'Halkımız böyle istedi'

Konuyu baltalamaktan vazgeçip banada tavsiyede bulunma. Akıl alacak biri değilim ben.

Saçmalığa bak halkı öle istiyormuş. Ne istiyormuş? Filistini bombalayan İsrail uçaklarının Türkiyede tatbikat yapmasını istemiyormuş.

Tohum İsrailden, silah İsrailden, emeklinin emekçinin kafasına kafasına yağan gazbombalarıda İsrailden, istibarat sağlayan insansız uçaklarda İsrailden.

Bu kadar çok şey geliyor zaten tatbikata gelen uçaklarmı kızdırdı halkı?

1-acaba erdoğan halkının istedikleriyle ilgili herzaman böyle duyarlı mı?
halkın isteyip istemediğini kuşlar mı söyledi kendine?
2-daha önceki yıllarda filistinde ölenlerle son çatışmalarda ölenler arasında ne fark varki bu sene özellikle halkı istemiyor israili. daha önce 10 kere bu tatbikata katılan israil önceki senlerde hiç adam öldürmemeş mi?
3-sakın ola halkı değilde haması istemiş olmasın bu olayı?
4-demokratik ve laik bir ülkenin başbakanın partisi ve daha önce üyesi ve yöneticisi olduğu aprtiler acaba neden hep "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak" şuçuyla ya kapatılıyor yada hazine yardımının kesilmesi cezasına çarptırılıyor? bunda bir tuhaflık yok mu?
5-ülkesindeki şiilerle ve sünnilerle alakalı bir ayrım olmadığını söyleyen başbakan acaba türkiyedeki şii nüfusunu biliyor mu? bu cevabı aleviler ve sünniler arsında bir ayrım yapmıyoruz şeklinde verseydi daha doğru -ama asılsız- bir cevap olmaz mıydı? )zira şiiler ve aleviler aslında aynı mezhebe (caferi mezhebine) bağlı olmalarına rağmen dünya görüşü ve inanaış açısından taban taban zıtlardır.)
6- "şamgen" vizesi şengen vizesinin muadeli midir? yoksa müslüman kardeş dayanışmasının bir ürünü müdür?

başka sorum yok.[/QUOTE]

sevgili arkadaşım bundan 10 sene önceki TÜRKİYE ile şimdiki TÜRKİYE bir mi sence, Türkiye güçlenerek ve gelişerek bölgedeki güç dengelerini tersine çevirmeye başladı 10 sene önce suriye ile neredeyse savaşa girecektik bugün baktığımızda sınırları kaldırma aşamasındayız aynı şekilde ırak, iran lada aynıydı durum.. Türkiye şu an çok büyük bir değişimden geçiyor, içine sinmiş pısırık bir ülke olmakan çıkıp yeri geldiğinde protestosunu ortaya koyabilen, aman şu ülke ne der aman bu ülke ne der diye endişelere kapılmayan bir ülke olma yolunda yani yaklaşık 250-300 yıllık sinmişliği, korkuyu, çekingenliği üstünden atma yolunda büyük adımlar atıyor. Ben ünide tarih bölümünde okumaktayım hocalarımla konuştuğumuzda bu konularda Türkiye osmanlıyı canlandırma yolunda ilerliyor diyorlar ki bu da gerçekten çok doğru birşey. Türkiye komşularıyla olan problemlerini ve içindeki problemlerini ne kadar erken çözerse gelecek Türkiye için o kadar çok çabuk güzelleşecek....

sevgili arkadaşım bundan 10 sene önceki TÜRKİYE ile şimdiki TÜRKİYE bir mi sence, Türkiye güçlenerek ve gelişerek bölgedeki güç dengelerini tersine çevirmeye başladı 10 sene önce suriye ile neredeyse savaşa girecektik bugün baktığımızda sınırları kaldırma aşamasındayız aynı şekilde ırak, iran lada aynıydı durum.. Türkiye şu an çok büyük bir değişimden geçiyor, içine sinmiş pısırık bir ülke olmakan çıkıp yeri geldiğinde protestosunu ortaya koyabilen, aman şu ülke ne der aman bu ülke ne der diye endişelere kapılmayan bir ülke olma yolunda yani yaklaşık 250-300 yıllık sinmişliği, korkuyu, çekingenliği üstünden atma yolunda büyük adımlar atıyor. Ben ünide tarih bölümünde okumaktayım hocalarımla konuştuğumuzda bu konularda Türkiye osmanlıyı canlandırma yolunda ilerliyor diyorlar ki bu da gerçekten çok doğru birşey. Türkiye komşularıyla olan problemlerini ve içindeki problemlerini ne kadar erken çözerse gelecek Türkiye için o kadar çok çabuk güzelleşecek....

Peki 10 sene önceki Dünya ile şu anki Dünya aynı mı ? Cevap verebilirmisin.

Bende Ertuğrul nerde gelse de bana sataşsa diye bekliyordum.

Bir kişi olunca Halk olmuyomu? Halk olmak için milyonlarca mı olmak gerekiyor. İlk önce kelimelerin içeriğini kavra. Tutarsızlık asıl senin meziyetin.

Halk
bir milleti oluşturan çeşitli toplumsal kesimlerden veya meslek gruplarından oluşan insan topluluğuna denir.

Bence sen biranönce o diziyi izlemeyi bırak. Seni kötü etkilemiş.

Suriyele ermeniyle sınır açmak güçmü oluyor. Adamlar bizden aç. Sınır açmak senin ne memfaatine?

O kadar güçlüysen açsana avrupa sınırını. Gücün yetiyormu bakalım...

konuya baktım o yüzden cevap yazacağım
ama siyasi konulara artık siyasi yorum yapmıyorum bu ve bundan sonraki yorumlarım aşağıdaki gibidir

(yorum yok)

teşekkür ederim beni düşündüğün için ama benim izlediğim diziler yabancı diziler oluyor. (lost, P. Break, Alias vb.) sanırm senin kasteddiğin dizi bunlar arasında olmasa gerek. sınır açmak komşualrınla iyi ilişkilerin olduğunu gösterir ve iyi ilişkiler kuran insanlar her zaman kazanır. ayrıca şunu düşün orası bizden fakirse bu bizim orayayla daha fazla ticaret yapabileceğimiz anlamına gelir ki buda ekonomiye katkıdır, ekonomi= güç demektir. merak etme zamanında avrupanın sınırlarını biz çizmişiz açacağımız ve çizeceğimiz günlerde gelecekdir. adamlar bizi boşuna avrupada istemiyor değil, genç ve fazla nüfusa sahip olduğumuz için ab ye girsek bir parlamentosunda büyük bir söz hakkı kazanacaz adamlar yönetmeye çalıştıkları ülkenin kendi kaderlerini etkilemesine izin vermezler. ayrıca biz avrupalı bir millet değiliz, Biz doğuluyuz ve A.B. ye girmeye çalışmak yerine özümüze dönsek, doğuya yönelsek inan daha güçlü ve başarılı oluruz....

halkı boşverin asıl ümmet ne istiyor, ulemalar ne diyor.... ahahahahahahahhaah

evet dogru dio, halkı istedi

Geri