Hafta Sonu dergisine konuşan Hande Yener, “Evliliği değil, aşkı düşünüyorum. Evlilik güzel bir şey ama taraflar bu kurumu kısa süre içinde kabuslar evine dönüştürebiliyor” dedi.
Yeni yılda çıkaracağı yeni albümünün hazırlıklarına şimdiden başlayan Hande Yener’le dünü, bugünü ve yarını konuştuk. Evlilik konusunda umutsuz olan Yener, artık yüreğinin kapılarını aşka açtığını müjdeledi.
14’üncü İstanbul FM Altın Ödülleri gecesinde Sinan Akçıl’ın ‘Bodrum’ şarkısıyla ‘En İyi Beste, Söz, Şarkı’ ödülünü aldınız. Saydınız mı hiç, bu kaçıncı ödül?
Aldığım ödülleri saymadım, saymıyorum, nazar değsin istemiyorum.
Hande Yener nazara inanır mı?
Sahneye çıktığım için devamlı göz önündeyim. Bu nedenle de negatif enerjiyi çabuk alabilirim. Ben etkilenmemeye çalışıyorum. Kendimi koruduğum zaman etkilenmiyorum.
“Kem gözlerden sakının” der eskiler...
Kem gözlerden sakınıyorum.
Grafiğim istikrar abidesi. Elbette nazara gelmekten korkuyorum. Bu arada yerli yersiz eleştiriler de oluyor. Bu da negatif enerji yüklüyor.
Demet Akalın’la sanki düşman kardeşler gibi gösteriliyor.Ne gerek var, hiç hoş değil. Ben kimseye düşman değilim. Allah’a şükür yaptığım iş her şeyden çok dikkat çekebiliyor. Hande Yener denilince önce şarkılarımı konuşuyorlar. Ayrıca herkesle anlaşmak ve dost olmak zorunda da değilim. Kaldı ki bunu beklemek de tuhaf ve yanlış olur.
‘Geniş Aile’ dizisinin yılbaşı çekiminde mahalleyi şarkılarınızla coşturdunuz.
Zaten sevilen esprili bir dizi bu. O dizideki Ali Ekber rolünü oynayan Ali Tutal, benim için çok değerli bir dosttur. Tezgahtarlık yaptığım dönemde, Sezen Aksu’ya ulaşmaya çalışıyordum. Ali Tutal, sinemamızın emektar oyuncularındandır. Sezen Hanım’ın telefonunu bulup bana vermişti. Ardından Hülya Avşar’la tanıştım. Kendisine “Sezen Aksu’nun telefonu bile var bende” dedim. Çünkü ben arayıp not bırakmıştım sürekli Aksu’ya. Hülya Avşar kendisini arayıp benden söz edince, Sezen Hanım’ın ilk lafı şu olmuş: “Üç aydır beni arayıp not bırakan kızı mı bana öneriyorsun? Bu kadar mücadele ettiğine göre, artık gelebilir” İşte Ali Tutal benim için bu yüzden önemlidir. Çünkü her şey onun çabasıyla başladı. Diziye çağırınca, iş yoğunluğuma aldırmadan, koşa koşa gittim.
Diziye dahil olmanızın bir öyküsü var mı?
10 yıl önce onun yanında çalışmışım, daha sonra Hande Yener olmuşum ve beni mahalleye çağırıyor. Gerçek hayatta yaşadığımızın aynısı.
Hande Yener’in yaş günü de geliyor zaten, 12 Ocak... Karşımızda 37’lik bir genç kız var.
Oradan 20 yılı atın, 17 yaşındayım. İnsan hissettiği yaştadır ya. Ben aslında zamansızım. Çoğu gece uyumayıp, hayal kuruyorum. Yıldızları izliyorum, gün doğumunu izlemek büyük keyif veriyor.
Hande Yener’in yüreği ne durumda, boş mu dolu mu?
Yavaş yavaş kendimi açtığım dönemdeyim artık. Çünkü, kendimi yaşamayı da özlemişim. Hayatınızda birisi olunca, iş, güç, koşturmaca ve o özel kişiyle doluyor tüm zamanlar. Bir süredir kendimle yaşadım, kendim için yaşadım. Arkadaşlarımla zamanlar geçirdim, o özgürlüğün tadı da güzeldi. Sürekli kalp ağrısıyla yaşamadan zaman geçirmek de güzeldi. Aşkı yaşarken, rahat olmayı severim. Ama ben şunu istemiyorum artık, her dakika evde bir arada, dışarıda bir arada. Bunu istemiyorum, evli gibi ilişki istemiyorum. Aşk yaşanmalı ama herkesin bir hayatı da olmalı.
Hande Yener evliliği pek düşünmüyor diyebiliriz galiba...
Evet, evliliği değil, aşkı düşünüyorum. Evli olanlar bana kızmasınlar, durum böyle. Evlilik güzel bir şey ama taraflar bu kurumu kısa süre içinde kabuslar evine dönüştürebiliyor. İnsanlar birbirlerini tam tanımadan nikah masasına oturunca böyle oluyor.
Acılı aşklar yaşadı mı Hande Yener?
Elbette, kendimle hiç uyuşmayacağını bile bile birlikte olmuşum... Ama aşk bu işte, bir nevi akıl tutulması. Hep umutla bakıyorsunuz, düzelir diyorsunuz ama olmuyor tabii. Birisinden etkilenmem çok daha zor. Az önce de dediğim gibi kapandığım dönem sona erdi, açıldığım dönem başladı. Her an aşık olabilirim.
HANDE YENER’iN iDEAL ERKEĞİ
Hadise’den ayrılan Sinan Akçıl’ın adı hep sizinle anıldı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler, ne dersiniz?
Sinan Akçıl’la tamamen iş nedeniyle birlikteydik, farklı yorumlandı. Ben de o arada ayrılık yaşadığım için en tehlikeli dönemdi, herkese yakıştırılabilirdim. O dönem tuhaf tuhaf isimlerle adım anıldı.
Benim müzisyenlerle iletişimim fazladır.
Kız arkadaşlarımla oturup kahve falı baktırmadığım için... Dost olurum, dost kalırım. Kemal’le de (Doğulu) öyle oldu. Hep dostuz, birbirimizin kariyerinde birbirimize destek oluyoruz. Sinan (Akçıl) bana, ben Kemal’e, Kemal bana gibi. Bu yüzden çok yakın olmamız normal. Dışarıdan bakanlar bu nedenle yanılıyorlar. Kemal’le görüşmeyeceğimiz yazılıp çizilmişti ama iş bağlarımız o kadar güçlü ki bu mümkün değildi. Ayrıca dostluğumuz da güçlü. Çıkan haberler kimi zaman yıpratıyor bizleri.
Hande Yener’in ideal erkeği nasıl olmalı?
Öncelikle sporcu olmalı. Spor yapan insanların daha pozitif olduklarını biliyoruz. Mesleği ne olursa olsun, işini sevmeli. Komplekssiz olmalı. Beni güldürecek, mutlu edecek, huzurumu kaçırmayacak biri... Mutluluğun formülü formaliteler değil. Evli olup mutsuz olan bir sürü insan görüyorum. Kimileri de çocuğu için uzatmaya çalışıyor, direniyor. Ben de evliydim, beş yıl direndim, çocuğum için mücadele ettim ama olmadı. Karar ya baştan ya sondan verilmeli. Ama verilmeli. Ya da istemediğiniz bir hayatı yaşamaya devam edersiniz. Böyle insan çok. Mesela, benim annem de onlardan biriydi.
“EUROVISION’A GiDERSEM BiRiNCi OLURUM”
Eurovision konusunda Hande Yener’in hep istekli olduğunu biliyoruz, hala devam ediyor mu istek?
Evet, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmayı hep istedim, hala da istiyorum. Genelde insanlar gitmek ister ama bir yandan da korkarlar, kariyerlerini kaybetmekten korkarlar. Ben korkmuyorum. Ben iddialıyım, gidersem de birinci olurum. Çok iyi çalışırım. Hem şarkıma, hem görselliğe... Bugüne kadar böyle bir davet gelmedi, gelirse cevabım evet olur. Eurovision’a katılırsam, mutlaka yeni ve çarpıcı şeyler yaparım. Benim öyle bir enerjim de var, öyle bir ekibim de var. Dört dakikadır o süre... Orada enerji önemli, şarkıdan da daha önemli. Orada sahneye çıkan kişi çarpmalı insanları. Eurovision’a katılırsam insanları çarpacağıma inanıyorum.