Herşeye dewa buluyosnuz hadiyin ozaman:(

eger harbıden kabızsan protakal elma kayısı gibi posalı yıyecekler yıyeceksın

kayısı yada protakal suyuda faydalı olur

sabah kalkdıgında ac karnına ılık bı su ıcersen cok iyi olur

Normalden cok daha fazla su içmelisin ayrıca kullandıgın bir ılac varsa

onun yan etkısıde olabılır.

KABIZ<:(' Alıntı:
bak bu ii fikir ama bu seferde ya isal olursam bida geçmesse :eek: :( :ter:

bisi olmas..
olmadı
o zmanda gene konu acarsın
dusunurus bisiler :sigara:

JackaL'ın tawsielerinide önemse ;)

KABIZ<:(' Alıntı:
abicim neden banlıyosun yaa sizden tavsiye istedikl ne biçim yöneticisiniz bee :( :ter:

kesınlıkle haklısın bu konuda benımde suphelerım var
:D

tmm arkadasım sozumu gerı aldım

bugun benden ızınlısın
konuyla ılgılı cıddı anlamda bılgısı olan arkadasımıza yardımcı olabılecek msj lar atsın lutfen

bu kadar laf ettık adam sabırla cvp beklıyosa demekkı sordugu soruda cıddı

özür dilerm kendı adıma

kady' Alıntı:
kesınlıkle haklısın bu konuda benımde suphelerım var
:D

tmm arkadasım sozumu gerı aldım

bugun benden ızınlısın
konuyla ılgılı cıddı anlamda bılgısı olan arkadasımıza yardımcı olabılecek msj lar atsın lutfen

bu kadar laf ettık adam sabırla cvp beklıyosa demekkı sordugu soruda cıddı

özür dilerm kendı adıma
tmm abi sorun deil bütün önerilerinizi dikkate alıcam eli mahküm ....:ter: :(

Kabızlık Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Yukarıda belirtildiği gibi kabızlık çoğu durumda alınan basit önlemlerle giderilebilen bir sorundur. Bazı durumlarda ise laksatif adı verilen ağızdan alınan ilaçlar sorunun çözülmesinde oldukça faydalı olabilir.

Şu anda eczanelerde laksatif olarak kullanıma sunulmuş oldukça fazla sayıda ilaç vardır. Bu ilaçları temel olarak iki gruba ayırmak mümkündür: uyarıcı laksatifler ve mekanik laksatifler. Uyarıcı olanlar kalın bağırsağın hareketlerini uyararak kabızlığı gideren ilaçlardır. Bu ilaçlar kabızlık sorununu çözmede oldukça etkili olmalarına karşın belli bir süre sonunda bağırsağı bu maddelere karşı bağımlı hale getirerek "bağırsak tembelliğine" yol açabildiklerinden kısa süreli kullanılmaları gerekmektedir. Bu ilaçlar ayrıca bağırsak kramplarına ve fışkırır tarzda dışkılama gibi yan etkilere de neden olabilmektedirler.

Mekanik laksatifler ise kabızlık sorununu dışkının niteliklerini değiştirerek çözerler. Bu ilaçlar kalın bağırsağın doğal hareketlerini etkilemediklerinden yan etkileri daha azdır ve daha uzun süreli kullanılabilirler.

Diğer bir çözüm de lavman adı verilen uygulamalardır. Makattan kalın bağırsak içine verilerek uygulanan bu ilaçlar doktor önerisiyle belli aralıklarla uygulandıklarında özellikle uzun zamandan beri dışkılamanın gerçekleşemediği durumlarda oldukça etkili olabilirler.

Kabızlık Sorununu Daha Az Yaşamak İçin Neler Yapılabilir?

Dışkılama ihtiyacı uzun süreli ertelenmemelidir. Çoğu insan yemekten ve özellikle de kahvaltıdan yaklaşık 30 dakika sonra dışkılama ihtiyacı hisseder.

Düzenli egzersiz yapmak kalın bağırsak hareketlerinin düzenli olmasında son derece önemlidir.

Lifli gıdaların ve sıvı alımının artırılması dışkının yumuşak olması ve dışkılama refleksinin daha kolay uyanması açısından son derece önemlidir

yapmayın beyler
konu baska olsa cıddı anlamda guzel dı esp ama sımdı sırası degıl

kady

kardeşim daha ciddi konularla gel karşımıza yaaa işin gücün yok mu gözünü sevimmm

arkadaşlar tanışma adabı die bişey var dimi yoksa ben mi yanlış biliyorum :)

Bence senin iyi bir ZOPAYA ihtiyacın var dostum.
:)

bu forumda herşey var demişlerdi de inanmamıştım :) bu arada geçmiş olsun arkadaşım.

arkadaş ülkemizde o kadar doktor var hiç mi aklına gelmedi doktora gitmek yoksa onlardamı bi çare bulamadı :)

Ne diyo bu ya yeni isen yeniliini bil olum ya burasi kabiz iyilestirme merkesi mi? ya biraz akilli olarak sitelere üye olsana.saglik hakkinda bilgi verilir.nasil kabizdan kurtulunur diye bidey war mi ya:):):):)

bence insanlarla ugrasmak hiç hos deil szinde basınıza gelebilir bilmiyosak niye kırıcı oluyoruz ki... keten tohumu vede posalı yiyecekler artıı kepek ekmegi yemeye devam edersen bagırsak faaliyetlerin duzene girebilir gecmiş olsun

Geri