harddiskten xp kurmak yardım!!!

plumber

New member
Reaction score
0
arkadaşlar forumda arattım yalnız bulamadım bi türlü bende asus a2h modelinde laptop var 40 gb lık harddiski vardi ama gümledi yeni bi harddisk aldım 160 gb lık taktım cd rom u bozuk olduğu için başka bi laptopdan yalvar yakar cd rom söküp xp kurdum benim şimdiki asıl derdim ise 40 gb lık harddiskte xp vardı ve ben f9 a basarak xp yi kuruyordum şimdi de öyle yapmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilemiyorum ayrıca elinde xp home edition temiz yani oynanmamış home edition olan varsa upload edebilir mi ya da kopyalayarak kargo ve gerekli masraf ücretlerini ödeyerekte alabilirim yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim

-şimdi öyle yapamazsın =)..
neden; senin eski (40gb'lık) harddiskinde anladığım kadarıyla image olarak mevcutmuş xp, ancak yeni aldığın harddiskte olması mümkün değil.

-xp home;
indirmeden önce tüm linklerin çalışığ çalışmadığına emn ol.
http://www.hackhell.com/hut-programlar/297144-windows-xp-home-edition-turkce.html

-format olayına gelirsek, bir adet usb flash bellek alırsan, onunla format atabilirsin..

usb flahs belleği denedim yani söyle 2 gb lık hafıza kartı ile kart reader e takıp denedim olmadı kart reader i görmüyor bios boot bölümünde usb fdd yi de şeçtim ama yok bu nedenle de harddise yapmak istiyorum çaresi yokmudur
saygılar

teşekkür ederim home için yalnız bu katkısız bir home edition dur değil mi ona göre gerekli service pack leri ayarlıyayım :D

verdiğim linkteki xp, yanlış hatırlamıyorsam sp1 ya da sp2 içeren orjinal olandır..

diğer sorunu doğru anladıysam, dvdrom olmayan bir pc'ye xp nasıl kurarım diyorsun zannımca ?

harici dvdrom kullanarakta kurabilrsin tabi imkanın var ise bulmaya, ancak en kolay görünen yol, flash bellek ile, eğer ki doğru şekilde biçimlendirirsen flash belleği olmaması için bir sebep yok, geçen hafta laptopuma aynı yöntemle xp pro. kurdum..

biraz araştırmamdan sonra chamur kardeş usb den bu pc ye format atmamın imkansız olduğunu anladım nedeni de bu pc usb fdd destekli usb hdd değil yani bir usb floppy drive ile başlatılabilirmiş neyse tekrar etmiş gibi olacağım ama şöyle anlatayım ben yine
bildiğiniz üzere laptoplarda genellikle yeni yeni masaüstünde de başlandı bu tekniğe harddisk içerisine ayrı bir sürücü yani bölüm açılaraktan boot edilen win xp üzerinden yeni yapılandırma yapılabilmekte benim sorunum sa aynen bu harddiskim tamamen bozulduğu için herhangi bir win xp home sürümünü tekrardan harddisk içine mount etmek image değil nerden biliyorsun derseniz daha önce merak ettiğimden baktım partition manager programı ile içeriğini alıp disk içinde tutuyordum ama cd ye yazmadığım için o da gitti sorunum bu chamur kardeş yardımların için teşekkürler

"Acronis Startup Recovery Manager" programı ile sanırım istediğine ulaşabilirsin..
Google'da arat, resimli olarak anlatımını bulacaksındır, ancak kullanmadan önce bilgisayarındaki önemli verilerini yedeklemeni de tavsiye ederim..

Geri