Fatih Hoca
Banned
- Reaction score
- 0
Bir de 'Seksiyim' deseymiş tam olcakmış 
sen nerenle okuyor nerenle anlıyorsun devlet laik olur insanlar laik olamaz ...
Devletin laik olmasının sebebi ise müslüman hristiyan tüm vatandaşlarına eşit yaklaşmaktır ,
Kuran ın herhangi bir yerinde anayasa kuralları din kuralları yerine geçebilir yazıyor diye birşey yazmış mıyım ben çarpıtma ...
sen kısas istedin diye kısas olacak da değil , kısasa fetva gerekir , laik devlet düzeninde fetvayı kim verecek sana belki kardeşin haklı yere öldürüldü ve sen kan davası güdüyorsun olamaz mı?
Laik devletlerde dini kuralların manevi yaptırımdan başka etkisi olmaz din kurallarının yerine ne yazıkki anayasal insan kuralları geçerli olur örneğin sen içki içersin seni dünyada anayasa kuralları gereğince kimse cezalandırmaz , ama ahirette Allah(cc) sana cehennemde zebanilerle köşe kapmaca oynatır , ahirette Allah ın bizler için koyduğu kurallar yerine anayasanın geçerli olabileceğini düşünecek kadar da safsın sana önerim bir daha bir yazıyı en azından ikinci kez gene okuman yönündedir...
Tekrar ediyorum insanlar laik olamaz (Ateistler hariç) , devletler olur...
birader sen ne saçmalıosun yaw.. devletin laik olmasıyla yada insanın laikleşmesiyle dinine ne olabilirki.. insan özgürdür.. kendi seçim hakkını yaratabilir.. sen işine gücüne dinini karıştırıomusun.. diyelimki amelesin ki zannediyorum cahilsin.. sana yarın kilo beton sıva deseler fetvahamı verecen betonu dökerken.. bilinçli konuş az biraz.. benimde ağzımı bozdurtma..
Şimdi ben müslümanım ve senin anlayışına göre laik olamam hadi ben olmadım.
Devlet müslümanlar tarafından yönetiliyor ama laik bir devlet.
Şimdi benim kardeşim öldürüldü ?
Ben müslüman ve laik olmadığıma göre ben Şer i hükümlere istinaden kısas a kısas istiyorum. ( Ki laik olmamak demek din ve devlet işlerini birbirinden ayırmamak anlaşmazlıklarda şer i hükümleri gerektirir.)
Kardeşimi öldürülenin idam cezasına çarptırlmasını istiyorum.
Ama devlet laik olduğu için şer i hükümleri uygulamamıyor.
İdam yasak ceza kanununun uygun hükümlerice cezalandırılacak diyor.
Eee şimdi ne oldu.
Bizim hesap Ahret e mi kaldı?
Eğer öyle değil ise bende devlete uyup laik oldum ne fark etti ki?
Anayasa din kuralları yerine geçer mantığı ne ayak onu anlamadım.
Eğer dini kuralların yerine geçerse içki içmek anayasa ya aykırı değil öyleyse din kurallarının yerine geçmiştir derim içerim.
İki tarafta bekarsa birlikte olmak ceza yasasına göre zina sayılmıyor öyleyse anayasa dini kuralların yerine geçmiştir derim tuttuğunu öpmek serbest olur.
Kur an ın neresinde yazıyor hukuk biliminin öngördüğü kurallar silsilesi din kurallarının yerine geçer kabul edilmiş bir anayasanız varsa devleti yönetirken ve bundan direk etkilenen müslümanları yargılarken benim hükümlerim önemli değil önemli olan benim yerime geçen anayasa kurallarıdır deyu neresinde yazıyor.
Sinsi bir siyaset mantığı bu ilk önce kişilere ben laik değilim şeri hükümlere tabii yim dedirteceksiniz daha sonra bu anlayış genel geçer olunca kendi laik olmayının devleti laik olur mu diye insanları farklı sahalara yönlendireceksiniz.
Hadi ordan . ( Niye bunu söyledim ki?![]()
insanın laikleşmesi demek ADAM OLMASI demektir ki sen bunu anlamayadığına göre adam da olamamışsın, Medya Maymunu Ajdar Anık da mühendis hem o da 2 üniversite bitirmiş demekki mühendislerde kısa devre ve saçmalama doğuştan "on" geliyor, senin için bu forumdaki kimsenin yapabileceği bir şey yok malesef ama yine de geri kalan arkadaşlarımız için açıklayalım:
Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması anlamına gelmektedir. Kişiler laik olabilir ya da olmayabilir, istedikleri gibi yaşama hakkına ve dini her türlü serbestiye iştirak edebilirler. Devlet, din dil, ırk, cinsiyet gözetmeden sosyal haklarını kullanabilirler. Devletin tüm vatandaşları kanun karşısında eşittir ve kanunlar toplum kurallarını düzenleyecek şekilde belirlenir.
Kuran'da şeriat ile ilgili sadece 4 ayet geçmektedir;
5:48 - Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.
42:13 - Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.
42:21 - Yoksa onların, Allah'ın dinde izin vermediği şeyi kendilerine meşru kılacak ortakları mı vardır? Eğer azabın ertelenmesine dair kesin yargı sözü olmasaydı, aralarında hemen hüküm verilir, işleri bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acı bir azab vardır.
45:18 - Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.
Bu 4 ayetin toplum kurallarını açık ve seçik olarak tanımlaması imkansızdır, bu yüzden islam toplumlarında hukuk "kadı ve şeyhülislam" tabaası tarafından uygulanmıştır. Toplumsal adaletin sadece sınıfsal bir tabaka tarafından uygulanması Osmanlı da görüldüğü gibi çoğu zaman adaletsiz ve şeffaf olmayan bir hukuk sisteminin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Toplumsal adaletin olmadığı bir ülkede ilerleme ve modern yaşam sekteye uğrar, beyin göçü artar, hırsızlık ve uyuşturucu satışı yükselir, gelir dağılımı dengesiz bir hale gelir.
Son dönemlerde ülkemiz bir iç savaşın içine sürüklenmekte, vatanın savunmasını kanının son damlasına kadar üstlenmekte olan Türk Ordusu yıpratılmaya çalışılmaktadır.Her yapılanmanın eksikleri ve düzeltilmesi gereken yanları olabilir, ama ordumuzun hiçbir bireyi ülkesinin birliğini ve laik yapısını bozacak hiçbir oyunun içine giremez. Kimsenin süphesi olmasın, bu vatanı iç ve dış düşmanlara karşı koruyacak olan yegane ordu TÜRK GENÇLİĞİ'dir. Bu ordunun muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Teşekkür ederim
43 Mühimmat Bölüğü Ast. Rona Atacan...
v_k ya ban pls adminler. böyle saçmalık olmaz ya.
v_k ya ban pls adminler. böyle saçmalık olmaz ya.
Kaç kere açıkladım gene açıklayım ,
Laiklik dinsiz din yok anlamlarına gelir
Sen ben laik biriyim dersen ben dinsiz biriyim demiş olursun ki terim anlam olarak bi kere baştan yanlış tabi dinsiz değilsen ...
Eğer sen laik biriysen rahatlıkla domuz eti yiyebilirsin çünkü anayasal düzende domuzeti yemeni kısıtlayan bir kural yok , peki soruyorum yer misin?
Yemezsen laik değilsin çünkü yemeni engelleyen şey kuranda domuzetinin yasaklanması...
Ama sen laiksen din kurallarını hayatından çıkarmalısın ve yemelisin
Aynı şekilde içki içmek de laik bir insan için suç değil ...
Ama içtikten sonra bir suçluluk hissediyorsan ya da perşembe akşamları , 3 aylar gibi zamanlarda içmemeye çalışıyorsan bunu sana hissettiren ne?
Ey kendini laik sanıp müslümanım diyenler açık ve net söylüyorum;
ya müslümansınızdır laik biriyim derken aslında devletin laik olmasını isteyen biriyim demeniz gerekmektedir
ya da laiksinizdir ve ateistsinizdir
Devletler laik olabilir insanlar ateist olmadıkça laik olamazlar
Atatürk üzerinden siyaset yapmayı da bırakın , Çanakkalede , Bingazide , kafkaslarda , batı cephesinde Atatürk'ün yanında şavaşan insanlar laik insanlar değillerdi
Senin beynini kim yıkadıysa helal olsun ona. Başarmış gerçekten. Eğer laiklik dinsizlik demek olsaydı bu ülkede cami diye birşey olmazdı. Seninle bu tartışmayı yaptığıma bile inanamıyorum. Bana bi kaynak göster kim demiş o laiklik dinsizlik demek diye onu bana göster. Bu devlet laik bir devlet ve bu milletin İstiklal marşını bi aç oku bakalım neler diyo orda. Atatürk, Yani Laiklik ilkesini Ülkemize getiren Atatürk'ün seçtiği milli marşımızda din le ilgili neler yazıyor bi bak bakalım. Laiklik nedir? Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Bakın ne kadar aydın bi fikir. Ülkemimiz devletine bağlı bir Diyanet İşleri Bakanlığı var. Yani bu demek oluyor ki Bu devlet zaten Dinimizi destekliyor. Birde kur'anı da aç bak bakalım ne yazıyor başörtüsü hakkında. Sana kur'an da sadece namahrem yerlerini kapat diyor. saçının tek bir telini gösterme diye bir şey yok. O saçma rahibe kıyafetini getirip bizim dinimize sokmayı nasıl başardılar hala anlam veremiyorum. Kur'an-ı Kerim hepimiz biliyoruz ki İnen En son Kutsal kitap. bu da demek oluyor ki en güncel bilgi. Bu devlet madem ki senin dediğin gibi laik bi devlet. ozaman ne arıyo bu ülkede camiler? ben cuma namazlarını kaçırmam. teravih namazlarına eksiksiz giderim. Sadakamı veririm kurbanımı keserim. Ama ben LAİK'im. Senin acilen bi Din bilgisi öğretmeninden yardım almanı tavsiye ederim. Önce Dinimizi öğren sonra Laikliği öğren ondan sonra gel bidaha tartışalım.
güzel bir konu hepimizin ders çıkarması gereken bi konu kaynak istemişsiniz buyrun size kaynak
hadis:
Peygamberimiz buyurdular ki : Dikkat edinİSLAM bir dairedir.Döndüğü müddetçe siz de kitapla beraber o dairenin içinde dönünüz.Dikkat edin kitap ile sultanlık (din ve devlet işleri) birbirinden ayrılacak.Dikkat edinonlar sizin başınıza emir(idareci) olacak.Sizin aleyhinize olankendilerinin lehine olan şekilde hükmedecekler.Eğer onları dinlemezseniz sizi öldürecekleritaat ederseniz sizi sapıtacaklar.Onlara karşı Hz.İsa(a.s)'ın arkadaşlarının davrandığı gibi davranın.Onlar ki testerelerle biçildilerçarmıha gerildiler ama yine de davalarından vazgeçmediler..Allah'a itaat ederek ölümAllah'a isyan ederek yaşamaktan daha hayırlıdır..
(Kaynak: Taberani- Mücemül KebirMücemül SağirMüsnedüs-Şamiîn)
saygılarımla
Bu ülke dört bir yandan düşman işgali altındaydı. Atatürk olmasaydı şuan yaşarmıydık bilemem. İşte bu ATATÜRK ülkeyi kurtardı. AKP nin sağa sola atmadığı palavra iftira kalmadı. Son olarakta TÜRK halkını TÜRK ordusuna düşman etmeye çalışıyor. Sana da şunu söyliyim Bu ordu olmasa Bu ülkede tek bir cami bile bırakmayacaklar. Recep Tayyip Amerikanın adamı ve baktığımızda amerikanın dini İslam değil dimi? Hadis gerçekten çok güzel şeyler anlatıyor. O hadisteki mesajı (doğru mesajı) almak önemlidir.
1. Demokrasi Halkın Kendi kendi yönetme biçimidir. Yani devletteki insanları zaten sen seçiyorsun
2. Din ve Devlet işleri şu şekilde ayrılıyor senin düşündüğün gibi Allah'a tapanın bu ülkede işi yok denmiyor. Devlet senin ibadetine mi karşı çıkıyor? Aksine sen hacca daha kolay git kurbanını daha kolay kes diye çabalıyor.
3. Hadiste geçen Kitap ile Sultanlık birbirinden ayrılacak sözüne dikkat et. Şuan Ayrı değil. Türkiye Bölünmez Bağımsız bir ülkedir ve dini İSLAM'dır. Akp iktidarlığı devam ettiği sürece Devlet yavaş yavaş sultanlığa dönecektir ve dini de malesef hristiyanlık olacaktır.Recep tayyipin müslüman olduğuna zaten inanmıyorum. Müslüman adam dolandırıcılık yaparmı? Hele ki kendi ülkesini dolandırırmı?
Saygılarımla...
insanın laikleşmesi demek ADAM OLMASI demektir ki sen bunu anlamayadığına göre adam da olamamışsın, Medya Maymunu Ajdar Anık da mühendis hem o da 2 üniversite bitirmiş demekki mühendislerde kısa devre ve saçmalama doğuştan "on" geliyor, senin için bu forumdaki kimsenin yapabileceği bir şey yok malesef ama yine de geri kalan arkadaşlarımız için açıklayalım:
Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması anlamına gelmektedir. Kişiler laik olabilir ya da olmayabilir, istedikleri gibi yaşama hakkına ve dini her türlü serbestiye iştirak edebilirler. Devlet, din dil, ırk, cinsiyet gözetmeden sosyal haklarını kullanabilirler. Devletin tüm vatandaşları kanun karşısında eşittir ve kanunlar toplum kurallarını düzenleyecek şekilde belirlenir.
Kuran'da şeriat ile ilgili sadece 4 ayet geçmektedir;
5:48 - Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.
42:13 - Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.
42:21 - Yoksa onların, Allah'ın dinde izin vermediği şeyi kendilerine meşru kılacak ortakları mı vardır? Eğer azabın ertelenmesine dair kesin yargı sözü olmasaydı, aralarında hemen hüküm verilir, işleri bitirilirdi. Gerçekten zalimler için acı bir azab vardır.
45:18 - Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.
Bu 4 ayetin toplum kurallarını açık ve seçik olarak tanımlaması imkansızdır, bu yüzden islam toplumlarında hukuk "kadı ve şeyhülislam" tabaası tarafından uygulanmıştır. Toplumsal adaletin sadece sınıfsal bir tabaka tarafından uygulanması Osmanlı da görüldüğü gibi çoğu zaman adaletsiz ve şeffaf olmayan bir hukuk sisteminin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Toplumsal adaletin olmadığı bir ülkede ilerleme ve modern yaşam sekteye uğrar, beyin göçü artar, hırsızlık ve uyuşturucu satışı yükselir, gelir dağılımı dengesiz bir hale gelir.
Son dönemlerde ülkemiz bir iç savaşın içine sürüklenmekte, vatanın savunmasını kanının son damlasına kadar üstlenmekte olan Türk Ordusu yıpratılmaya çalışılmaktadır.Her yapılanmanın eksikleri ve düzeltilmesi gereken yanları olabilir, ama ordumuzun hiçbir bireyi ülkesinin birliğini ve laik yapısını bozacak hiçbir oyunun içine giremez. Kimsenin süphesi olmasın, bu vatanı iç ve dış düşmanlara karşı koruyacak olan yegane ordu TÜRK GENÇLİĞİ'dir. Bu ordunun muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Teşekkür ederim
43 Mühimmat Bölüğü Ast. Rona Atacan...