak

Sağol arkadaşım sakata gelmeyiz inşallah...

vistanın ne hayrını gördük ki
kahroL vista aL sana bomba

Bu yazıdan Şunu cıkarıyoruz Demekki : Xp forever =)

Kernelini bile doğrultamadan yada bilerek doğrultmadan piyasaya sürmüşler.

Vista kuLLaniyorum Çökmedi ßir TürLü :hhmanD

inadına Vista....:D:D:D

epeydir vista kullanıyrum bi sorun çıkarmadı meret desem yalan olmaz.

orjinal xp home edition var pc alırken vermişlerdi valla cok rahatım kafam rahat hiç drdim yok sp 3 de kendi yükledi gecen ohhhh

xp diyorum baska bişey demiyorum=)

Vistanın çekirdek kodu'nun sistem uzmanları tarafından yazılışı esnasında böyle bir hatanın atlanabilmiş olmasını pek anlıyamadım Avusturyalı bilgisayar
güvenlik uzmanı Thomas uterleitner, vista'nın çekirdeğinde bulunan hatayı iyi yakalamış gerçekten umarım problemin üstesinden gelecek yamayı sp2 eklerler.

Ben YaŞadim O ÇÖkmesorununu Sp 1 YÜkleyİnce Oluyor

Bilgi İçin Teşşekkürler.

Herşeyin bir açıgı vardir. ve insanlar Eninde Sonunda Ögrenir (Örnek) Sigara Saglığa Zararlı Sabah tan Akşama kadar veya günün herhangibi bir saatinde dışarıda gezmek tehlikeli olabilir Araba çarpar terörist Saldırı olur vs. Evde Durmakda sakıncalı olabilir hırsız girer sizi görür öldürür deprem olur ölürsünüz elektirik carpar ölürsünüz uyurken normal sobadab zehirlenir ölürsünüz elektirik sobası yangın cıkarır ölürsünüz... binlercesi....

Yani Anlatmak İstedigim Önemli Olan bizim Sağlığımız Bu bilgisayarıda Kendimizi Şımartmak İçin Kullanmamız Lazim Ama Bazen Oluyorki Kıskançlık Denen Şey Yani Kaba Bir Deyişle İnsan Nevsine Hakim Olamıyor En iyi ben olacam!!!

Sorarsın : Baksen ne yapacaksın ?

İşte bir virüs yapacam herkezeni bilgisayari cokecek bir virüs yapacam istedigim herkezim bilgisayarina girecem bir program yapacam xxxxxxx oyununda en güçlü ben olacam solerde soler...

Sorarsın : Ee olm Sen Hayattan Zevk Almıyonmuda Virus Yazıyorsun Yoksa Yoksa Gerçek Hayatta Başaramadıklarını Sanal olarakmı yapıyorsun.

hemen zıplar ne alakası var işte kafam çalışıyor diye cekemiyorsun.

Bence Bunu Yapan insan lar Dediğim Gibi Gerçek Hayatta Bazı Şeyleri Başaramayan İnsanlardır Ne Gerek Duyarsın Seninle Konuşmayan Seni Engelleyen Birinin Yahut Bir Kızın Msn sini Patlatmaya Bu Senin Zekanı,Aklını,Yapabileceklerini Deil Tam Tersine Senin Eziq liğini Gösterir.

Şimdi ben sorarım millet bill gates'e ve ballmer'a yumurta atanlar haklımıydı haksızmıydı.Sp 2 ye kadar halletmiyceklermiş işte müşteriye olan saygı budur.

Geri