Hani ekonomi çökecekti

Astım hastasıyız 3 kullanımlık aşımız 150 ytl ! Eskiden karşılıyordu devlet. Ay itibariyle karşılamıyor. Bizim ilaç paramız da cukka olucak şimdi. Nası alıcak o kadar fakir bu ilaçları? Nası alıcaz bu ilaçları? Nası yaptırıcaz 1 testimiz 66 ytl! Çökmeyen ekonomi buysa boyle ekonominin...

peh be kardeşim hükümetten bir dayımız olmadıki kriz teğet geçsin

Ya o kadar çetrefil hesaplara denklemlere gerek yok.ilim de gerekmiyor bulunduğunuz şehrin küçük sanayi sitelerine gidin bakın her 10 işyerinin 6sının kepengi kapalı.olanlar da 1 haftayı açıp kapatarak geçiyorlar .kısşın akşam saat 15:30da onlarda kepemk indiriyor çünkü boşa elektrik ve ısınma giderinden kaçıyorlar.herkes yalandsan laylaylom yapıyor.Başbakan ve avenesinin keyfi tıkır.Yanadaşlarına iş ve servet temin ediyorlar ama halkın durumu bu ne yazıkki

Astım hastasıyız 3 kullanımlık aşımız 150 ytl ! Eskiden karşılıyordu devlet. Ay itibariyle karşılamıyor. Bizim ilaç paramız da cukka olucak şimdi. Nası alıcak o kadar fakir bu ilaçları? Nası alıcaz bu ilaçları? Nası yaptırıcaz 1 testimiz 66 ytl! Çökmeyen ekonomi buysa boyle ekonominin...

insanlara resmen ölün oluyor bu! devlet bunu yapıosa...

Ekonomik gerçeklerden uzak sadece rakamlarla ekonamiyi değerlendiren arkadaşım gitde insanların birebir yaşadığı ekonomiyi araştır birazda. Bak bakalım millet evine ekmek götürebiliyomu evinin kirasını elektriğini suyunu ödeyebiliyormu. Hayatında hiç iş aradınmı. Aramadıysan bi dene bakalım iş bulabiliyormusun. Sadece bu sene bırak işsizleri fabrikalardan şirketlerden kriz nedeniyle çıkartılan insanları bir araştır. Hükümet bangır bangır bağırıyo enflasyon düştü yaa milletin alım gücü yok çıksa noolu inse noolur.

Arkadaşım ben sana işsiz yok demiyorum. Bütün Dünya birinci dünya savaşından buyana en acımasız ekonomik krizle karşı karşıya ve Bizde ürettiğimizi yurt dışına sattığımız sürece üretim yapabiliriz. Üretim azaldığında işgücü istihdamıda azaldı. Bu gerçek. Ama bu işsizliğin sebebi olarak tutup hükümeti göstermek yanlış olur diye düşünüyorum. Velev ki Hükümet üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve Krizin en sert dalgalarının olduğu zamanlarda işsizlikle mücadele için bir dizi tedbirler aldı. Bunların sonucu olarak Hiçbir Büyük firma iflas etmedi. Hatta bazı sektörlerde (otomotiv, beyazeşya) tekrar işçiler çağırılarak üretime devam ettiler. Ama hükümetin elinden gelenlerde sınırlı. Sonuçta ürettiğimiz malları satabilmemiz için müşterimiz olan ülkelerin krizden çıkması lazım. İlk olumlu haber bu ay geldi. Almanya ekonomisi bir önceki aya göre % 0,4 toparlandı. Birkaç ay sonra herşeyin yoluna gireceğini tahmin ediyorum. Peki Hükümet üzerine düşeni yaparken iyi. Vatandaş olarak biz üzerimize düşeni yapıyormuyuz. Bir örnek vermek istiyorum. Türkiyenin köklü ailelerinden birisinin kızı fabrikasından 1200 işçi çıkarttı. bir ay sonrasında yine köklü bir ailenin TMSF elinde bulunan boğazdaki bir yalısı için 55 milyon lira para ödeyerek satın aldı. Şimdi hesap yapalım. Ortalama 1000 lira maaş alan 1200 işçiye ayda 1.2 milyon lira ödediğini farzedelim. İşten çıkardığı 1200 işçiye Tamı tamına 46 ay maaş verebilirdi. Ama O kolay olanı yapıp 1200 işçinin dört yıllık maaşını birtek yalıya verdi. Fakat biz nedense işçiyi ortaya bırakana kızmıyoruz. Onun yerine Üzerine düşenleri yerine getiren Devletimizi yönetenlere kızıyoruz. Bu yazıda yalanım var mı söylermisin. Eğer evet yalan diyorsan benim sana söyleyeceğim başkada birşey yoktur.

Geri