Sagopa rap yapmıyor diyen arkadaşlar rap'i hızlı söz okuma sanatı olarak görüyor sanırım Kits alßümünü alıp 4-5 şarkı arka arkaya dinleyin ne kadar rahatlayacaksınız sözleri anlamak için sözlere yetişmek için kendinizi kasmayacaksınız. ve fuat lavuğuna çok tav oluyorum hele o rapstar programına ne kadar saçmadır ki thm şarkılarına araßesk şarkıların müzik yerlerini rap ile doldurmaya çalışıyorlar rap'i yanlış tanıtıyorlar ülkemizde tam yaygınlaşmaya ßaşlarken gençlerimiz rap'e yönelirken ßu tür programlar içine ediyor.
Sagopa kajmer özeLLiklede son yıLLarda yaptığını ben ''RAP'' oLarak kabul etmiyorum.
SözLü şiir fazLası değiL.İyi mi yazıyor en iyi yazan kişi Yunus ama bence Rap yapmıyor farkLı bir dal Rap'den çok ayrıLıyor.
Şu anda tartışmasız en iyi RAP'i ceza yapıyor.Bunu nerden anladın diceksiniz aLbüm satışLarına bakın.
Ceza hem yurt içi hemde yurt dışında (özelliklede aLmanya) çok iyi rakamLarda aLbüm satışı yapmıştır.
Sagopada bu konuda iyi ama Cezayı geçememiş.
Sözün kısası 1 Numara Ceza'dır
Haklısın kardeşim :goz:
Biz o lafları edenlerin yaşı kadar underground şarkı yaptık hala da devam ediyoruz,
Sagopayı da tanıdık fuatı da cezayı da...
Emin olun kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz...
Türkçe Rap sizin gibilerinde elinde kalmayacaktır...
Sagopa Kajmer, punchline (ağır sözlü gangsta rap)'i türkiyeye ilk getiren ve aynı zamanda bu tarzı ilk terkeden insandır. Punchlineda küfür eksik olmaz sagopanın silahsız kuvvet iken yaptığı gibi. Sonra pesimist stylea geçiş yapmıştır yani onun tabiriyle kendini bulmuştur. Diğerleri hala sagopanın türkiyeye getirdiği içinden küfür eksik olmayan punchline stylede kalmışlardır. Yine sagopanın tarifiyle onun geçtiği yollardan geçmekteler. Umarım onlarda kendilerini bulur...:victory
Da poet mi ne vardı bide ama o Freestyle takılıyo galiba