HaLLeyLi ProfiteroL

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
MALZEMELER :
profiterol.jpg

Krema için:

8 adet Ülker atıştırmalık Halley
30 gr. tereyağı 250 ml. süt
10 gr. mısır nişastası 10 gr. un
20 gr. şeker
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Vanilya

Çikolata sos için:

450 gr. bitter çikolata
200 ml. krema


YAPILIŞI :

Süt şeker ve vanilyayı tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Unu ekleyip topaklanmamasına dikkat ederek karıştırın. Nişastayı 2 kaşık suda eritip tencereye ilave edin. Kaynayana kadar aralıksız karıştırın. Parçalar halinde tereyağını ekleyip ateşten alın. Teker teker yumurtaları ilave edin. Önce tel çırpıcı ile karıştırın; ardından 3-4 dakika mikserle çırpın. Kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Çikolatayı kesme tahtasında küçük parçalara kesin ve benmaride eritin. Eriyince kremayı ekleyip sosu hazırlayın ve ılınmaya bırakın. 2 adet halleyin arasını soğuyan krema ile doldurun. Üstüne sosu dökün. File bademlerle süsleyerek servis yapın.

(A)
 


Halleyli Cheesecake
MALZEMELER :

15 adet Halley
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 paket limonlu jöle
1 paket labne peyniri

Üzerine: Vişne sos

8-10 kişiliktir.

YAPILIŞI :

Halleyleri derin bir kabın içine elinizle ufalayın. İçine eritilmiş tereyağını katın ve özleşene kadar karıştırın. Karışımı orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın. Krem şantiyi soğuk sütle iyice çırpın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Diğer taraftan jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra krem şantinin içine katıp karıştırın.

En son labne peynirini ilave edip tüm malzemeyi tekrar şöyle bir karıştırın. Kalıbın içindeki Halley'in üzerine karışımı boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Buzdolabında 1 gece bekletin ve ertesi gün üzerine vişne sos gezdirip dilimleyerek servis yapın.


appfullproxyphpgb.jpg

(A)
 
off varya deli gibi severim üzerinede bol cikolata sosu olacak böyle manolya pastahanelerınden yıyeceksın bunu : ))
 
MALZEMELER :
kayisili.jpg

8 adet Ülker atıştırmalık Halley
100 gr. krem peynir
Süzme yoğurt
10 ml. yeşil limon suyu
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
8 adet olgun kayısı
40 ml. kayısı suyu.

YAPILIŞI :

Kayısıların çekirdeklerini çıkartın. Krem peynir süzme yoğurt limon suyu ve limon kabuğu rendesini mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kayısıları ve kayısı suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Üstünü streç filmle kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar soğumaya bırakın.

4 adet Ülker atıştırmalık Halley’in üzerine hazırladığınız kayısılı karışımı sürün. Üstlerine kalan 4 adet Ülker atıştırmalık Halley’i kapatıp servis tabağına dizin ve servis yapın.
 
acıktım ama beni doyuracak olan bunlar değil..şöyle güzel bi tava fena olmazdı hani..=)
 
tatLının üzerine et sohbeti ne iç açıcı :p sabah sabah
 
tatLının üzerine et sohbeti ne iç açıcı :p sabah sabah

sabahın altısından beridir ayakta olan biri için et sohbeti ideal olanı..=)

bende senin gibi 12 de kalksam bana da iç açıcı gelmezdi doğal olarak..:p
 
Üsttekı ikisi güzel gibi denıycem , teşekkürler
 
Geri
Üst