Hala Susuyoruz ya (!)

Gєηco

Altın Üye
Reaction score
0
Güzel İnsan

Sabah İşe Giderken yada Akşam işten evine dönerken veya hastanı hastaneye acil bir şekilde ulaştırman gerekirken seni birileri durdurabilir.. ve bu kişi senin paranla doyan fakat doymayan aç gözlü bir polis memurudur. Ceza yazıcaktır sana başka alternatifin yoktur..
Senin durdurduğunda yüzünde bir gülümseme yokturdur hiç bir zaman günaydın yada iyi akşamların yerini Ruhsat ehliyet diye bir istek belirir..o an kendini ne sanıyosa artık..sana hakarette bile bulunabilir.. uğraşmak istemiyorsan ruhsatının Arasında bir Maviliği eksik etmiyceksin..
ve bu ara içinde 10 larca araçlar durdurulur.. kimsenin vaktinin önemi yokturdur onlara göre seni 30 dk bile bekletebilirler çünkü onlar polisler... en büyükler....
Bize polisi küçükken yanlış tanıtmışlar Toplumun huzur ve refahını sağlarlar demişlerdi..ama öyle değilmiş tabi sağlamaktan çok sağmayı tercih ediyor şimdi amcalarımız.. Ve dahası sen kimsin Lan deyip yumruğu suratına patlatmak istersin..ama yapamazsın. çünkü bir düğmesi 6 aydan başlıyo ama onlar bir kişiye 10 kişi gelip dayak dahi atsa onlar her daim haklılardır. çünkü onlar devletler büyükler...
ve dahası sonra çekersin arabanı bir köşeye Ben Teröristmiyim Lan dersin... ve Kendine olur olmaz sorular yöneltirsin.. ama hepside boştur..Yaşamana devam edersin... ve susarsın sadece şu sözü söylersin Burası Türkiye..

2.

Kendi başımdan Geçen Bir olay daha..

Senden Çok Var

17 şehit verdikten sonra bir şekilde gaza gelerek askeriyeye giden ben Tecilimi Bozdurdum sırf Asker olabilmek için sırf benimde acaba vatana bir faydam olabilirmi düşüncesiyle (!) ilk kez giriyodum askerlik şubesine beni iyi karşılarlar bak ne güzeL vatan evladıymış der belkide biride gelir gözlerimden öper diye düşünürken gördüğüm manzaralar gerçekten beni olabildiğince üzdü..bir sıraki böyle bir sıra olamaz niye bekliyosunuz diye sorduğumda muayeneye gelmiş arkadaşlar bende gireyim dedim ve girdim sıraya.. yaklaşık 2,5 saat sırada bekledim. ve içeriye girdim durumumu anlatmaya başladım hemen askere gitmek istiyorum diyerekten başlıycaktımki anlamış ordaki memur efendi al şurda iki kağıt git doldur nerde diye sordum sormaz olsaydım -körmüsün bak burda dedi peki deyip çıktım doldurdum Tecilimi bozdurdum.. Sonra beni bir kaç yere daha gönderdiler Tekrar muayene kuyruguna girdim bizi bir kamyona doldurdular Tugay Karargaha götürdüler.. Kendimi Sığır Sandım bir an millet koşuşuyo en önden ben gideyim diye Ne için acaba kimin için koşuyo bu vatan evlatları kime hizmet edicek paramı alıcak askerde belki doğuya düşücek belki şehit olucak kimin için ne için gitmek zorundamı ama gitmek zorunda Anası Bacısı rahat uyusun diye biz Irak'a benzemeyelim diye gençliğimizn en güzel döneminde askere gidiyoruz.
Çok şey beklenmiyor aslında Tsk dan biz yeterince Varız diyoruz zaten. Ama onlar her defasında yok demeyi bir şekilde beceriyor.
Herkesin Suratı Asık kimse gülmüyor. kimse sana ismen hitap etmiyor. İnsan oldugunu unutuyosun 2 günlük gittiğin askerlik şubesinde...
ve sonRa yine bir gülümseme beliriyor dudaklarında..evt diyorsun
Burası Türkiye

Ve yine susuyoruz, hala susuyoruz.

Bu başlıkta umarım herkes bana katılır.ve kendi düşüncelerini yazar.

katılıyorum Genco..trajıkomik ama " burası Türkiye " demekten öteye gidemiyoruz malesef..evet susuyoruz çünkü sesimizi duyan yok =) daha doğrusu duymak istemeyenler var diyeyim

Askerlik şubesi olayı , Askerde neler başına geleceğinin habercisi zaten .
:durdurun

İst'de
Askerlik Şubesine ilk gittiğimde Saat 9 Felandı 8,5'dan sonra , sıraya girenleri almıyorlarmıydı neydi , izdiham var diye ilk gün Muayene olamamıştım .
İkinci gün sabahın köründe gittim saat 6,30 - 7.00 gibi birşey Şubeye girdim .
Sıra verdiler Yalan olmasın 345 gibi birşeydi ve Numara 10'larda felandı .

Ordan oraya ordan oraya sürüklediler , akşam oldu en sonunda başka biri sırasını bana verdi işlemlerimi hallettim .
Zaten Silüsü vermeselerde 2 gün sonra askere gitcektim .
:durdurun

Orda da her Devlet kurumu gibi işler ağır işliyor .
En son Albay Görüyor Laf şu ( Albay'ı görmeden çıkamıyorsun Askerlik Şubesinden :durdurun )

- Yol paranı aldın mı ?
Ben ( yada başka Asker Adayı ) : Evet Komutanım
- Ne kadar Aldın ?
Ben : 3,45 ( 3 Ytl 45 Kuruş ) İzmir İçin Tren Bilet Parası :durdurun
- Nereye gidiyorsun ?
Ben : İzmir
- Tamam Yolun açık olsun .
Ben : Sağolun

çok güzel yazmşsn eline sağlık. yazındaki bi yer çok dikkatimi çekti. demişsinki " herkesin suratı asık kimse gülmüyor" aynen katılıyorum sana genco. artık hayattan o kadar keyf alamıyorum :(

Konussak ne olacakki her halukarda zararlı bizler cıkacagız.En son askerlik şubesinde yaşadıklarımı aktarayım bende.

ağostosda gittim askerlik şubesinin girişindeki elinde dedektor olan askere ( başka sorabileceğim kimse yoktu ) dedim arkadasım ben yeni mezun oldum 4 yıllık fakulte mezunuyum gitmek istiyorum, nereye diye bir soru sordu =) dedim askere.
Sen muayene oldunmu dedi hayır dedim çık burdan yan kapıya geç orda muayene ol gel, gittim oraya yine kapıda bir er aynı şeyleri onada söyledim nufus kagıdı fotokopini ver yarın gel dedi.
Ertesi gün gittim kapıda sıradayız ve sırayla isimler okunuyor elimde diplomam bekliyorum.
Bi türlü ismim gelmedi tam o sırada artık rütbeli biri elimdeki diplomayı gördü, sen niye bekliyorsunki burda yukarı cık sen yedek subaysın mustafa beyi bul dedi.Sinirli bi halde gittim girişteki ere dedim sen beni nie oraya yolladın ee dedi sen bana 4 yıllık mezun oldugunu soylemedin dedim gözüne soktum diplomayı.
Neyse cıktım yukarı mustafa bey 1-25 eylul arasında gel dedi.Ben işlerim sebebi ile gittim 18 eylulde işlemlerimi yaptırdım.Orada asker adaylarına yapılan muameleyi gördüm bize biraz farklı davranıyorlardı yani yedek subay aday adayıymısız ya.İşlemleri bitirirken sıra muayeneye gelmeden önce son masadaki bayan perdenin arkasına geçmemizi ve soyunmamamızı söyledi, yedek subay adayları soyunmucak dedi.Neyse biz 10 kişi kadar bekliyoruz bi er geldi siz nie beklionuz soyunsanıza .. dedi, ee dedik bayan soyunmayın dedi benim dediğimie bak sen vs vs.Sonra öğrendimki aralık celbinde gidebilmem için dilekçe verecekmişim.O da bayram dolayısı ile erkene 19 eylule alınmıs.Benim şubem balıkesir oda bursaya bağlı dilekçenin ertesi gün öğleden önce orda olması gerekiyormus aksi taktirde aralıkta gidemicekmişim.
Aradım bursayı dedim faxla yollasam altına orjinali postadadır desem öğleden sonraya gelir zaten.Telefonda ki zat olmaz dedi bende mecburen kendim gittim otobusle verdim dilekçeyi elden ve ordaki asker bana ne gerek vardı gelmene postaya verseydin ya dedi, öğleden önce gelmezse olmaz dediniz dedim yoo öyle birşey yok öğleden sonrada gelse olurdu dedi.

Yani askerlik şubelerinde hergün suç işleniyor, hani askerden soğutma suçmuş ya ben gitmeden soğudum bile.

ah ülkem vah ülkem..

yani şu çokmu zor o sırayı beklerken bir oda yapılsa orda oturtsalar güzeL davranışlar
sergileseler ( yada roL yapsalar ) orda bir tv olsa atan millet hakkında şehitlerimiz
hakkında güzel şeyler seyretirseler olmaz dimi para yok sonuçta bir karakol bile yaptıramıyoz
benim dediğim şeylere bak... =)

Geri