Hangi Hükümet Hangi Kurumlarımızı Sattı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
devlet kadrolarında gereğinden fazla kişi çalışıyor doğrudur fakat bu devletin bir şekilde ekonomiye müdahalesidir. istihdam yaratamayan devlet çarkları döndürmek adına fazla personel alabilir. bu kötü birşey deil hatta bazen gerekli birşeydir. çözüm satmak değil.
devlet işletmeci de olur, hadi diyelim olmaz dediniz kabul ettik. o zaman mutlaka ekonomiye gerekli müdahaleleri yapması yani eknominin içinde olması gerekir.

edit:konu da efsane olmuş. çok güzel bi çalışma. emeğine sağlık..

Devlet işletmeci olmaz. Şahıslar ve Tüzel kişilikler işletmeci olurlar. Zarar eden devletin sırtına yük olanların hepsi satılacak.Doğru olan budur.. Devleti nasıl zarar ettiğini düşünürsen TRT de 9000 kişi çalışrken özel Tvlerde durum 300-400 kiş. Hepsi satılsın.. Bu da hepinizin cebinden çıkıyor. Elektrik faturalarınıza bakın.. Trt payı diye kullandığınz Elektrikten pay alındığını görürsünüz.

ee elde birşey kalmayınca ne olacak dayı?sen şimdi bir yıllık ciroları fiyatına satılan yerlere kar ettik gözü ile mi bakıyorsun?konuyu elektriğe getirmişsin de hafif bir tebessüm sardı yüzümü.e hadi 9000 kişi çalışıyor trt de çok elaktrik yiyolar.doğuda kaçak elektrik kullanan kaç 9bin var farkında mısın?+ hadi cok elaktrik yiyodu bu satılan yirler,e bu yirler satıldıktan sonra elaktriğe niye %20 zam yapıldı?

Ayvayı yemişiz ozaman.Nasıl alacaz bu kadar malı!
Şok oldum.İyi kaynak sağol

görende Türkiye'de karma ekonomik düzen var
Devlet üretici olmazmış
KÖTÜ İsveç'in 1846 dan beri çalışan devlet şirketi Absolut
dünyanın en büyük alkol üreticilerinden birisi olabiliyorken (ne bu şaka mı demeyin açın okuyun)
bize hala bazı ezberler anlatılıyor
rant ekonomisi böyle birşey zaten
Aslında hepimiz devletin de üretici olmasının ütopya olmadığını biliyoruz

Kim,neyi,neden,ne zaman sattı tartışmasına girmeyeceğim.Sadece gözüme birşey takıldı.AKP'nin sattıkları kuruluş listesinde AKP'nin satmayı planladıkları listesi de dahil.Şimdi henüz vukuu bulmamış bir olayı gerçekleşen olayların listesine dahil etmek ne derece doğru?Belki satar belki satmaz.Satılanları listeye eklersin.Ancak "aşağıdaki listeye iyi bakın" gibi kullandığın tabir ile bu listenin uzun görünmesine sebep olan sadece planlanmış ama gerçekleşmemiş bir listenin var olması ne kadar etik???
Dur ben de bir liste yapayım o zaman,"bilmem kaçıncı hükümet aşağıdaki 200 kalem kuruluşu satmayı aklından geçirmişti ama başaramadan yeni hükümet geldi."

Tebrik ederim araştırmışsın,ancak elma ile armutu aynı kefeye koymak olmamış.

tek bir post ile bizim burada aylardır anlatmaya çalıştıklarımızın açık ve kısa bir özetini yaptın.Emeğin için teşekkür ederim

digerleriyle biraz daha kafa kafaya olmasını sağlıyor dediğiniz listeyi çıkartırsak..yalnız planladıkları arasında büyük yer teşkil eden Tekel de benim bildiğim satıldı,satılmadı mı?ayrıca '' babalar gibi satarım'' tabirinden sonra da bu söyledikleriniz fazla iyimser kalıyor :)

ee elde birşey kalmayınca ne olacak dayı?sen şimdi bir yıllık ciroları fiyatına satılan yerlere kar ettik gözü ile mi bakıyorsun?konuyu elektriğe getirmişsin de hafif bir tebessüm sardı yüzümü.e hadi 9000 kişi çalışıyor trt de çok elaktrik yiyolar.doğuda kaçak elektrik kullanan kaç 9bin var farkında mısın?+ hadi cok elaktrik yiyodu bu satılan yirler,e bu yirler satıldıktan sonra elaktriğe niye %20 zam yapıldı?

Devlet satılan işletmelerden vergisini alıcak. Diğer yabancı binlerce fabrikadan aldığı gibi. Bu yıl kar eden kuruluş yarın zarar ederse bunun parası halktan çıkar. Devlet sadece vergisini alır. Ve hizmete dönüştürür. Tebessümünü anlamadım TRT elektrik ödemelerinden % 4 lük herkesten kdv gibi pay alır. Çünkü kendini karşılıyamaktadır.Yani elektrik harcamalrından dolayı değil.. Zam konusunu gelince malum Türkiye elektriğin de dışa bağımlıdır. Elektrik doğalgaz ile üretilmektedr. Bizde doğalgazı İran ve Rusya dan almaktayız. Türkiye de nükleer enerjiye geçmedikçe zamlar olacak. Yani anlıcağın bizim elektriği kendimiz üretmemizde dışa bağımlılığı kaldırılmalı.. Bu olursa elektik % 50 ucuzlar.

Devlet satılan işletmelerden vergisini alıcak. Diğer yabancı binlerce fabrikadan aldığı gibi. Bu yıl kar eden kuruluş yarın zarar ederse bunun parası halktan çıkar. Devlet sadece vergisini alır. Ve hizmete dönüştürür. Tebessümünü anlamadım TRT elektrik ödemelerinden % 4 lük herkesten kdv gibi pay alır. Çünkü kendini karşılıyamaktadır.Yani elektrik harcamalrından dolayı değil.. Zam konusunu gelince malum Türkiye elektriğin de dışa bağımlıdır. Elektrik doğalgaz ile üretilmektedr. Bizde doğalgazı İran ve Rusya dan almaktayız. Türkiye de nükleer enerjiye geçmedikçe zamlar olacak. Yani anlıcağın bizim elektriği kendimiz üretmemizde dışa bağımlılığı kaldırılmalı.. Bu olursa elektik % 50 ucuzlar.

Elektrikte dışa bağımlı olan bir ülke, neden Kuzey Irak'a elektrik satar, hemde vatandaşına sattığından daha ucuza???

Vergi konusuna gelince.vergi alınması iyi birşey.Kardan vergi alınır.Telekomun yıllık kar oranı 400-500 milyon dolar arasında değişiyor.En fazla alacagın vergi miktarı 40-50 milyon dolar olur.
Sen telekomu 3-4 yıllık kar rakamına sat, ondan sonra 40-50 milyon vergi alıcaz de.
Biraz mantık...
Hangi vergi oranı, kar oranından daha fazla kazanç sağlatır?Örneğin;
Senin evin var.değeri 100 bin ytl.3yılda alacagın kira getirisi 500*36=18 milyar.(bu 500 rakamı, ev-kira oranlarındaki genel kabule gore verilmiştir.çokta önemli değil.)
Sen o evi 18 milyara satar mısın?Ve sattıktan sonrada "oh be, emlak vergisinden kurtuldum" der misin?

Yanlış anlama, kastım burada sen değilsin.Yazdığın şeyler senin yaptıkların değil, devlette yapılanlar.Niyetim onların mantıksız ve açıklanamaz hareketlerini belirtmekti.

Son birşey daha, Telekom gibi stratejik öneme sahip kurumları satarken, sadece vergi-çalışan-kar oranı gibi maddi konular düşünülmemelidir.

Kemal Unakıtan'ın TEKEL'in satılmasına ilişkin söylediği''Satarım babalar gibi satarım,satmak benim görevim.bişey derdim ama neyse yorum yok..!!!!

Durmak Yok !
Peşekeşe DEVaM !

Milli Sermaye Diye birşey bırakmadılar .
Yazıklar olsun .
Başka söze gerek yok .
Her zaman yaptıkları işlerin boş işler olduğunu söylemekten gına geldi .
Millet körü körüne bağlanmış içi boş ideolojilere kanıyorlar YaZıK TürkiYe Satıldı .

Elektrikte dışa bağımlı olan bir ülke, neden Kuzey Irak'a elektrik satar, hemde vatandaşına sattığından daha ucuza???
Vergi konusuna gelince.vergi alınması iyi birşey.Kardan vergi alınır.Telekomun yıllık kar oranı 400-500 milyon dolar arasında değişiyor.En fazla alacagın vergi miktarı 40-50 milyon dolar olur.
Sen telekomu 3-4 yıllık kar rakamına sat, ondan sonra 40-50 milyon vergi alıcaz de.
Biraz mantık...
Hangi vergi oranı, kar oranından daha fazla kazanç sağlatır?Örneğin;
Senin evin var.değeri 100 bin ytl.3yılda alacagın kira getirisi 500*36=18 milyar.(bu 500 rakamı, ev-kira oranlarındaki genel kabule gore verilmiştir.çokta önemli değil.)
Sen o evi 18 milyara satar mısın?Ve sattıktan sonrada "oh be, emlak vergisinden kurtuldum" der misin?

Yanlış anlama, kastım burada sen değilsin.Yazdığın şeyler senin yaptıkların değil, devlette yapılanlar.Niyetim onların mantıksız ve açıklanamaz hareketlerini belirtmekti.

Son birşey daha, Telekom gibi stratejik öneme sahip kurumları satarken, sadece vergi-çalışan-kar oranı gibi maddi konular düşünülmemelidir.

Kuzey ırağa satmak tdeğil ırağa satmaktadır. Her şey karşılıklı sende petrolünü onlardan almaktasın. Irağın halkının durumunu ön görmek lazım karanlıkta mı kalsınlar. İrandan mı satın alsın ya da..

Telekom kar oranını düşünürsen ödediğin Adsl ve Telefon avrupadan yüksekliğini olduğınu görebilirsin. Bunun yanında .düşük teknoloji ve düşük hıız..Telekom da rekabet ortamına alınıyor. Yavaş yavaş sabit ücretler kaldırılıyor. Bu gün Telekom Vadafone ve Türkcellle rekabet etmektir. Bunun kazançını ilerde göreceksiniz.Telekomun hem % 55lik bi oranı satılmıştı zannedersem.

Mantık olarak 100 bin ytl ev değeri ise ben onu satar 2 ev yaparım. Ama Telekom la bu benzetmek yanlış. bunun satışı mahkemilik olmuştu ve Danıştaydan geçmişti.

Unutmadan Telekomun fazla bir stratejik önemi yok. Bugün herşey dinlenebilir ve tukardan izlenebilir. Sonuçta herşey uydulardan geöiyor.

özelleştirme kötü bişeyse her hükümet bu kötülüğü yapmış yapmayan kalmamış... devletin işi gücü yok mu şeker üretecek diye orda birçok memur çalışacak alırkende yandaşlar alınacak bir kısmı da bankamatik olacak oh ne ala...ülkenin tüm yükünü gariban halk çekecek asgari ücretten bir kısım elit tabaka ve yandaşları da kaymağını yiyecek birileri elbette bu düzenin sürmesini ister kim istemez oğlunun ÖSS 'ye girmeden mühendislik fakültesine kayıt yaptırmasını kurduğu firmaya rakip olanları bazı sanal mazeretler üretip(yeil-kırmızı-mavi-kahverengi-mor..) saf dışı bırakmayı ondan sonrası bal kaymak al ihaleyi % 1000 hatta 10000 karla
özeli teşvik etmek kötü bişey değildir bu orta tabakayı güçlendirir özel teşekküllerde çalışanlar çoğaldıkça toplum baskısı ile etik kurallar oluşur özel sektörde kendine çeki düzen verir ücretler ve sosyal haklar aranır velhasıl demokrasi gelişir hukuk düzeni kişiler arası düzenlemelerle daha çok karşılaşacağından hukuku da adaletli olmaya ve hızlı işlemeye yöneltir ...bugün gizli bir kominizm ile yönetilen idare de şeffaf olmak zorunda kalır dahası anlatmakla bitmez...
bugün iki kısım var biri yalın kılıç tamamen ak parti düşmanları bunlara göre ak parti düşmandır ne yaparsa yapsın kötüdür durdurulmalıdır askeri darbe olur ya da hukuk yoluyla fark etmez rant elden gitmesin de ikinci kısım iyiye iyi kötüye kötü diyen kısım olay budur diyorum tabi kendi fikrim

durmak yok satmaya devam!

kaldı mı ki hala satılacak kurum??? biraz arkalarından gelenleride düşünseler ayıp valla.

hep bana rabbena...

bazı zatı muhteremler devlet işletmeci değil demiş...
bende onların mantığıyla bakınca daha satılacak çok şey olduğunu düşünüyorum.

-en başta devlet hastaneleri satılsın
-devlet okulları satılsın eğitim paralı olsun özel sektörde olsun
-yargı kurumlarımız da satılsın.adalet te özelleştirilsin
-camiler de satılsın.camileri en çok kim para verirse onlar işletsin
-hava yollarıda satılsın (thy)
-yurdumuzun maden potansiyeli yüksek olan yerleri satılsın (zaten tüm hızıyla satılıyor)
-elde kalan diğer limanlarda satılsın
-emniyetimiz de satılsın hemde teşkilatıyla beraber satılsın
-merkez bankasıda satılsın
-devletimizin para kazandığı yada kazanamadığı ne varsa ne kadar işlettiği kurum varsa satılsın
burası kominis bir ülkemiki devlet işletmeci olsun.
-ne kadar işlettiği kurum varsa satılsın..

-şimdi en büyük sorun şu bunları kim satsın tabiiki haram yemeyen müslüman o çocukları satsın.
-satıyorlar zaten babalar gibi ''durmak yok devammmmm!!!''
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=393635

akp_unakitan3.JPG

"...Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

az kaldı memleketimizin her köşesini savaşarak olmasada satın alarak işgal etmelerine gerçekten çok az kaldı.millet zaten fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş vaziyette Allah sonumuzu hayırlı etsin

iyi yada kötü yorumlar var... katılan tüm arkadasLara teşekkürLer... su anda yurt dısında oldugum için pek vaktim yok acıqcası... 2 güne kadar dönücem 1-2 bir şey daha yazıcam amacım gerçekleri göstermek onu yada bunu kötülemek değildir arkadasLar...

o diil de pek ateşli özgürlük arayıcısı akp yandaşı arkadaşları göremedik bu konuda.. heralde onların istedikleri özgürlükler arasında ekonomik özgürlük yok ya da taraftarı olduğu partinin yanlışlarını konuşabilecek kadar vizyon..

o diil de pek ateşli özgürlük arayıcısı akp yandaşı arkadaşları göremedik bu konuda.. heralde onların istedikleri özgürlükler arasında ekonomik özgürlük yok ya da taraftarı olduğu partinin yanlışlarını konuşabilecek kadar vizyon..

bu konuya baksınlar yada bakmasınlar.. önemli olanlar gercekler... ama unutmayın ki üLkemizin geLeceği tehLikede..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri