-HaKiKaT-
Altın Üye
- Reaction score
- 0

Tanzanya'da sokakta futbol oynarken biri tesadüfen beni keşfetti. Şimdi özel bir takımdayım, kaptanların takımında!
7.2.2008
Four Four Two’ya konuştu
Galatasaray'ın Kongolu golcüsü Shabani Nonda, Four Four Two dergisine çok özel açıklamalarda bulundu. Hayatının tesadüflerle geçtiğini belirten tecrübeli oyuncu, “Burundi’den, iç savaş nedeniyle Tanzanya’ya kaçtım ailemle.14 yaşımda sokakta top oynarken biri beni keşfetti. Tamamen tesadüf. Sonrası da şans. Her maçımda tesadüfen bir menacer vardı. Beni alıp İsviçre’ye götürdüler. Zürih’le çıktığım ilk maçı hayatım boyunca unutamam” dedi ve ekledi:
‘İlk kez kar görmüştüm...’“Aralık ayında gitmiştim İsviçre’ye. Hava çok soğuktu ve kar yağıyordu. Hayatımda ilk defa kar görüyordum. Devre arasında ayakta duracak halim kalmamıştı. Antrenörden beni çıkarmasını istedim. İlk yarıda çok iyi oynayıp, gol de atmıştım. ‘Hoca göreceğini görmüştür’ dedim, ‘Görmediyse de, sahada donarak ölmeyeyim’ diye düşündüm, çok zordu. Fransa’ya gidişim de güzeldi. İtalya’da taktik üzerine kurulu düzen var, İngiltere’de ise fiziğe dayalı. Türkiye kollektif yapıya sahip.”
‘Her kulvarda şampiyonluk’
“Galatasaray özel bir takım, kaptanların takımı! Ben Kongo’nun kaptanıyım, Song Kamerun’un. Hatta Song tüm Afrika’nın kaptanı. İsveç’in kaptanı da bizde, Cezayir’in de. Türk Milli Takımı’nın kaptanı zaten tartışılmaz. Gençler çok yetenekli. Hasan Şaş özel biri. İki forvetle oynamayı daha çok seviyorum. Çünkü savaşta arkanızı kollayan birinin olması gerekir. Zor bir ligin, güçlü takımıyız. Yer aldığımız her kulvarda şampiyonluk hedefliyoruz. Bunu başaracak güçteyiz.”
Kısa...Kısa...
Biletlere büyük rağbet
Cim Bom’un cumartesi günü Ali Sami Yen Stadı’nda Vestel Manisaspor ile oynayacağı maçın biletlerine büyük ilgi var. Dün satışa sunulan biletlerin büyük ölçüde tükendiği ve stadın tamamen dolmasının beklendiği kaydedildi. GS Store’dan yapılan alışverişlerde büyük artış kaydedildiğini de bildirildi.
Kalli’den taktik idman
Manisa sınavının hazırlıklarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar, dünü basına ve taraftara kapalı tek antrenmanla tamamladı. Taktik ağırlıklı bir çalışma yaptırdığı öğrenilen Kalli’nin, özellikle son vuruş pratiği üzerinde durduğ ve bu konu hakkında golcülerle özel bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.
Göztepe’de store açılışı
Sarı-Kırmızılı kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı Galatasaray Store zincirinin en yeni halkası, bugün saat 15.00’te Göztepe’de açılıyor. Törene yönetim kurulu üyeleri ile birlikte futbolcuların da katılacağı ve oyuncuların, açılışa gelen taraftarların formalarını imzalayacağı vurgulandı.
‘Hedefimiz çeyrek final’
Galatasaray Bayan Basketbol Şube Direktörü Mihriban Oğuz, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nda hedeflerinin çeyrek final olduğunu ifade etti. Oğuz, “Tarbes Gespe Bigorre ile oynayacağımız rövanş maçına hazırlanıyoruz. Bu engeli de geçersek, hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız” ifadesini kullandı.