hdd acıl yardım

gorkem006

New member
Reaction score
0
arkadaşlar çok acıl yardıma ıhtıyacım var benım pcde bir adet 40 gb maxtor ıde hdd var bunun 30 u d sürücüsunde 10 gb ıda c sürücüsunde şuan elımde bır 20 gblık hdd var bu hdde önceden işletım sıstemı kuruluydu ve yerel dısk c v d vardı şimdi benım istedigim bu hddı takıcam ve bu 20 gb ın hepsı nı 4 e eklemek ıstıorum yhane d nin kapasıtesı 50gb olarak görmek ıstıorum bunu nasıl yapıcam lutfen yardım edın bı tek şeyı bılıorum format atarken 2,hdd de görunur bu hdde gırıp bölumlerı sılsem dırek 20 gb ı d sürücüsune eklermı acıl yardım

şöyle söyleyeyim mümkünmü bilmiyorum olursa partition magicle olur ama kesinlikle tavsiye etmem
sektörden sektöre hdd de atlama yapacağı için pişman olabilirsin
bence 20yi c sürücüsü 40 ı d sürücüsü yapmak daha mantıklı.

yapmayı bılmıorum nasıl yapıcam lutfen yardım edın

öyle bişi olmuyor bence zorlama mantıksal olarak öle bişi mümkün diil çünkü cihazın iki hddyide farklı birer cihaz olarak gördüğü için diskleri görünürde birleştiremessin.

Arkadaşım Kendini Oşekil Kasacağına 20 Gb Lığa Bas Formatı Dier 40 Gb Lığıda Biçimlendir D olarak Kullan nedne KAstınki Kendini Bukadar Bütün Verilerini Ve Önemli Dosyalarını Saklarsın :)

bilgisayarım yönet ten disk yönetimi içinde diski dinamik diske çevirmen gerekli ve dinamik diste iken yeni bölüm olarak seçeceğin diski tıklayıp çıkan seçenekten ikinci diski de eklemen gerekli

bencede 20 yi c yap 40 lığı d

selam,

mantiksal olarak mümkün degil diyenler olmus evet bi taraftan bakinc öyle fakat "spanned volume" teknolojisini kullanarak yapabilir disk'leri tek bir disk haline getirebilirsin.

makalesi microsoft'ta mevcut incelemek istersen http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc784653.aspx yada google amcaya sorabilirsin "spanned volume" diye

kolay gelsin.

VaGaBoNdSe ' a katılıyorum Ayrıca bu tip bir işlemi raid kartla yapabilirsin. Onada uyumlu hdd olması lazım. Sen en iyi ve mantıklı olarak iki diskinide tek parça yap ve ardından 20gb olana işletim sistemini kur.

Geri