Hanefi Avcı terörist çıktı

Adam gibi adam olsanız insanları belli kalıplara koymazsınız zaten...hayatımda hiçbir zaman taraf olmadım tutmadım.insanları hemen sen cemaatçisin sen solcusun sen bilmemnecisin diye itham edeceğine düşün biraz tek taraflı bakma bu olaylara.adamın söyelediği kilit cümleler var “dün muhafazakârlar baskı görüyordu, onların yanında yer aldım; bugün muhafazakârlar baskı uyguluyor onların karşısında yer alıyorum” Gülen cemaatini de bu kapsamda hedef alıyor.bunasıl bi söz nasıl bi anlayış bana anlatırmısın?
Avcı, milliyetçi-muhafazakâr bir düşünce yapısı ve yaşam biçimine sahiptir. öğrenciliği döneminde Gülen cemaatine bağlı bir “ışık evi”nde bir süre kaldığını, Gülen’in özellikle eğitim faaliyetlerini takdir ettiğini, hatta iki çocuğunu, cemaate ait Samanyolu Koleji’nde okuttuğunu kitabında anlatıyor.İlginç olan şu ki zamanında gülen cemaatinin neredeyse içinden biri bunu yapıyor. peki bir soru daha şimdi mi aklınageldi bu yapılanmayı eleştirmek?

yahu nerenden tutup neresini düzelteyim bu yazdıklarının...Adam demişki ezilenlerin haksızların yanında oldum...bunun neresi kötü...Adam gülen cemaatinin içinde yetişmiş ve görüyorki cemaat ejderha olmuş suçsuz vatanını seven insanları yiyor, ne yapacaktı, şimdi bu adam ülkedeki parçalanmayı görmüş ve uyarmak içinde bu kitabı yazmış olamazmı?..senin tarafr olmadığın belli taraf olmak cesur insanların işidir...iki taraf savaşırken korkaklar saklandıkları köşeden seyreder ancak...tarafını seçeceksin...hariçten gazel okumayacaksın....

Hanefi Avcı neden Genelkurmay’a gitti?

Dün yaşanan Hanefi Avcı operasyonu, iktidar karşıtlığı üzerinden yürütülen ideolojik kampanyaları alevlendirdi. Avcı’nın kitabı nedeniyle böyle bir operasyona maruz kaldığı algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Oysa üç emniyet genel müdür yardımcısı ve iki emniyet müdürü hakkındaki soruşturmalar, tutuklamalar yaşanırken onların siyasi iktidar veya cemaatle ilgili piyasaya çıkmış kitapları yoktu. Avcı’yı diğer emniyet müdürü dostlarından ayıran en önemli tarafı, kurnazlığıdır. Devrimci Karargah Örgütü operasyonu kapsamında dinlenen Nejdet Kılıç’la görüşmelerinin dinlemeye takılması üzerine, anı kitabına cemaat bölümünü eklemesidir. Kitabı kendisine “zırh” yapmaya çalıştı, bu sayede olası bir operasyondan kurtulabileceğini umdu ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Ancak, kabul etmek gerekir, diğer müdürlere göre kitap sayesinde kendisine kamuoyu desteği bulmayı başardı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve İşçi Partisi sempatizanları Avcı’nın kitaplarını dağıtarak böyle bir algının oluşmasına katkıda bulundular. Kitabının yazımına emek harcayan bazı gazeteciler de gönüllüğü avukatlığına soyundu.

Kafalar karışmasın, zihinleri bulandıran bir iki soruya da cevap vermek gerekir. Soruşturmayı yürüten savcılık, Avcı’ya 27 Eylül pazartesi günü saat 12.00’ye kadar ifadesini vermek üzere süre tanıdı. Avcı ise sivil savcılığın bu çağrısına uymak yerine gizli bir şekilde Genelkurmay’a giderek askeri savcı Yavuz Şentürk’le görüştü, Adli Müşavir Hıfzı Çubuklu da bu görüşmede hazır bulundu. Avcı’nın sivil mahkemedeki soruşturmaya direnerek askeri savcılığın yolunu tutması, üstelik bunu gizli şekilde yapması, manidar.

Sizce neden?

Adam ordu içindeki imamlardan ve polis içindeki imamlardan bahsett. ve genel kurmay başkanlığı askeri savcısı bu konuda sürdürülen hazırlık soruşturması için çağrı yaptığı için gitti.
Not: imamlar denilerek orduya ve polis sızmış cemaat mensubu liderlere verilen isim...bu tür yapılanmalar ordunun (vede polisin) hırarerşik yapısına aykırıdır sebebide imam denilen kişiler düşük rütbede olmalarına rağmen dini cemaate katılmış yüksek rütbedeki kişilere cemaatin emirlerini ileterek yönetimde perde arkası söz sahibi olmaktadırlar.

imamlar birbirini koruyorda
hanife avcı gavurmu, hristiyan veya yahudi mi ??? çok ayıp gerçekten ...

amacın din kardeşliği olmadığı çok aşikar... amaç menfaat çıkarlarından başka bir şey değildir

başına bunların geleceğini çok iiyi bildiği için oturup alelacele bu kitabı yazdı
bakın ben kitap yazdığım için bu hale geldim düşüncesini oluşturmaktı tam olmasa da biraz başarılı oldu

hayatı cemaatle içli dışlı geçmiş birisinin hatta çocuklarını bile cematin okullarında okutmuş birisinin kalkıpta cemaati deşifre ediyorum amacıyla kitap yazması mantıklı değil

emniyet istihabratın başında olan Avcı ,durdu durdu emekli olmasına yakın cemaati çözüp deşifre etti etti öyelmiii ? avcı'nın bu yalanına sadece ergenekoncular inanrır

imamlar birbirini koruyorda
hanife avcı gavurmu, hristiyan veya yahudi mi ??? çok ayıp gerçekten ...

amacın din kardeşliği olmadığı çok aşikar... amaç menfaat çıkarlarından başka bir şey değildir

**************************************************************************************

Sevgili dostum umarım burada imam vurgusundan İslamiyet, Hıristiyanlık, Yahudililik gibi değerlerden söz edildiğini sanmamışsındır.

Ben bir ülkenin bütünlüğüne yönelik faaliyetlerin daha etkili olabilmesi için bazı kurumlardaki kadrolaşmadan söz edilmek istendiği sonucunu çıkarmıştım.

Yada konuyu anlamadım. Bu cümle ile anlatılmak isteden dinler arası veya bir din içindeki güçlerin çatışması mı vurgulanmak istendi. İmamlar birbirini koruyor cümlesinden ne anlamalıyım?

Geri