Harddısk Sorunu!!

linque28

New member
Reaction score
0
Arkadaslar Pc Ye Format Atacam Ancak Cd ıle Baslatıyorum Cd Den Onyukleme ıcın Bı Tusa Basın Dıyo Basıyorum Sonra Kur Dosyaları Kopyalıyor Dıyo Sonra Ekran Gelıyo ^^ Wındowsu Sımdı Kurmak ıcın Enter A Basın^^ Dıye.. Basıyorum...ve Hata Verıyo ... Kur Bılgısayarınıza Takılı Hıcbır Sabıt Dısk Bulamadı Dıye..bu Pc Bır Laptop Bu Arada.. Ancak Harddısk Tanıtılmıs Sorun Yok Aygıt Yonetıcısınden Bakınca Duzgun Calısıyo...lutfen Yardımcı Olursanız Cok Sevınırım Tesekkurler...

kardeş bıos biliyosan ordan halledebilirsin ama bilmiyosan hiç bulaşma : )

Muhtemelen Harddiskin sata destekidir senin. en basit yolu biosa gir integral ayarlarda Raid - IDE secenegi var seninki raide olsa gerek onu ide ye getir bios ana menude hdd gozukmeyecektir ama kurulumu yapabilirsin. 2 nci bir sekilde ise sata destekli sp2 veya sp3 cd si ile kurmandir. sana tavsiyem tnc1 tak ve extra hiç bir ayar yapmaksizin kuruluma gec kolay gele

sabit diskine fdisk yapmış ama format atmamış olabilirsin. Yada kazara bölüm sil diyerek C: yi (varsa tabi D: yide ....) silmiş ve sonra tekrar bölüm oluşturmamış olabilirsin.
Bunların dışında bazı Hdd leri tanıtman gerekir. Bunları bir kontrol et istersen

yükleyeceğin xpde sata-raid driverleri entegre edilmemişdir büyük ihtimal ......etmek için nlite programını kullanabilirsin..... sitede bununla ilgili gerekli açıklamayı arama yaparsan bulabilirsn ama eğer üşeniyorum uğraşamam dersen direk hazır entegrelenmiş olanlardan bir tane indir .....büyük ihtimal sorunun çözülmüş olacak...

Muhtemelen Harddiskin sata destekidir senin. en basit yolu biosa gir integral ayarlarda Raid - IDE secenegi var seninki raide olsa gerek onu ide ye getir bios ana menude hdd gozukmeyecektir ama kurulumu yapabilirsin. 2 nci bir sekilde ise sata destekli sp2 veya sp3 cd si ile kurmandir. sana tavsiyem tnc1 tak ve extra hiç bir ayar yapmaksizin kuruluma gec kolay gele

Nizipnet in söyledikleri doğru. Senin laptopun sata harddisk kullanıyor. Kurulum ilk başladığında alt tarafta F6 ya basın dediğinde basarak XP yüklenmesini öyle yapın. Tabii ki öncesinde biostan Sata diskleri Ide olarak görmesi için gerekli olan ayar değişikliğini yapın.

tesekkurler arkadaslar hallettim ancak istedigim cd yi kuramadim yani bende orjinal windows xp home edition var cd orjinal onu kurmak istiyom kuramadim sonra ekli bi sp2 olmasi gerekiyomus sizin dediginiz gibi ondan kurdum..bios ayarlarina girmek istemedigimden pek anlamadigim icin oyle kaldi ..cok tesekkurler yardimlariniz icin ...nizipnet senin dedigin tnc1 nedir ? tnc1 tak demistin onu anlamadim

tnc1 suan piyasada bir cok amator kullanıcı tarafından kullanılan katılımsız kurulum cdsi tnc1 de anlatmak istediğim sadece içerisinde mevcut sata kurulum olmasiydi

Geri