Harp Akademisi'nde TÜRBAN

tamam da benim annemin başındaki ne ?

Baş örtüsü mü türban mı ?

Eee annem baş örtüsü takıyorsa , türban nerede resmi , cismi nerede ?

Toplum mu vehimli oldu ?

Biz ailece ordu evine giderdik. Onu alıyorlarda , türban denen illet nedir ? Hani ?

Bu işten nemalanlar gündem yapmayı başardır mı başarmadı mı ?

Daha toplum bölündü , neredeyse dini yaşayan , yaşamayan kabilelere döndük..

Kim kibriti çakarsa hergün savaş oluyor..
Daha Cumhuriyet kurulmadan önce böylemiydi toplum.. İlk önce onu söyleyin?

Evet, jeolojik açıdan bakılırsa, topraktaki kaymalar ve yerkabuğu hareketleri sebebiyle her sene İran' a 10 milimetre yaklaşıyoruz. Ama korkma dostum, kastettiğin zihniyet ve cemiyet ise, o dediğin bize çok uzak. Dünyanın hiçbir yerinde, böylesine farklılıklarla içiçe huzur içinde yaşayabilen bir millet ve ülke daha bulamazsın. Ufak tefek çarpıtmalar ve medya oyunları da olmasa, bu millet bunu daha da iyi anlayacak bir gün. Ama o güne kadar birbirimizi incitmeye devam...

evet bizler olduğumuz sürece jeolojik açıdan yaklaşması durdurulmasada benim dediğim yaklaşma kesinlikle tamamen olamaz zaten

bi ton saçmalayan olmuş gene...
ama atatürkçülük ile dini karşı karşıya gösterenlere ben zavallı diyorum...
bu milletin evladı şehit olduğunda kimse anasına bakmıyor...kapalıymış açıkmış..başörtüsü takmış türban takmış. kimsenin baktığı yok....

yanlış bilinenlerden biride bu ...TSK sadece siyasi oluşumların savunduğu sıkma baş bantlı türban gibi sonradan uydurma ucube örtünme şekillerine karşıdır başörtüsü ve eşarpla saçları bağlamaya değil....TSK bu milletin ordusudur...tarikatlerin değil...TSK yı oluşturan bu milletin evlatlarının %80 nin annesi başını bir şekilde örter...Bir paşa nın dediği gibi..."Annemin başından baş örtüsünü çıkarmaya cesaret edeni haklarım ama kızıma zorla başörtüsü takmaya kalkanıda haklarım...

yanlış bilinenlerden biride bu ...TSK sadece siyasi oluşumların savunduğu sıkma baş bantlı türban gibi sonradan uydurma ucube örtünme şekillerine karşıdır başörtüsü ve eşarpla saçları bağlamaya değil....TSK bu milletin ordusudur...tarikatlerin değil...TSK yı oluşturan bu milletin evlatlarının %80 nin annesi başını bir şekilde örter...Bir paşa nın dediği gibi..."Annemin başından baş örtüsünü çıkarmaya cesaret edeni haklarım ama kızıma zorla başörtüsü takmaya kalkanıda haklarım...

sen yazdın bizden cevap :
1 ) tsk nın görevi bizi iç ve dış tehlikelerden korumaktır.
2 )takılan örtüye ucube diyen şeklini eleştiren ucubenin en tehlikelisidir.
3 )moda tasarımcılığı yapmak insanları şekil ve fırkalara bölmek çok tehlikeli bi durumdur.
4 )bu durumdan sen bile fayda sağlayamazsın....

1...iç tehlike sence nedir...laik demokratik Türkiye cumhuriyeti bu ülkenin adı...
2...o boğazı sıkan başa bant takılan örtünün kızlara verdiği azabı yaşamak istiyorsan şu sıcaklığın 40 derecelere çıktığı yaz gününde dene bakalım
3...dini moda diye bir şekili ben yapmadım insanları bölerek, kadınları denize astronot kıyafetine benzer kıyafetler ile sokanda ben değilim.dini giyimi moda haline getirip zengin olanda ben değilim
4...fayda sağlıyanlar iktidarda....at gözlüklerini çıkarırsan görürsün.

hadi sana uğrola.

1...iç tehlike sence nedir...laik demokratik Türkiye cumhuriyeti bu ülkenin adı...
2...o boğazı sıkan başa bant takılan örtünün kızlara verdiği azabı yaşamak istiyorsan şu sıcaklığın 40 derecelere çıktığı yaz gününde dene bakalım
3...dini moda diye bir şekili ben yapmadım insanları bölerek, kadınları denize astronot kıyafetine benzer kıyafetler ile sokanda ben değilim.dini giyimi moda haline getirip zengin olanda ben değilim
4...fayda sağlıyanlar iktidarda....at gözlüklerini çıkarırsan görürsün.

hadi sana uğrola.

1)asıl tehlike olmayan bi tehlikeyi insanlara varmış gibi gösterip aslında altından kendi emellerini kendi hayat gayelerini garantiye almak..
2)hala sıkma baş diorsun : ) sende utanma ve hayada yok ...kimse kimseye zorla örtü ve benzeri şeyleri taktıramayacağını biliyorsun..ayrıyetten açılan kızlara ailelerimi açılın dökülün minilerle gezin diyor ...tabikide hayır kendi istekleri...örtünenlerinde kendi istekleri ..sen onlar adına kendi harap etme ...
3)herşeyin bir modası ,,güncel olanı herzaman vardır...yaşın kaç bilmiyorum ama 20 sene önceki giydiklerim bana çok gülünç geliyor...bu kapalı bayanlar içinde geçerlidir...ayrıyetten onlarında denize girme ve diğer insanların yaptığı hertürlü faaliyette hakları vardır..
4)faydası dokunmayanlar muhalefette : )

aynı şeyi senin için söyleyemicem...

saçmalamaya ad koyacak olsak senin nickini yazardık şu cevaptan sonra :)

türbanmı başörtüsümü herneyse bi sorun bakalım oradaki askerlerin içinde anası başörtülü olupta içeri girebilen varmı.veya şöyle sorayım.eşi veya 1.derece yakını başörtülü olupta orduda kalabilen varmı?

güzel demiş paşa

harp akedemisi okulunda çaılışmıyor bu insanlar oraya misafir olarak gelmişler ne yani misafirdemi olmasın arkadasım bu konuları karıstırarak forumdakı kutuplasmayımı görmek istiyorsunuz TÜRKİYENİN konusu türban değilki ya ikide bir türbanda türban ne insanlar basına örtüdemi takmasınlar baska önemli seylerden bahsedin yav gerçek konulardan

harp akedemisi okulunda çaılışmıyor bu insanlar oraya misafir olarak gelmişler ne yani misafirdemi olmasın arkadasım bu konuları karıstırarak forumdakı kutuplasmayımı görmek istiyorsunuz TÜRKİYENİN konusu türban değilki ya ikide bir türbanda türban ne insanlar basına örtüdemi takmasınlar baska önemli seylerden bahsedin yav gerçek konulardan

evet TSK nın yasasına göre askeri alanlara türbanla girmek yasaktır. Ben askeri lojmanda oturuyorum her ne kadar karşı olsamda benim akrabalarım arasındada türbanlılar var ve evimize gelmek istediklerinde 1 kişi bile giremedi hepsi bağlama şekillerini değiştirmek zorunda kaldılar lütfen bilmeden "misafirdemi yasak" gibi yorumlar yapmayın evet misafirde yasak

Geri