HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

paylaşım için saol allah razı olsun..keşke bizimkilerde yeminle göreve gelebilse

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Yunanistan'da seçimleri hangi parti kazanırsa kazansın, başbakan adayının Yunan Kilisesi'nin papazları önünde yemin etmeden göreve başlayamadığını biliyor muydunuz?

adamlar hem öyle hem böyle değilki

inandıysa tam inanır inanmadıysa inanmaz renkleri belli bizdeki gibi bukalemun yok orda

HAK'kı Anlatan Nağmeler-42______

BİR AYET

De ki: “Ben Rabbime isyan edersem gerçekten, büyük bir günün (kıyamet gününün) azabından korkarım.”
(En'am-15)

BİR HADİS

Şeytanlar, elbiselerden faydalanırlar. Onun için, biriniz elbisesini çıkardığı zaman, onu katlasın. Çünkü şeytan, katlanmış elbiseyi giyemez
(Ramuz)

BİR DUA

Allah'a ve O'nun bütün peygamberlerine inandım. Allah birdir. Yemez, içmez, hiçbir şeye muhtaç değildir. Doğurmadı ve doğrulmadı. O'na hiçbir şey denk olamadı.

BİR VECİZE

Sonum yokluk olsa, bu varlık niye…?
(N.Fazıl Kısakürek)

Orta Asya ülkelerinden Tacikistan'da kadınların camiye gitmelerinin yasak olduğunu biliyor muydunuz?

Kaynak

Alah razı olsun üstad

Allah razı olsun güzel paylaşımlara devam ediyorsun.tşkrller!!!

HAK'kı Anlatan Nağmeler 43_______

BİR AYET

"Hiçbir günahkar, başkasının günah yükünü yüklenmez."
(Necm: 38)

BİR HADİS

"Allah (c.c) için mütevazi olanı Allah (c.c) yüceltir. Böbürleneni ise alçaltır."
(İbn Mace)

BİR DUA

"Ey Rabbim! Bencilliğimle Sana ulaşamam ve nefsimden kaçamam. Bana bir yol göster, ben ne yapacağım?"
(Bâyezi-i Bistami)

BİR VECİZE

Onların değil, Müslüman olamayışımızın mahkûmuyuz.
(N.Fazıl Kısakürek)

Filistin'in Gazze Şeridi'nde yaş ortalamasının 17,6 ve burada yaşayan 1,5 milyonluk Filistinlinin yüzde 51'inin 15 yaşın altında olduğunu biliyor muydunuz?

kaynak

_HAKK'kı Anlatan Nağmeler 44_____

BİR AYET

"Gecenin bir kısmında ve yıldızların batışı sırasında O'nu tespih et."
(Tûr: 49)

BİR HADİS

"Sizden birisi namaz kıldığında hakikatte Rabbiyle konuşmaktadır. Öyleyse nasıl konuştuğuna dikkat etsin."
(Hakim)

BİR DUA

"Allah'ım (c.c)! Sînemi aç, işimi kolaylaştır. Kalbe gelen vesveselerden, işlerin dağınıklığından ve kabir fitnesinden Sana sığınırım."
(Dua Mecmuası'ndan)

BİR VECİZE

Baba malından ne fayda, başta devlet olmasa.
(Dede Korkut)

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ

*Resul-i Ekrem(sas)’in Medine’ye teşrifinde Müslüman olan Yahudi alimi Abdullah Bin Selam’ın (ra) bu kutlu gelişe çok sevindiğini, hatta halasının kendisine: “Yemin ederim ki, İmranoğlu Musa’nın Medine’ye gelişini duysaydın, bu kadar sevinmezdin” dediğini..
* Server-i Âlem’in (sas) Medine’ye ilk teşriflerinde, kendisi ile ilk görüşmesinde iman eden Yahudi âlemi Abdullah bin Selam’ın Ben-i Kaynuka Yahudilerinin dini lideri olup asıl isminin Hüseyin olduğunu, Efendimiz’in bu ismi (sas) Abdullah olarak değiştirdiğini...

KAYNAK

Allah razı olsun üstadım

HAKK'kı Anlatan Nağmeler 45_____

BİR AYET

"Göklerde ve yerde ululuk O'na aittir. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."
(Casiye: 37)

BİR HADİS

"Âlim olmayan veya ilim öğrenmeye çalışmayan bizden değildir."
(Beyhaki)

BİR DUA

"Her gün yanar bu canım, kullukta yok dermanım/ Sen bağışla günahım, seher vakti olanda..."
(Ahmet Yesevî)

BİR VECİZE

# Kuru kaşık ağza, kuru söz kulağa yakışmaz.
(Kaşgarlı Mahmut)

2009 yılında Filistin'in Batı Yakası'nda 14 bin zeytin ağacının İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak ya da kesilerek yok edildiğini biliyor muydunuz?

kaynk

çok teşekkürler.devamının gelmesi çok iyi.eline sağlık

seriye devam ediyorsun.ALLAH razı olsun.tşkrler.

Allah razı olsun üstad.
Konu artık sabitte olmayı hakediyor.

HAK'kı Anlatan nağmeler_46

BİR AYET

“Nefsini kötülüklerden arındıran kurtuluşa ermiştir.”
[Şems - 9]

BİR HADİS

“Hakîki mücahid, nefs-i emmâresi ile savaşan kimsedir.”
[Buharî Edeb]

BİR DUA

“Allah’ım! Nefs-i emmâreden Sana sığınıyoruz. Bize yardım et.“
(Dua Mecmuası'ndan)

BİR VECİZE

Nimetleri, Allah'a şükrederek elde tutunuz.
(Abdülhakim Arvasi (k.s))

Almanya'da bir kahve ağacı bile yokken, bu ülkenin üçüncü dünyadan ithal ettiği hammadde sayesinde dünyanın en fazla kahve ihraç eden ülkesi olduğunu biliyor muydunuz? (Philippe Diaz'ın 'The End of Poverty?' belgeselinden)

kaynak

Geri