Harddisk Sorunu

in-trouble

New member
Reaction score
0
Arkadaslar mrb.... dün pc me format atmıştım her şeyi herzaman yükledigim gibi yükledim sonra bide baktım ki benim Sata Hdd taşınabilir aygıt gibi görünüyo saatin orda aygıtı kaldır simgesi falan var... Sata Hdd lerin taşınabilir aygıt gibi bişey oldugnu az çok biliyorum ama asıl sorun şuan pc mde öyle bir yavaşlama var ki anlatamam.. sanki gerçekten taşınabilir usb hdd den çalışıyo benim pc..... böyle bişey neden olabilir acaba???

service pack ini kur kullandgın işletim sisteminin düzelir ozaman.

servicepack 2 var suan ama dün format atmadan öncede yine servicepack 2ydi:eek:

o olay oda windows un diski nasıl görmesiyle alakalı bendede bazı formatlarda oluyor ama bu durum satalarda olur pata mantıklı disklerde olmaz ama artık satalar eş zamanlı kullanım yani usb gibi takıp çıkarılma özelliğine sahip pata lar gibi bilgisayar kapalıyken yapılmak zorunda değil yani sonuç olrak korkma sıkıntı olmaz sata teknolojisi ile alakalı ama sana tavsiyem donanımı güvele kaldır deme :D

satalarn o özellige sahip oldgu duymuştum ama benim pc deki bu yavaşlamanın nedeni ne olabilir peki?? Gerçekten taşınabilir usb diskten çalişıyo gibi hantal

Selamlar ;

Bios ekraninda harddisk i ne olarak goruyor IDE mi AHCI mod mu yoksa SATA mi?

Eger ahci modda ise xp yi o sekilde kurmus isen boyle gormesi normaldir. Sata mod a alip tekrar kurulum yapabilirsiniz.

Geri