Hani para yoktu!

klavuz13

Banned
Reaction score
0
Bizi yaratan ne derse o, 'O' ne derse o. Gerisi la
Hani para yoktu!

resim36864_1.jpg

28 Şubat'çı Çevik Bir'in ardından yıllar sonra Hasan Iğsız'ın da terörle mücadeledeki başarısızlığa “maddî gerekçe kılıfını” bulması gözleri askeriyenin kaynaklarına çevirdi. Rakamlar ise generalleri teyit etmiyor. Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre ordunun elindeki 17 bin 681 aracın 4 bin 832'si lüks makam aracı.

Askerî bürokrasinin “maddî kaynak yok, terörle gereğince mücadele edemiyoruz” şeklindeki serzenişleri gerçeği yansıtmıyor. Genelkurmay'ın araç filosu göz kamaştırıyor. Her biri son model ya da birkaç yaşında olan ve sadece makama tahsisli kullanılabilen, operasyon amaçlı üretilmeyen binlerce lüks araca sahip bulunan askerî çevrelerin “para yok” iddiası inandırıcı görünmüyor.

ASKERİYEDEKİ LÜKS ARAÇ TUTKUSU

Maliye Bakanlığı'nın 2008 yılı verilerine göre MGK Genel Sekreterliği'nin 20, Milli Savunma Bakanlığı'nın 12 bin 738, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 4 bin 683 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da 240 olmak üzere askeriyenin toplam 17 bin 681 aracı bulunuyor. Sözkonusu araçların 11'i MGK Genel Sekreterliği'nde, 2 bin 2'si Milli Savunma Bakanlığı'nda lüks makam aracı konumunda. Lüks makam aracı sayısı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da 33'e ulaşırken Jandarma Genel Komutanlığı'nda ise bu sayı 2 bin 336 oluyor.

JANDARMA DA ARAZİ ARACI AZ

Askerîyenin araç türü tercihi de kafaları karıştırıyor. Ağırlıklı olarak kırsal kesimde faaliyet gösteren, dağ bayır dolaştığı varsayılan Jandarma Genel Komutanlığı'nda arazi araçlarının sayısının fazla olması beklenirken, rakamlar bunun tersini ortaya koyuyor. Verilere göre, jandarma Genel Komutanlığı'nın 2 bin 336 makam aracına karşılık sadece 847 adet arazi aracı bulunuyor.

ORDU AMBULANS FAKİRİ!

Makam araçlarındaki bu bolluğa rağmen askerî tesislerdeki ambulans azlığı da dikkat çekiyor. Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, toplam 17 bin 681 araç içerisinde ambulans sayısı yalnızca 760! Öyle ki, sık sık çatışmalara giren Jandarma birlikleri bünyesinde 2 bin 336 makam aracına karşılık sadece 194 tane ambulans bulunuyor. Başka kurumlarda bulunmasına rağmen arazi tipi ambulans ise jandarma bünyesinde bir tane bile yok.

DİYANET, ADALET, MİLLÎ EĞİTİM ARAÇ FAKİRİ

Ordu bünyesinde kelimenin tam anlamıyla araç bolluğu yaşanırken, kimi büyük kamu kuruluşlarında ise araç azlığı dikkat çekiyor. Örneğin, ülkedeki 90 bine yakın caminin yanı sıra he il ve ilçedeki müftülüklerde hizmet veren Diyanet işleri Başkanlığı'nın makam aracı sayısı sadece 935'le sınırlı. Yine 15 milyon öğrenciye hizmet veren millî Eğitim Bakanlığı'nın da makam aracı sayısı ancak 822'ye ulaşabiliyor. Ülkenin her geçen gün artan adalet işlerini yürüten Adalet Bakanlığı'nın da makam aracı sayısı sadece 851 ile sınırlı.

kaynak

Geriye kalan diğer araçlar silah statüsünde heralde.Ben dışarıda hiç o kadar çeşit çeşit askeri araç göremiyorum.Hep aynı tip eski araçlar var.Yoksa ben mi başka ülkede yaşıyorum.

Geriye kalan diğer araçlar silah statüsünde heralde.Ben dışarıda hiç o kadar çeşit çeşit askeri araç göremiyorum.Hep aynı tip eski araçlar var.Yoksa ben mi başka ülkede yaşıyorum.

Arkadaşım sen doğru olanı görüyorsunda bazı arkadaşlar TSK yı düşman gibi görüyor

hadi para yoktu bahanesine inan dık diyelim

ya PKK ile 9 saat süren çatışmaya ne diyeceğiz

neden çayışma başladıktan 1saat bilemedin 2 saat sonra jetlerimiz o dağları bombardıman yağmuruna tutmadı paşam

nedemek gündüz vakti 9 saat çayışma sürüyor.

ee birileri çatışmaya rağmen golf sefası sürerse 9 saat da sürer 19 saat de sürer

buncayıldır (yaklaşık 30 yılldır ) çoğu askeri ihmaller nedeniyle her şehit verdiğimizde bu yüce millet aman sırf TSK yıpranmasın diye ağzını açıp tek kelime söylemedi.

ama bu kadarıda fazla

güpe gündüz yapılan ve 9 saat süren bu çstışma ve 17 şehit artık bu vakur milletin sabrını taşırdı

üstelik Mİt tarafından 16 gün önce bakın yapılcağı haber verilmişken

,üstelik daha mayıs ayında aynı karakolda 6 şehit vermişken

üstelik elimizde en vai çeşit son sistem silah ve jetlerimiz varken

üstelik insansız casusu uçaklarımız varken

üstelik gece bir sineği bile gören dürbün ve teçhizatımız varken

üstelik insan sıcaklığına duyarlı askeri mühimmatımız varken

üstelik.........

...........

.................

..................

üstelik öyle kolay o işler son teçhizat amerika ırakta ,ingiltere pakistanda kayıplar verio..
o işler o kadar basitki istihbaratı,ordusu en güçlü israilde bombalar patlıyo..

türkiyenin yıllardır %55 vergisine el koyan ordu diyorsa maddi yetersizlikten dolayıı bu halk neylesin o saman daha bişey demiyorum. paşam paşamm kendi özell harcamalarınızı dewlete yaslıcagınıza askerlerimizi korucak şeylere para harcayın. nasılsa sizleri sorgulayan insanlar yok. en güwendigim kurumdu tsk ama bu baskından sonra gerçekten tüm şüphelerimde dogru çıktım çok yazık çok...

Geri