Hangi işlemci daha iyi intel mi Amd mi ?

Hangi işlemci daha iyi intel mi Amd mi ?

• Kullanılan toplam oy
    125
bu soruyu önceden sorsanız kesinlikle intel diye cevap veriridim ama şimdileri 2 işlemci arsında normal alınabilir düzeyde fiyatları olan modellerinin arsında performans acısında öyle aşırı bir fark yok

Amd`nin üsatüne tanımam intele oranla performansı çok iyi zaten bize çok çalışan güçlü bir lazım. Tabi kusura var oda ısınması onuda pekal iyi soğutucularla hallederiz.

valla bende AMD oldugu için ona sıcak bakıyorum. :)

Bir gun elimde arkadasimin yaptigi liste ile ilk bilgisayarimi almaya gidiyorum(kadikoy'de)... Arkadas islemci olarak AMD yazmis.(O zmanlar donanim parcalarindan anlamiyordum.Isminin yanindaki rakamlar yuksek ve bol olsun o benim icin iyi parcaydi:D O sekil yani...) Bilgisayarci listeye bakti AMD alma dedi. 'Niye?' dedim, 'Cunku Patlar' dedii :):):):) He he aklima geldikce guluyorum. O adamin yuzunden o gun bu gun intel kullaniyorum :hhmanD

Bencede amd. Isınma sorunu demişsiniz ama ben yıllardır amd kullanıcısıyım 2 defa karşılaştım o sorunla. ikiside Yaz sıcağında bilgisayarımı hiç kapamadan aralıksız oyun oynamaktandı. Kasaya fazladan bi fan taktım olay çözüldü. Olmadı işlemci fanı da alabilirsiniz ucuz kendileri.

intel performansı düşük. bunu değiştirmek için de çalışmıyor. zaten yeterince sömürdü. amd fiyat ve performansta çok iyi. soğutma olsun derdimiz.

Arkadaşlar bence bu sorunun cevabı o dönemdeki işlemci fiyatlarına göre değişir. Amd çok iyi bi işlemciyi çıkartıp ucuza sürer piyasaya intel misilleme olarak ona denk olan modelini onun fiyatına düşürür. Aynı denklikte işlemcilerde fiyat olarakta fark kalmassa her zaman intel alırım.
Fakat normalde fiyat/performans amd de daha yüksektir tabi burda şu sorun var overclock yapıyorsanız yada pc nizi benim gibi saatlerce yüksek oranlarda kullanıyorsanız performans/fiyat yeterli olmaz ozaman dayanıklılık(kalite)/performans a bakılır ki buda intel demektir.

Geri