HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

HAKK'ı Anlatan Nağmeler 47____

BİR AYET

"Gökleri ve yeri yaratan Allah'ın (c.c), onların benzerlerini yaratmaya gücü yetmez mi? Evet yeter. O, hakkıyla yaratandır, hakkıyla bilendir."
(Yâsin: 81)

BİR HADİS

"Nerede olursan ol Allah'tan (c.c) kork!"
(Tirmizi)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c.)! Bizlere istemeyi emrettin ve yerine getirmeyi Sen vaat ettin. İşte biz Senin emrettiğin gibi istiyoruz, Sen de bize vaat ettiğin gibi cevap ver!"
(Şeyh Ahmed)

BİR VECİZE

# Dünyada hiçbir şeye minnet etme; hürriyetini ancak bu suretle koruyabilirsin.
(Hz.Ali (r.a.))

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

27 Aralık 2008'de başlayan ve 22 gün süren İsrail bombardımanında Gazze'de şehit düşenlerin yarısından çoğuunun kadın ve çocuk olduğunu biliyor muydunuz?

kaynak

27 Aralık 2008'de başlayan ve 22 gün süren İsrail bombardımanında Gazze'de şehit düşenlerin yarısından çoğuunun kadın ve çocuk olduğunu biliyor muydunuz?

Bilsekte ne kadar umursuyoruz?

Bilsekte ne kadar umursuyoruz?

maalesef coca cola almaya devam..

HAK'kı Anlatan Nağmeler 48_________

BİR AYET

"(Ey insanlar!) Sizi topraktan yarattık, (ölümünüzle) sizi oraya döndüreceğiz ve sizi bir kere daha oradan çıkaracağız."
(Taha: 55)

BİR HADİS

"Nasihatçi olarak ölüm yeter."
(Heysemi)

BİR DUA

"Ey millet, Allah (c.c) birdir, şanı büyüktür. Allah'ın (c.c) selâmeti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun."
(Fürûğ-i Ferruhzad)

BİR VECİZE

Şeytan, "Allahü Teâlâ rahimdir afveder" diyerek insanı günah işlemeye sürükler.Halbuki kıyamet günü düşmanlara merhamet olunmayacaktır.
(İmam-ı Rabbani (k.s))

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?__

Osmanlı ordusunun, İslam'ı tek bir bayrak altında toplamak gayesiyle Mısır seferine giderken Gebze yakınlarındaki bağlık-bahçelik bir arazide mola verdiğinde Yavuz Sultan - Selim'in bütün askerlerin heybelerini arattığını ve hiçbirinde meyve cinsinden birşey çıkmaması üzerine ellerini Ulu Dergah kaldırıp : "Allahım, sonsuz şükürler olsun. Bana haram yemeyen bir ordu lutfettin. Eğer askerimin içinde tek bir kişi sahibinden izinsiz bir meyve yeseydi ve ben bunu haber alsaydım Mısır seferinden vazgeçerdim'.' diyerek Rabbine sonsuz hamd ü senalarda bulunduğunu biliyor muydunuz?

KAYNAK

tşkrler gerçekten öz kısa ve faydalı bir anlatımla en güzel vecizeleri okumak çok hoş. eline sağlık.

HAKK'ı Anlatan Nağmeler 49______

BİR AYET
"Kur'an da Bizim indirdiğimiz bereket kaynağı bir kitaptır. Artık ona uyun ve Allah'a (c.c) karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin."
(En'am:155)

BİR HADİS

"Mü'min her halinde hayır üzerindedir."
(Ramuz)

BİR DUA

"Ya İlahi! Senden haber veren dile azap etme! Sana delâlet eden ilimlere bakan göze azap etme!"
(İbn Cezvi)

BİR VECİZE

# Ciddiliğin fazlası nefret doğurur, merhametin fazlası da otoriteyi azaltır.
(Sadi Şirazi)

Gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelerden aldığı her 1 Dolar borç için 13 Dolar geri ödediğini biliyor muydunuz?

kaynak

HAK'kı Anlatan Nağmeler-50_____

BİR AYET

"Biz insana anne ve babasını tavsiye ettik. Annesi onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek taşımıştır..."
(Lokman: 14)

BİR HADİS

"Eğer annene yumuşak ve güzel söz söylersen, ona yemek yedirirsen, büyük günahlardan sakındıkça, muhakkak cennete girersin."
(Buhâri)

BİR DUA

"Yâ Rabbi, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!"
(İsrâ: 24)

BİR VECİZE

Namus, güzelliğin sadakasıdır
(Hazreti Ali (r.a))

1970 yılında Ürdün Kralı Hüseyin'in emriyle bu ülkede bulunan Filistinli fedayilere karşı yapılan ve 'Kara Eylül' olarak anılan saldırıda 3 bine yakın Filistinli'nin hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz?

kaynak

Namus, güzelliğin sadakasıdır
(Hazreti Ali (r.a))

HAK'kı anlatan nağmeler_51_____

BİR AYET

Her milletin belli bir eceli vardır. Onların eceli geldi mi, ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler.
(A'raf-34)

BİR HADİS

"Dünyaya gönülden yer vermemek hem kalbi rahatlatır, hem de bedeni."
(Müsned-i Şihab)

BİR DUA

"Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır."
(Hz. Musa'nın (a.s) duası)

BİR VECİZE

Günahtan sakınmak, tevbe ile uğraşmaktan kolaydır.
(Hz.Ömer (r.a.))

1970 yılında Ürdün Kralı Hüseyin'in emriyle bu ülkede bulunan Filistinli fedayilere karşı yapılan ve 'Kara Eylül' olarak anılan saldırıda 3 bine yakın Filistinli'nin hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz?

kaynak

Hakk'ı Anlatan Nağmeler 52____

BİR AYET

"Göklerdeki ve yerdeki herşey Allah'ı (c.c) zikretmektedir. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
(Hadid: 1)

BİR HADİS

"Hilekar, yaptığı iyiliği başa kakan ve cimri cennete giremez."
(Tirmizi)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c), bana helal lokma nasip eyle zaruri geçim kaynağımı ummadığım yerden temin eyleme."
(Dua Mecmuası'ndan)

BİR VECİZE

Affın en güzeli, hasmını ezmeğe müktedir iken yapılandır.
(Ömer bin Abdülaziz)

1943 yılında Van'ın Özalp ilçesinde hayvan kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle Milan aşiretinden 33 köylünün göz altına alındıktan sonra Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın emriyle kurşuna dizildiğini biliyor muydunuz? (Muğlalı Olayı-Vikipedi)

kaynak

HAK'kıAnlatan Nağmeler-53____

BİR AYET

O hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O mutlak güç sahibidir çok bağışlayandır.
(Mülk67/2)

BİR HADİS

( Allah Rasulü ) '' Din nasihattir \ samimiyettir'' buyurdu. '' Kime Ya Rasullallah ? '' diye sorduk. O da ; '' Allah'a , Kitabına , Peygamberine , Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara '' diye cevep verdi.
(Müslim , İman ,95. )

BİR DUA

Ya Rabbi acizlikten tembellikten korkaklıktan cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!

BİR VECİZE

Sabır, hiç yüzü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmendir.
(Cüneyt Bağdadi)

İsrail'in 16 Mart 2003'te Gazze'de Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını önlemek isteyen Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'yi buldozerle ezerek katlettiğini biliyor muydunuz?

kaynak

HAK'kı anlatan nağmeler"54___

BİR AYET

"Hayır, insan kendini yeterli gördüğü için mutlaka azgınlık eder"
(Alâk: 6-7)

BİR HADİS

"Bir kulun sırf Allah (c.c) rızası için yuttuğu bir öfke yudumundan, Allah (c.c) katında sevap bakımından daha büyük bir yudum yoktur."
(İbn Mace)

BİR DUA

"Ya Rabbi! Sen, beni benden iyi biliyorsun. Sana kavuşturacak yol ne ise bana onu nasip eyle."
(Mahruf-i Kerhi)

BİR VECİZE

Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, tenkid edin; basit bir adamı dost edinmek isterseniz methedin.
(Şirazi)

2010 yılında dünyanın en zengin iş adamı olduğu açıklanan Meksikalı Carlos Slim Helu'nun babası Julian Slim Haddad'ın Lübnan asıllı Osmanlı vatandaşı olduğunu ve askerlik yapmamak için 1902'de Meksika'ya kaçtığını biliyor muydunuz?

KAYNAK

İnsanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi,Halık-ı Kainat'ı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir. :blushing:

HAK'kı anlatan nağmeler_55

BİR AYET

"Namazı kılın, zekâtı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin."
(Bakara: 43)

BİR HADİS

"Hiçbir kimseye sabırdan daha hayırlı ve daha büyük bir nimet verilmemiştir."
(Buhari)

BİR DUA

"Ey Rabbim! Gönlüme genişlik ver. İşimi kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz ki, sözümü iyice anlasınlar."
(Hz. Musa'nın (a.s) duası)

BİR VECİZE

Affetmek, zaferin zekatıdır.
(Hadis-i Şerif)

Mısır ve Suriye'nin 1958 yılında birleşerek Birleşik Arap Birliği adını aldıklarını ve birliğin 1961 yılına kadar sürdüğünü biliyor muydunuz?

haber | haberler | haberleri | internet haber | gazete | son dakika | son dakika haberleri | spor haberleri | video haberler | www.habervaktim.com

HAK'kı anlatan nağmeler_56__

BIR AYET

Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya haklarını ver, fakat saçıp savurma. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankörlük etmiştir.
(İsrâ, 26-27 )

BIR HADIS

Said İbnu'l- Müseyyeb (rahimehullah) anlatıyor: "Resülullah (S.a.v) buyurdular ki: "Şeytan tek başına olanla, iki kişi beraber olana sıkıntı verir. Eğer üç kişi olurlarsa onlara sıkıntı veremez."

Muvatta, İsti'zân 36, (2, 978).

kaynak

Su nimeti cok büyük bir nimet hem temizleyici hemde yasam verici.
Birzamanlar mikroskopta bile görünmeyen bir sivi diye duymustum.
Kimya ögretmenide, su kadar saldirgan bir sivi olmadigini, söylemisti.

Bilimde Allah´in izini göremeyen yanilir.

Geri