Hepimiz borca battık

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Tüketici kredileri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artarak 21 milyar 337 milyon liraya ulaştı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ''Tüketici Kredileri'' verilerine göre, Ocak-Mart 2010 döneminde 1 milyon 818 bin 434 kişiye, 21 milyar 337 milyon lira tutarında tüketici kredisi kullandırıldı. Kredi kullanan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında artarken, bir önceki üç aylık döneme göre ise yüzde 5 oranında azaldı. Aynı dönemde kullandırılan kredi miktarı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 98 oranında büyürken, bir önceki üç aylık döneme göre ise yüzde 7 oranında geriledi. Ocak-Mart 2010 dönemi sonu itibariyle tüketici kredileri bakiyesi 94 milyar 82 milyon lira, kredi kullanan toplam kişi sayısı ise 9 milyon 577 bin 13 olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde tüketici kredilerinin mal ve hizmet gruplarına göre dağılımında ihtiyaç kredileri yüzde 62 oranı ile en büyük paya sahipken, bunu sırasıyla, yüzde 31 ve yüzde 7 pay oranları ile konut ve taşıt kredileri izledi.

KONUT KREDİLERİ YÜZDE 164 ARTTI
Aynı dönemde 1 milyon 670 bin 944 kişi tarafından 13 milyar 183 milyon lira ihtiyaç kredisi, 95 bin 608 kişi tarafından 6 milyar 543 milyon lira konut kredisi ve 50 bin 961 kişi tarafından 1 milyar 579 milyon lira taşıt kredisi kullanıldı. Önceki yılın Ocak-Mart dönemine göre taşıt kredileri yüzde 143, konut kredileri yüzde 164, ihtiyaç kredileri ise yüzde 73 oranında arttı. Toplam bakiyeler açısından taşıt kredileri bir önceki yılın aynı üç aylık dönemine göre yüzde 17 azalırken, konut kredileri yüzde 22 ve ihtiyaç kredileri yüzde 21 arttı.

TERCİH KISA VADEDEN YANA
TBB verilerine göre kredilerin dağılımında en fazla tercih edilen 25-36 ay vade dilimi oldu. Bunu 73 ay ve üzeri ile 49-72 ay vade dilimleri izledi.

kaynak

kriz hamd olsun teget gecti :=) adamlar kriz teget gectigi icin ozellestirme ustune ozellestirme yapiyor cari acik buyudukce buyuyor :=) daha bunlar hic birsey... yakinda satacak ozellestirecek birsey kalmadimi dahada hissedilecek bu dalgalar :=)

kriz hamd olsun teget gecti :=) adamlar kriz teget gectigi icin ozellestirme ustune ozellestirme yapiyor cari acik buyudukce buyuyor :=) daha bunlar hic birsey... yakinda satacak ozellestirecek birsey kalmadimi dahada hissedilecek bu dalgalar :=)

o kadar cahilce slogancı söylemlerin varki kendi dediğine kendinde inanmıyorsun ...

faziler düşüp ilerisi göründüğünde iyimser hava estiğinde uzun vaddeli kredi alımlara yönelinir
insanlar kendine EV alacak güce eriştiğinde KREDİ ÇEKER
kiralar hızla düştü kiracı zor bulunuyor hamd olsun sol parti dönemlerindeki gibi kiracılık revaçta değil çünkü millette PARA var ve ev alıyor

bu başlığı atan ekonomi özürlüsü arkadaşa bir not

BORCA BATAN KİMSEYE KREDİ VERİLMEZ KREDİ ÖDEYEBİLECEK GÜCÜ OLAN İNSANLARA KREDİ VERİLİR

o kadar cahilce slogancı söylemlerin varki kendi dediğine kendinde inanmıyorsun ...

faziler düşüp ilerisi göründüğünde iyimser hava estiğinde uzun vaddeli kredi alımlara yönelinir
insanlar kendine EV alacak güce eriştiğinde KREDİ ÇEKER
kiralar hızla düştü kiracı zor bulunuyor hamd olsun sol parti dönemlerindeki gibi kiracılık revaçta değil çünkü millette PARA var ve ev alıyor

bu başlığı atan ekonomi özürlüsü arkadaşa bir not

BORCA BATAN KİMSEYE KREDİ VERİLMEZ KREDİ ÖDEYEBİLECEK GÜCÜ OLAN İNSANLARA KREDİ VERİLİR

turkiyede kefilsiz sigortasiz kredi veren bankalar var... asil borca batan sirketlere insanlara kredi verilir... odeyemedigi zamanda donuna kadar alir banka ki suanda turkiyede kredi odeyemeyenlerin sayisi arttikca artiyor.. git bir bankalarin garajlarina bak... sanarsin ki araba fabrikasi dunyanin en buyuk araba galerisi... hepsi haczedilmis bir vaziyette yeni sahiplerini bekliyor... millet para olmadigi icin kredi cekiyor.. kredi cekip kredi borcu kapiyor... ekonomiden anlamayip kendi hayalleriyle dolanan ozurlu insanlar at gozluklerini takar ana baba parasiyla ohhh gecinir... ama kimi vardir buyur gercek dunyaya atilir neyin ne oldugunu gorur...

Allah'a Olan Borcumuzu Onu Ödedik Mi Yada Ödöyoruz Mu Ki Acaba Bunu Düşünen Yok.
Herkes'i Almış Bir Para Hırsı Gidiyor Hadi Hayırlısı.

Mantıklı olmak gerekiyor her kredi alan borca batmış değildir.Farklı hedefleri olur ev alı araba alır.Çok detaya inmeden şunu söylebilirim.Borçlar varlıkları karşılayabilecek düzeye yakındır.Krediyi alıp har vurup harman savuruan insan batmıştır.Tabiki borç içinde olupta kredi alanda vardır..aslında uzun vadede eğer mantık alınışşsa oda batmış sayılmaz..Soaunçta ekonominin temeli borçtur.Bazen peşin para vermektense kredili almak daha mantıklıdır.Şuanda ki kredi alımının en büyük nedenlerinden bir tanesi ise birçok bankanın çok ucuza ve vadesi uzun kredi vermesidir..

turkiyede kefilsiz sigortasiz kredi veren bankalar var... asil borca batan sirketlere insanlara kredi verilir... odeyemedigi zamanda donuna kadar alir banka ki suanda turkiyede kredi odeyemeyenlerin sayisi arttikca artiyor.. git bir bankalarin garajlarina bak... sanarsin ki araba fabrikasi dunyanin en buyuk araba galerisi... hepsi haczedilmis bir vaziyette yeni sahiplerini bekliyor... millet para olmadigi icin kredi cekiyor.. kredi cekip kredi borcu kapiyor... ekonomiden anlamayip kendi hayalleriyle dolanan ozurlu insanlar at gozluklerini takar ana baba parasiyla ohhh gecinir... ama kimi vardir buyur gercek dunyaya atilir neyin ne oldugunu gorur...

söle bakalım hayatında kaç tane iş yeri yönettin kaç eleman çalıştırdın kaç kere kurumsal bireysel müşteri oldun kaç kere kresi çektin işletme iktisat üzerine ne kadar eğitim gördüm cahil cahil konuşuyosun kefisiz sigortasız krediyi maaş bordurosu devlet memurluğu yada vergi levhası göstermeden alabiliyrmusun? ilk okul seviyesi üzeirndeki insanlar bunu bilir ama senind aha haberin yok konut kredisi alımları artmış deniyor bu isnalar konut sahibi oluyor demektir kiracılığı bırakıp
tefe tüfe endexi nedir bilirmisin renaultla gezen çalmayan ecevit zamanında milletin anaısnı belliyodu bu endex sabit faiz diye birşey yoktu doru sölüyosun baba parası yiyince bunları bilemessin git işletme 3-4 ü ye öyle gel konuş kredi kartı alıp borçlanmakla kredi çekip borçlanmak arasında dağlar kadar fark var borcu olan çeki seneti yazılmış kredi kartı takibe düşmüş senind ediğin gibi boğazına kadar batmış insalar BANDAKAN KREDİ ÇEKEMEZLER SADECE DÜZENLİ GELİRİ BORCU HARCI OLMAYAN İNSANLAR KREDİ ÇEKEBİLİR ... chplide olsa ETRO gömlekli AUDİ A6 lı halkçı kemalcide olsa muhatabın cahili çekilmiyor ...

söle bakalım hayatında kaç tane iş yeri yönettin kaç eleman çalıştırdın kaç kere kurumsal bireysel müşteri oldun kaç kere kresi çektin işletme iktisat üzerine ne kadar eğitim gördüm cahil cahil konuşuyosun kefisiz sigortasız krediyi maaş bordurosu devlet memurluğu yada vergi levhası göstermeden alabiliyrmusun? ilk okul seviyesi üzeirndeki insanlar bunu bilir ama senind aha haberin yok konut kredisi alımları artmış deniyor bu isnalar konut sahibi oluyor demektir kiracılığı bırakıp
tefe tüfe endexi nedir bilirmisin renaultla gezen çalmayan ecevit zamanında milletin anaısnı belliyodu bu endex sabit faiz diye birşey yoktu doru sölüyosun baba parası yiyince bunları bilemessin git işletme 3-4 ü ye öyle gel konuş chplide olsa etro gömlekli halkçı kemalcide olsa muhatabın cahili çekilmiyor ...

yasini ikiyle carp.. ogrenirsin.. ben tek bir msj la aliyorum suan.. sigırtamda yok... ustume hicbirseyde yok.. demekki neymis aliniyormus.. once arastir ki bos bos tartismalara girip bilgisizligini gosterme

Borç var o var bu var ama millet deli gibi yine para saçıyor.. ufak bir büfe işletmesi ayda 150 bin lira kar yapabiliyorsa (içki) ; siz hangi krizden bahsediyorsunuz

Ben işim gereği insanların ne kadar zorda olduğunu iyi biliyorum ufak esnaf kredi kartlarını kuyumculardan para çekerek ödüyor kamyocusu aynı işçisi asgari tutarı ancak ödeyebiliyor bizde kredi çektik 2 tane emekli var evde ben esnafım zararda göründüğüm için bana vermiyorlar kredi alması çok kolay ben kefil gösteriyorum alıyorum kredi kartı borcu 80 bin lira olmuş biri 30 bin lira kredi çekebiliyor banka veriyor ödemezsen ticari hayatınıda bitiririm diyor yani kimse iyi durumda değil

Geri