Hangi Üniversiteye Cami Yapılıyor ?

Üniversitede Cami yapılmasına eleştiri yönelticek bir durum yok.. yapılması kimse tarafından anormal karşılanmamalı ama üniversitelerde önemli sorunlar varken pekte önceliği olmayan bir konuda yatırım yapılması saçma olmuş, öğrenci ibadetini üniversite dışındada yapabilir yada öğrencileri idare amaçlı bir mescid yapılsada olabilirdi.. eğitim kalitesi yurt, burs gibi eğitime dayalı şeylere öncelik vermek yerine üniversitenin ibadethane'ye öncelik vermesi tuhaf olmuş. Yakında Kur'an kursuda açılırsa şaşırmam..

ya şunu diyelim o zaman.. öğrenci ihtiyaçları da karşılansın..ama cami de, mescidde herneyse olsun.. sanki biri olunca öbürü olmasın diyen mi var? ama mantık heryerde aynı.. son seçimlerde de aynı mantık uygulamadaydı.. referandumda hayır deyiin..ee neden? çünkü yoksulluğu önlemiyor.. pöfff , mantığa bak..

ya şunu diyelim o zaman.. öğrenci ihtiyaçları da karşılansın..ama cami de, mescidde herneyse olsun.. sanki biri olunca öbürü olmasın diyen mi var? ama mantık heryerde aynı.. son seçimlerde de aynı mantık uygulamadaydı.. referandumda hayır deyiin..ee neden? çünkü yoksulluğu önlemiyor.. pöfff , mantığa bak..

öğrencii ihtiyaçları karşılansın diğer olarak ibadethane vs olsun fikrine katılıyorum.. fakat bunun referandum benzetmesiyle alakası ben pek çözemedim.. referandum'a hayır diyenlerin sadece senin dediğin sebep'in arkasında olduğunu düşünmüyorum.. ama sonuç olarak evet çıktı daha da dallandırmaya gerek yok..

Bu nasıl bir at gözlüğüdür arkadaş ya. İnsan kendi paylaştığı haberi okumaz mı?
Ne diyor orada: "Şirket sahibi Maşallah Peker’in, trafik kazasında kaybettiği oğlu Sinan Safter Peker adına yaptıracağı cami ile ilgili sözleşme Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve bağışçı şirket adına Maşallah Peker tarafından imzalandı." Yani bunun için üniversiteden bir para çıkmayacak.

Hristiyan birisi, hristiyanların yoğun olarak okuduğu bir üniversiteye kilise yapalım dedi de itiraz eden mi oldu?

Madem konumuz ayrımcılık, o zaman bu ülkede ilahiyat fakülteleri de olmasın. Nasıl olsa üniversitelerden papaz yetişmiyor hoca da yetişmesin. Yanlış mıyım?

Bu haberin serbest kürsüde ne işi var o da ayrı bir soru.

olur mu canım hiç cami üniversitenin içinde namaz kılacak adam 5 10 dakkalık ders arasında koşa koşa yarım saatlık mesefadakı camıye namaz kılmaya gitsin derslere giremesin kimsenin umrunda olur mu namaz kılmasın gerekirse degil mi:)

insanları ders mi ibadet mi ikileminde bıraksınlar ?

ayrıca koca üniversitede kac yüz tane çalışan memur işçi güvenlik görevlisi ögretim üyesi var binlere ögrenci var bunlar ibadet etmek ve bunu işlerini aksatmadan yapmaları için bir cami yada mescit olsa fena mı olur, olur degil mi sizin zihniyetinize göre :)

su yaşananları görünce Türkiyede degilde işviçrede falan yaşıyorum sanıyorum bazen

cami yapılmasına karşı çıkıp bide bunu afişe edip ortalıgı yaygaraya veren müslüman görünümlü insanlardan sana sıgınırım Allahım sen koru bizi....

insanların konular hakkindaki yorumları aynı zamanda zeka seviyelerini yansıtıyor.

kampüse cami yapılmasını, kampüse cami yapılmasıdır, bunun akp ile yahut şeriat ile yada herhangi başka bir konu ile alakasının kurulması başlı başına saçmalıktır ki ciddiye alıp cevap vermek dahi özünde abestir.

yer olarak kampüsün seçilmesi doğru bir seçimdir zira her mahallede bir cami olduğuna göre hayır yapacak olan vatandaşın cami olmayan bir muhite cami yapması yapabileceği en mantıklı davranış.

bu imkanı sağlayan üniversite yönetimine de teşekkür etmek gerekir ki dini vecibelerin yerine getirilmesini için büyük bir kolaylık sağlamışlardır.

namaz kılmayana ahkam kesmek kolaydır, çatı katı merdiveninde soğuk beton üzerine gazete serip namaz kılmadığı için, cuma namazında çamura secde etmediği için.

son olarak islamiyet diğer dinler gibi "part time" bir din de değildir, cumartesi sinagoga pazar günü de kilisiye tek gün giderek değil, günde 5 vakit secde ederek ibadet edilir ve bu 5 vakitin en az 3 vakiti okul zamanına denk gelir.

3-5 azınlığın hakkını arayanlar önce halkın ihtiyacını düşünsün.

LokantaLarda BiLe İbadet İçin Ayrı Bir BöLüm Var O Lokantayada Hristiyanı, Yahudisi GeLiyor Ama Hiç Birinin Mescit Var Diye Kendini DışLanmış Hisettiğini Sanmam.
Tamam HarçLarda, YurtLarda HaLLediLsin Ama BişeyLerden BaşLamak Lazım İşe Dinden BaşLamaLarı Neden Bu Kadar Sinirinizi Bozdu? =)
ÖğrenciLerin Daha KoLay İbadet Etmesinden Sadece Günümüzün Komünist Özentisi GençLeri RahatsızLık Duyar Başkada Kimseye Dokunmaz.

Geri