HAK'kı anlatan nağmeler" / Güncel

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
BİR AYET : "Şüphesiz O, öldürür ve diriltir."

Necm: 44)

BİR HADİS :
( "Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir: Mala ve hayata karşı hırs."
(Buhari)

BİR DUA :
"Dilde kanaat olmaya/ Zühd ile taat olmaya/ Senden hidayet olmaya/ Ya Rab, n'ola halim benim?"
(Ebu Hamid)

BİR VECİZE :
Bir insanda kibir, hırs ve şehvet söz söylerken soğan kokar.
(Mevlana)

İSLAM DÜNYASINDAN
Sonradan ll. Sylvestre olarak papalık tahtına oturan Gerbert' in 9. asır İspanya'sında Arap uleması nezdinde üç yıl tahsil gördüğünü . . . Dönemin Avrupalı rahiplerinin yazmış oldukları eserlerini Kurtuba halifesine ithaf ettiklerini... Almanya Fransa ve İtalyadaki rahip adaylarının, ilim öğrenmek için İspanyadaki Müslüman mekteplerine akın akın koştuklarını biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/haber/37384/

////HAK'kı anlatan nağmeler-2////

BİR AYET
"Şüphesiz O, öldürür ve diriltir."
(Necm: 44)

BİR HADİS
"Her iyilik bir sadakadır."
(Buhari)

BİR DUA
"Ya Rabbi! Beni, seni tanıyanlardan ve emrine uyanlardan eyle!"
(Amr b. Mürre (r.a))

BİR VECİZE
Gençliğe üç öğüdüm vardır: ÇALIŞ, ÇALIŞ, ÇALIŞ.
(Bismark)

İSLAM DÜNYASINDAN
Osmanlı ordusunun, İslam'ı tek bir bayrak altında toplamak gayesiyle Mısır seferine giderken Gebze yakınlarındaki bağlık-bahçelik bir arazide mola verdiğinde Yavuz Sultan - Selim'in bütün askerlerin heybelerini arattığını ve hiçbirinde meyve cinsinden birşey çıkmaması üzerine ellerini Ulu Dergah kaldırıp : "Allahım, sonsuz şükürler olsun. Bana haram yemeyen bir ordu lutfettin. Eğer askerimin içinde tek bir kişi sahibinden izinsiz bir meyve yeseydi ve ben bunu haber alsaydım Mısır seferinden vazgeçerdim'.' diyerek Rabbine sonsuz hamd ü senalarda bulunduğunu biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/yazar/8037/kim_demis_tsk_yoneticileri_basarisiz_diye.html

Güzel ben bu girişimi tuttum yaw...Gerçekten güzel olmuş..Devamını getirsen aslında başlık sabitlenir yada faydalı başlıklar içine alınabilir..Allah razı olsun..Yavusun olayını bilmiyordum...

İSLAM DÜNYASINDAN
Osmanlı ordusunun, İslam'ı tek bir bayrak altında toplamak gayesiyle Mısır seferine giderken Gebze yakınlarındaki bağlık-bahçelik bir arazide mola verdiğinde Yavuz Sultan - Selim'in bütün askerlerin heybelerini arattığını ve hiçbirinde meyve cinsinden birşey çıkmaması üzerine ellerini Ulu Dergah kaldırıp : "Allahım, sonsuz şükürler olsun. Bana haram yemeyen bir ordu lutfettin. Eğer askerimin içinde tek bir kişi sahibinden izinsiz bir meyve yeseydi ve ben bunu haber alsaydım Mısır seferinden vazgeçerdim'.' diyerek Rabbine sonsuz hamd ü senalarda bulunduğunu biliyor muydunuz?

şimdi ise meyveyi toplamakla, yemekle kalmayıp ağacın dallarını kırıp atıyorlar, hatta köklerinden söküyorlar. seneye onlardan yararlanılmayacak, bir daha onlardan meyve toplanmayacak gibi.

Allah razı olsun.

/// HAK'kı anlatan nağmeler-3///

BİR AYET
"Şüphesiz Allah (c.c) insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler."
(Yunus : 44)

BİR HADİS
"Eğer (keşke) kelimesi, şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar."
(Müslim)

BİR DUA

"Ya Rabbi! Beni asilik, günahkarlık zilletinden, taat ve izzetine naklet."
(İbrahim b. Edhem)

BİR VECİZE
Çok ziyaret usandırır, az ziyaret dostluğa zarar verir.
(Hz. Ömer)

İSLAM DÜNYASINDAN
Osmanlı'nın meşhur hattatlarından Hafız Osman'ın(1642 1698), Sultan İkinci Mustafa' nın hat hocası olup, Hafız Osmanın hat meşkederken, Sultan İkinci Mustafa'nın büyük bir hürmet içinde hocasının hokkasını tuttuğunu ve yapılan hattın güzelliği karşısında gönlü ihtizaza gelen Sultan İkinci Mustafa'nın: "Artık bir Hafız Osman daha yetişmez" demesine mukabil, büyük hattat Hafız Osman'ın : "Efendimiz gibi, hocasının hokkasını tutan padişahlar bulundukça daha çok Hafız Osmanlar yetişir" diye cevap verdiğini biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/yazar/8185/tsk_taraf_bahceli_ve_dtp_.html

Uww...Süper bir cevap...Şüphesiz o hatt icra eden gönülden bir iş becermekte, velakin sultanın yaptığı daha büyük Haddat Osmanın dediği gibi...Hangi sultan şimdi böle hocasına hürmet ve hizmette bulunur kendi elleriyle...

Allah razı olsun bu paylaşımların çok güzel kardeş...Takip etmeye çalışıyorum inşallah...=)...

//// Hakk'i Anlatan NaĞmeler-4///

BİR AYET :
"...Onların iş ve yönetimleri aralarında şûrâ (görüşme meclisi) iledir."
(Şûrâ: 38)

BİR HADİS:

"Nasılsanız öyle idare olunursunuz."
(Taberâni)

BİR DUA :
"Allah'ım (c.c)! Halka yumuşak davrananlara sen de yumuşak davran."
(Peygamber Efendimiz'den (s.a.v))

BİR VECİZE :
Dünya değirmen taşına benzer,her saat nice kalpler öğütür.
(Şeyh Sadi)

İSLAM DÜNYASINDAN
Türkiye' de, Türk Dili ve Edebiyatı üzerine doktora yapmış genç Pakistan alimlerinden Muhammed Sabir'in, Pakistanda bir cuma günü hutbede Sultan Abdülhamid Han'ın adının okunup ve ona "Zeyyedallahü ömrehu" yani "Allah onun ömrünü artırsın diye dua edilmesi üzerine camiden çıktıktan sonra cemaata bu duanın manasız olduğunu zira, Sultan Abdülhamid Hanın vefat etmiş olduğunu söylemesi üzerine halkın"Seni gidi İngiliz casusu! "diyerek hışımla üzerine yürüdüklerini biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/

Teşekkürler :goz:

/// HAKK'ı anlatan nağmeler-5///

BİR AYET :
"Oku kitabını! Bugün hesap sorucu olarak sana nefsin yeter!.."
(İsrâ: 14)

BİR HADİS :

"Kim ki Kur'ân'ı öne alırsa, Kur'ân onu cennete götürür. Kim de arkasına bırakırsa onu da cehenneme sürer."
(Ramuz el-Ehadis)

BİR DUA :
"Ey Allah'ım (c.c)! Senden kaza ve kaderine razı olmayı ve senin veçhine bakmanın lezzetini istiyorum."
(Fudale b. Ubeyd (r.a))

BİR VECİZE :
Yiğit olan sırrını kimseye demez,kötü kalbindekini dile getirir.
(Karacaoğlan)

İSLAM DÜNYASINDAN
İsrail dışişleri bakanlarından A. Sharon'un arkadaşı ve suç ortağı olan Meir Har-tzion'un, l950'li yılların başında Gazze'de yapılan bir İsrail baskınında masum bir Arabı sırtından bıçaklayarak öldürmesinden sonra kendisiyle yapılan bir röportajda , yaptığından vicdan azabı duyup duymadığının sorulması üzerine: "Vicdan azabı mı? Hayır! Neden vicdan azabı duymalıyım ki? Bir adamı tabancayla öldürmek çok kolayadır Tetiği çekersin hepsi bu kadar. Ama bıçak bambaşka birşey, gerçek bir silah. Fantastik bir duygu bu, erkek olduğunu hissettiriyor insana. " diye cevap verdiğini biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/linkler.php

teşekkürler üstat

//HAKK'I anlatan nağmeler.6.////

BİR AYET

"İnanan ve salih amel işleyenler için, mutluluk ve güzel bir dönüş yeri vardır."
(Ra'd: 29)

BİR HADİS
"Kim Allah'a (c.c) ve ahiret gününe iman ediyorsa misafirine ikram etsin."
(Müslim)

BİR DUA

"Ya Rab! Her an Seninle berabermişiz gibi bizlere lezzet ver."
(Gönenli Mehmet Efendi)

BİR VECİZE

Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.
(Hz. Ali)

İSLAM DÜNYASINDAN
Osmanlı sarayındaki hanedan çocuklarını yetiştirmek üzere"muallime-i selatin-" (sultan hocası) olarak tayin edilen Safiye Hanım' a padişah Vl. Mehmed Reşad'ın ilk iradesinin:Namaz kılmayanlara, oruç tutmayanlara yedirdiğim tuz ve ekmeği haram ediyorum. Bu iradem hoca hanım tarafından talebe şehzade ve hanım sultanlara söylensin" olduğunu biliyor muydunuz?

http://www.habervaktim.com/

güzel çalışma olmuş kardeş. eline sağlık..

eline yüreğine sağlık çok hoş çalışma olmuş,islam ve din her ne kadar forumda pek alaka görmesede bu tür çalışmalar umarım okuyanların beğenisinde yer bulur.

Geri