Harici HDD sorunu,yardım gerekiyor

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
Arkadaşlar benim 500gb hard disk im var, arkadaşın laptopundan birkaç bişey kopyaladım içine, o gün bu gündür çalışmıyor.İçinde fotoğraflarım var,ne kesebiliyorum ne de kopyalayabiliyorum, dondu resmen,yardım eder misiniz?

içine bişi kopyaladım diyosun .. Bunun kitlenme ile nasıl bi bağlantısı olabilir bilemiyorum ..dos tan okutmayı dene bide .. Onu da söyle yap .. Bşlat - çalıştır - cmd - harici hdd hangi harfte ise cd bir boşluk o harf enter .. sonra dir yaz entera bas .. neyi kopyalamak istiyosan önce o dizine gir .. Mesela resimlerini kopyalıcan .. resimlerin diyelimki benmimresinler klasöründe .. aynen şöyle yapıyosun .. cd benimresimler enter .. copy . c: yapıyosun ve c ye kopyalıyor .. eyer bu olmassa .. Şöyle bişi dene xp cd sini boot tan çalıştır .. makina external hdd görüyor ise onu bi kere göster sonra yüklemeyi iptal et .. makinayı baştan başlat bunu bi dene..

içine bişi kopyaladım diyosun .. Bunun kitlenme ile nasıl bi bağlantısı olabilir bilemiyorum ..dos tan okutmayı dene bide .. Onu da söyle yap .. Bşlat - çalıştır - cmd - harici hdd hangi harfte ise cd bir boşluk o harf enter .. sonra dir yaz entera bas .. neyi kopyalamak istiyosan önce o dizine gir .. Mesela resimlerini kopyalıcan .. resimlerin diyelimki benmimresinler klasöründe .. aynen şöyle yapıyosun .. cd benimresimler enter .. copy . c: yapıyosun ve c ye kopyalıyor .. eyer bu olmassa .. Şöyle bişi dene xp cd sini boot tan çalıştır .. makina external hdd görüyor ise onu bi kere göster sonra yüklemeyi iptal et .. makinayı baştan başlat bunu bi dene..

olmuyor,,,

Yakacaksın makineyi bak ona göre.

Servise götür. Başka çaresi yok.

Derdine bir çözüm biliyorum ama şu olayı bilmem lazım :)

PC'ye taktığında görünüyor mu ? Yani HDD'deki dosyaların vs. Yoksa hiç mi güç gitmiyor..

Birde ben sorayım..
Hdd harici mi kuulumu yoksa extradan güç beslemesi varmı...

Derdine bir çözüm biliyorum ama şu olayı bilmem lazım :)

PC'ye taktığında görünüyor mu ? Yani HDD'deki dosyaların vs. Yoksa hiç mi güç gitmiyor..

Birde ben sorayım..
Hdd harici mi kuulumu yoksa extradan güç beslemesi varmı...

PC ye taktığında görüyor,resimlerim klasörüde görünüyor ama ne açılıyor nede kopyalanıyor,hatta içinde klasör bile oluşturamıyorum,

Ayrıca extra güç beslemesi yok,direk usb

İlk olarak Aygıt yöneticisine bak gözüküyomu gözükmüyorsa eger aygıt yöneticisinde en üssteki bilgisayar işaretlerine sağ tıkla ve donanım değişiklilklerini tara de..
2. harddisk kutusunda sorun olabilir kontrol et ...
3. biosu default yap öyle dene biosa girmek içinde bilgisayar çalışırken "delete" tuşuna bas ve ordan default yap...

son olarak eger butun bunları yaptıktan sonra hala calısmadıysa Usb de sorun oLabılır hocam ..

PC ye taktığında görüyor,resimlerim klasörüde görünüyor ama ne açılıyor nede kopyalanıyor,hatta içinde klasör bile oluşturamıyorum,

Ayrıca extra güç beslemesi yok,direk usb

biri fat32 biri ntfs =) pc deki hdd den hangi birimse usb deki hdd ni o birime cevir sorunu çözersin ; ) veriLerini yedeklemeyi unutma..

Geri