Haftanın Duası / Duaların Dilinden (Güncel)

Nefret olan yere sevgi,
Yaralanma olan yere affedicilik,
Ümitsizlik olan yere ümit,
Karanlık olan yere aydınlık,
Üzüntü olan yere sevinç götürmeyi
Bize lütfet ya Rabbi.

Amin.

Ey RABBİM !

Tut ellerimden, sonsuzluklara doğru, beni hiçliğe düşmekten alıkoy, unutulmuşluktan uzak eyle, varlığına komşu eyle beni.
Ben acizim, dayanağım Sen'sin, ben fakirim, sıgınağım Sen'sin, dilsizim ben, sözüm Sen'sin, körüm ben, gören Sen'sin.

Allah'ım, beni, bütün mü'min kardeşlerimi, mü'mine bacılarımı ve arkadaşlarımı kurbiyetinin halaveti rızıklandır.
Eziyet ve ızdırap veren saiklerden halas eyle. Sen benim Rabb-i Rahimimsin; ben ise Senin zavallı ve boynu tasmalı bir kapıkulunum. Evliya ve asfiyaya lütuf buyurduğun faziletleri bana ve benimle beraber bulunanlara da nasip et. Allah'ım, akıbet açısından hayırlı olan dualarımı kabul buyur; beni emel ve ümitlerimde hüsrana uğratma.
Kürsü​
2llzwok.jpg

-dua--1.jpg

' Allahım , Senin yardımınla hareket ederim , Senin yardımınla kıpırdarım , Senin yardımınla yürürüm ! '
( Peygamber efendimizin ( s.a.v ) yolculuğa çıkarken yaptığı dua )

-dua--1.jpg

Ey RABBim !

Yoktum ben, Sen var ettin. Sevdigin için var ettin. Bir Sen istedigin için var edildim, bir Sen beni andigin için ihya edildim. Öyleyse Ey RABBim ! Varligimi askina armagan et, yak beni askinin atesinde, al beni bu rüyadan, al beni bu dünyadan, bu kirilgan varligimi ebediyetin baharina toprak eyle.

imaves.jpg

"Ya Rabbi! Daha ne zamana kadar aramızda benlik senlik bulunacak? Benliğimi aradan çıkar ki, benliğim seninle olsun; bu sûretle ben de hiç olayım! Ya İlahi! Seninle olduğum sürece en büyük benim, kendimle olduğum sürece en küçük benim! İlahi! Beni fakirlik ve mahrumiyet sana ulaştırdı Lütfun bunu izale etmesin!"

Beyazıd-ı Bistami

Allah'ım Nurun Ilerlemesini,
Küfrün Mahvolmasını,
Ve.. Islamiyetin Muzaffer Olmasını
Nasip Eyle

AMİN....

Sübhane Rabbiyel aliyyil alel Vehhab
Ya Vehhabu Ya Vehhabu Ya Vehhab

dua_hands.jpg

Rabbim , fakirden asla yüz çevirmemeye ve küstah kuvvete diz çökmemeye yetecek kuvvet ver bana.
( R.Tagore )

Ey bütün hamd ü senâların biricik mercii Yüce Rabbimiz! Hazinelerinden bizlere lütfettiğin bütün nimetler, kalblerimizi donattığın tüm zînetler ve ruhlarımıza sevdirdiğin topyekün güzellikler için biz de Sana hamd ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bahtına düştük, halimize merhamet eyle ve lütfen bu kadar ikram ve ihsanda bulunduktan sonra bunları geri almak suretiyle bizi ikab etme.. hoşnutluğundan mahrum bırakmak suretiyle cezalandırma!..
Amin...
Kürsü​

Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle.

Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle AMİN.

duagonulunuveyigi.jpg

Rabbimiz! Kalblerimizi Sana karşı haşyet(hürmetle karışık korku) ve reca(rica) duygusuyla doldur ve Senin kapından başka kapılara karşı içimizde bir temayül(meyil) ve ümit duygusu bırakma.
Biz kullarını Sana tevekkül ve iltica(sığınma) hisleriyle rızıklandır! Bizi, kadın-erkek bütün kardeşlerimizi ihlasa ermiş ve erdirilmiş kullarını koruduğun gibi sıyanet(koruma) buyur, ey sayılamayacak kadar nimetlerin, en güzel isimlerin ve en ulvî sıfatların sahibi Yüce Rab.

BU ŞEREF BİZE YETER

amin...

Ya Rabbi! Sabahın erken vakitlerini, ümmetime bereketli kıl. Ümmetimin erken davrananlarına bereketini lutfet.

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)

ALLAH HEPSININ BINBIR TÜRLÜ BELASINI VERSIN (AMİN).

ALLAH VATANIMIZA HAYIRLI KAZASIZ BELASIZ GUNLER NASIP ETSIN (AMİN).

ALLAH KANIMIZI YERDE KOYMAYACAGIMIZ GUNLERI EN KISA ZAMANDA GOSTERSIN (AMİN).

ALLAH SEHITLERIMIZIN VE MASUM VATANDASLARIMIZIN TOPRAGINI VE RAHMETINI BOL EYLESİN (AMİN)

ALLAH VATANIMIZIN HER KARIS TOPRAGINI SEREFSIZLERDEN KORUSUN (AMİN)

ALLAH HEPIMIZE ASKERLIK GOREVINDE it SÜRÜSÜYLE BİR TÜRK GİBİ CARPISMAYI NASIP ETSIN (AMİN)

ALLAH'IM SEN BİZE SENİN ADINI HAYKIRARAK O ŞEREFSİZLERİN LEŞİNİ ÇIKARTMAYI NASİP EYLE (AMİN)

ALLAH VATANIMIZA MILLETIMIZE VE MEHMETCIKLERIMIZE GUC VERSIN (AMİN)

ALLAH BU SEREFSIZLERLE OLAN SAVASIMIZDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN (AMİN)

ALLAH HEPİMİZE ŞEREFLİ ÖLMEYİ NASİP ETSİN (AMİN)

ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN (AMİN)

SADAK ALLAH-ÜL AZİM

VATANDASLARIMIZIN RUHU İÇİN EL FATİHA!!!!!

SickDreTh ............

Ey, bir belaya maruz kaldıklarında sabırları, lütfedilen nimetler karşısında da şükürleri pek az olan biz zayıf ve çaresiz kulların Rabb'i! Dünyanın feci ve korkutan hadiseleri ve dehrin musibetleri karşısında bize inayet eyle; fesatçıların şerlerinin bize ulaşmasına mani ol.

Şer güçlerin şerlerinden bizleri muhafaza eyle. Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabb'imiz...
Kürsü​

Ey yücelerden yüce ve kullarına onların şah damarlarından daha yakın Rabbimiz! Bizim Sen'den uzaklığımızı düşünüp Sana avazımız çıktığı kadar yüksek sesle nida ediyor ve yine Sen'in bize yakınlığını mülahazaya alarak da fısıltı halinde münacaatta bulunuyoruz.

Ne olur, bahtına düştük, bizi sâlih ameller işlemeye muvaffak kıl; nebîleri, sıddıkları, şehitleri ve daha başka mukarreb kullarını Kendine yakınlaştırdığın gibi biz âciz ve muhtaç kullarını da yakınlaştır!...

Kürsü

( Rabbimiz ) yalnız Sana kulluk ederiz ve yalnız Senden medet umarız. Bizi doğru yola hidayet eyle. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yoluna ; gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil !
( Fatiha 5 – 7 )

Ey Rabbimiz! Bizler bir düzine çaresiz yine kapına geldik ve bize yardımcı olmanı diliyoruz. Ne olur, bizi göz açıp kapayıncaya kadar hatta daha az bir zamanda bile nefsimizle baş başa bırakma.. nurunla tecellî buyurup, Sana ulaşan yolları bize de göster.. fazlınla bizi öyle çepeçevre kuşat ki, Senden başka hiçbir kimseye en ufak bir ihtiyacımız kalmasın; kalmasın da Senin hakiki dostların gibi biz de her zaman başkalarına karşı müstağnî yaşayabilelim.​
Kürsü

Geri