Hapisteyken, Amerikan Cerrahlar Koleji tarafından seçkin cerrah-onursal üye seçilen ve bu unvana sahip tek Türk olan Profesör Haberal
Uluslararası Yanık Derneği tarafından ömür boyu onur üyeliğine layık görüldü. Harvard Üniversitesinden Profesör Ronald Tompkins, onur üyeliği plaketini, Haberalın rektörlüğünü yaptığı Başkent Üniversitesine takdim etti.
*
Unesconun yüksek öğrenime dünya çapında katkı yapanlar listesine, Obama, Tony Blair, Kofi Annan gibi isimlerle birlikte girmeyi başaran Profesör Kemal Gürüz, hapisteyken Harvard Üniversitesinin seçkin bilim insanlarına ev sahipliği yapan Uluslararası İlişkiler Merkezine resmi yazıyla öğretim üyesi olarak davet edildi.
*
ABDde Teksas Üniversitesinde, İtalyada Cagliari Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan, uluslararası saygın ödüllere sahip olan Şizofreni tedavisinde çığır açarak, geliştirdiği ilaç formülüne patent alan Milyar dolarlarla ölçülen formülü milli kalsın diye, yabancı şirketlerin astronomik tekliflerini elinin tersiyle iten, parayı Türkiye kazansın diye, Tübitakla sözleşme imzalayan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Eczacı Albay Tayfun Uzbay Casus diye doooğru içeri!
*
Ki, aynı memlekette Teknoloji konulu beyin fırtınasının açılış konuşmasını yapan sosyal bilimler Profesörü Alparslan Açıkgenç İslami bisiklet üretilebileceğini izah etti.
*
E beş yaşında okula
Sömestrde umreye gönderdiğimiz çocukların karne hediyesi hazır gari.