Hdd'den Diğer Hdd'ye Dosya Aktarımı

dostum güç vermemişssin hdd ye cd romdan cıkar güç kablosunu kırmızı sarı siyah kablo =) onu hdd ye tak çalışır.

Oh ße oLdu xD

Herkese Çok Teşekkürler Arkadaşlar Özellikle Fire Sana :goz: Çok Saolun​

Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla arkkadaşının ide hard diski var

Şİmdi yapman gereken

1 arkadaşının hard diskini sökmen
2 kendi kasandaki cd-rom un kablolarını çıkarıp 2 kablo var 1 i elektrik ve diğeri veri kablosu ( kalın olan ide) söküp hard diski onlara bağlaman

başka yapman gereken bişey yok windows otomatik tanıcaktır arkadaşının hard diskini

en mantıklısı bu
kendi hard diskini sökmeye hiç çalışma onun anakartında sata desteği(sarı kablonn girebileceği bi soket ) olmayabilir senin hdd yi tanımayabilir vesayre

Konu nihayet olumlu bir şekilde bitti. Öncelikle arkadaşım yazdığın cevap bu şekilde ise (sonradan değiştirmişsinde) ben aceleden yanlış okumuşum, yanlış anlamışım o zaman. Kusura bakma cevabım için.
Konunun bu kadar uzamasının sebebi soruyu soran arkadaşın önce resimsiz eksik bilgi vermesindendi. Eksik bilgi olunca karşımıza pekçok ihtimalli bir durum çıkıyor tabii ki. Aslında herkes doğru cevaplar vermiş. Arkadaşın konu hakkında hiçbir bilgisi olmamasıda uzamaya sebep oldu. Birde anlayamadığım genel bir sorun var forumlarda. Farklı veya karşı cevaplarda birdenbire bir agrasiflik bir saldırı tutumu ters cevaplar ve hakaretler başlıyor. Nerede kaldı günümüzde saygı, sevgi, hoşgörü, anlayış,... Neden böyle patlamaya hazır bir bomba gibiyiz. İşin kötüsüde bu sanki normal bir durum gibi yapılması gereken davranış buymuş gibi kabul görmeye başlaması. Çevremizi bilgisi olmayan, eğitimsiz, konuşmasını oturmasını bilmeyen, saygısız, küfürbaz, sorunları çözmede başka bir şey elinden gelmediği için kaba kuvvet uygulayan şiddet yanlısı magandalar kaplamaya başladı. Arkadaşlar kendimizi her yönde geliştirelim, böyle insanların toplumda çoğalmasına izin vermeyelim.

geçmiş olsun hayırlı olsun =)

aklında bulunsun diye yazıyorum
en kısa zamanda ide ve sata girişlerini öğrenmen lazım
sendeki sata arkadaşındaki ide
ve bu makinelerle bu işi yapacaksanız
senin makine de yapman daha mantıklı arkadaşlar açıklamışlar zaten
sanırsam sendeki sata hdd seagate( ya da uzaktan öyle gördüm
onu master yapman için arkasındaki jumper ın yerini değiştireceksin)
zaten bu yapışnda bunları öğrendiysen sorunsuz halledersin bi süre sonra

Geri