Hakemin Görevi Bu Değil!

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Ali Sami Yen'e gelen veya televizyon karşısına geçen taraftarlar iki güzel futbol oynayan takımını izlemek için bekliyorlardı. Bir yanda Lincoln, Baros gibi yıldızlarının dönmesiyle ilk yarının sonundaki futboluna geri dönmesi beklenen Galatasaray, diğer tarafta ise büyük takımlara karşı her zaman iyi futbol sergilemiş, Turkcell Süper Lig'in en iyi takımlarından biri olan Kayserispor.

631.jpg

Maça Lincoln ve Galatasaray çok iyi başladı. Maçın ilk dakikalarında Baros'a 2 mükemmel ara pası atan Brezilyalı yıldız maçta ne kadar etkili olacağını göstermişti. 22. dakikada ceza sahasında topla buluşan Lincoln, rakibinden sıyrıldıktan sonra yerde kaldı, herkes penaltı kararı çıkmasını beklerken, hakem Selçuk Dereli Lincoln'e sarı kart gösterdi. Maçın başından beri oyunu gereğinden fazla durdurarak taraftarın tepkisini çeken tecrübeli hakem, bu sarı kart kararıyla tribünlerden büyük bir tepki aldı. Üstüne bir de maçın 30. dakikasında Brezilyalı yıldız 2. sarı karttan kırmızı kart görünce herşey değişti. Galatasaraylı oyuncular maçtan koptu, taraftar maçtan kopup öfkeyle hakem Selçuk Dereli alehine bağırdı, Kayserisporlu futbolcular bile oyundan koptu...

Bu dakikadan sonra kontrolü iyice kaybeden Selçuk Dereli, güzel ve çekişmeli geçmesi beklenen bir maçı sıkıcı ve izlenmez bir hale getirdi. Galatasaray 10 kişiyle kalesini korumak isterken, Kayserispor cılız ataklar gerçekleştirdi. İyice kontrolünü kaybeden Selçuk Dereli ise atması gereken Baros'u atmayıp, Kayserispor'un 1 net penaltısını vermedi.

Öncelikle bir futbolsever olarak dün oyuna bu kadar kötü etki eden bir hakemi ve bu durumdan etkilenen 2 takımı izlemek beni üzdü. Maçı yerinden izlediğimi için bazı şeyleri daha net görme şansına sahip oldum. Verdiği hatalı kararların yanı sıra, oyun içinde verdiği gereksiz kartlar, oyunu gereksiz şekilde durdurmasıyla güzel bir maç olması beklenen maçı eline gözüne bulaştırdı. Benim fikrime göre Lincoln'ün ve Mehmet Eren'in pozisyonları tıpatıp aynıydı. Eğer Lincoln böyle bir pozisyon sonrası sarı kart görüyorsa, Mehmet Eren'in de sarı kart görmesi gerekiyordu. Ya da 2 pozisyona da penaltı verilmesi gerekiyordu. Bir pozisyonda bir takımın en önemli oyuncularından biri sarı kart görürken, diğer tarafta hiçbir kart çıkmaması oldukça ilginçti...

Ayrıca hakemlerimizin bir oyuncuyu bu kadar kolay atma alışkanlıklarını bırakması gerektiğini düşünüyorum. Bir hakemin görevi, bir oyuncuyu nasıl atarım değil, maçı nasıl 11'e 11 bitiririm olmalı. Önce Galatasaray-Beşiktaş maçında Delgado'nun, sonra Sivasspor-Galatasaray maçında Ümit Karan'ın ve en son olarak Galatasaray-Sivasspor maçında Lincoln'ün atıldığı pozisyonlar gösterdiki bizim hakemlerimiz kırmızı kartlarını nerde kullanacaklarını bilmiyorlar. Diğer önemli liglerde olsa ne Lincoln ne Delgado bu pozisyonlar sonrasında kırmızı kart görmezdi. Artık ligimizin en kritik maçlarına geldiğimiz günlerde hakemlerimizin biraz daha dikkali olması gerekiyor. Günümüzde artık 10 kişi kalmak çok büyük bir eksiklik hele 2 tane iyi takım karşı karşıya geliyorsa...

NOT: Yazımı bitirirken son olarak Galatasaray seyircisini de kutlamak istiyorum. Maç öncesi Arda'yı en az 5 kez tribünlere çağıran sarı kırmızılı taraftarlar, belki de takımlarının en büyük yıldızına nasıl sahip çıktıklarını herkese gösterdiler...

Haberturk

Demekki hakemler bu senenin şampiyonun anadolu dan çıkmasına karar vermişler
Artık sivasspor ve trabzondan biri şampiyon birisi 2. olur
Seneyede şampiyonlar liginde en iyi şekilde !!!!!!! türkiyeyi temsil ederler
Ne diyelim hayırlı olsun

Geri