Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ey bize her şeyden daha yakın olan Sultanlar Sultanı Rabb'imiz! Ne olur, bir kısım evham perdeleri yüzünden kalb gözlerimizin hakkı-hakikati-göremez hale gelmesine müsaade etme..
bize, yakınlığının hakkını vermeyi müyesser kıl ve bizi Sen'den uzaklığın insanı yakıp kül eden azabıyla cezalandırma.. Ya Rahîm ü ya Rahman, ya Hannân ü ya Mennân! Ayaklarımızı her zaman istikamet üzere sabit eyle ve bizi selam ve esenlik yurdu olan cennetinle şereflendir!.. Amin..!
Ey bütün mülkün sahibi olan ve keremine hudut olmayan rahmeti engin Rabb'imiz! Yüce Zâtına yakınlıkla serfiraz kıldığın kulların için nezdinde tuttuğun lütuflarla biz aciz ve muhtaç kullarını da sevindir ve bizi mahrum ve ümitsizliğe yenilmiş bîçarelerden eyleme!
Ya Rab, mevhibe sağanaklarınla bizi de sırılsıklam hale getir.. ulûhiyetinin ve rubûbiyetinin sırlarını bize de aç ve yüce katından göndereceğin inayet, sıyanet ve kilâetle bizi de te'yîd buyur... Amin..!
Ey yücelerden yüce Sultan'ımız! Senden, ulu ve münezzeh Zât'ının nurlarıy- la kalblerimizi ulvî hakîkatlere açmanı dileniyoruz.
Salih kullarını aynı zamanda birer idrak ve anlayış kahramanı haline getirdiğin gibi bizi de nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin marifet vesilesi ilimle donat ve idrak ufku açık kullarından eyle.. dostlarının duyuş ve görüş hislerini nasıl inkişaf ettirmişsen, bizleri de öyle, sadece Sen'i görüp Sen'i duyan bahtiyar kullardan kıl!
Amin..!
Rabb'imiz! Cismaniyetin ve hayvaniyetin zulümatlı dehlizlerinde şaşkın ve âvare dolaşan bu âciz kullarının ve bütün ümmet-i Muhammed'in gönüllerini lutfedip marifetinin ziyasıyla ışıklandır..
irfan güneşin kalblerimizin ve akıllarımızın üzerine doğsun; doğsun ki, onun nuruyla yümn ü eman içinde Sana ulaşabilelim... Ya Rabbi! Ayaklarımızı her zaman istikamet üzere sabit eyle ve bizi selam ve esenlik yurdu olan Cennetinle şereflendir!..
Amin..!
Ey Allahımız! Ululuğun karşısında ürperen ve tir tir titreyen mahzun bir gönülle işte yine kapına geldik. Dünyanın her türlü bela ve musibetine karşı bize afv u afiyet ver! Önümüzden yahut arkamızdan gelebilecek tehlikelerden bizleri muhafaza buyur.
Dünyada ve ahirette bizim için utanç vesilesi olabilecek durumlardan Sen bizi sıyanet et ve bizleri konumunun hakkını veremeyip de sukût eden düşkünlerden eyleme!
Amin!
Ey yoluna gönülden baş koymuşları her zaman vuslat neş'esiyle serfiraz kılan ve adanmış ruhlardan merhametini hiçbir zaman esirgemeyen ve onları katiyen yalnız bırakmayan Rabb'imiz! Bizi de dünyanın geçici ve zevâle mahkum güzelliklerine aldanıp da Rabb'ilerini unutanlardan olmaktan muhafaza buyur..
Gözlere aydınlık, gönüllere de sürûr veren sürpriz lütuflarınla bu muh-taç kullarını da sevindir.. tasamızı, gamımızı, kederimizi izâle eyle...
Amin!
Kürsü
Ey, bir belaya maruz kaldıklarında sabırları, lutfedilen nimetler karşısında da şükürleri pek az olan biz zayıf ve çaresiz kulların Rabb'i! Dünyanın feci ve korkutan hadiseleri ve dehrin musibetleri karşısında bize inayet eyle; fesatçıların şerlerinin bize ulaşmasına mani ol.
Şer güçlerin şerlerinden bizleri muhafaza eyle. Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabb'imiz...
Amin..!
Ey yücelerden yüce Sultan'ımız! Senden, ulu ve münezzeh Zât'ının nurlarıy- la kalblerimizi ulvî hakîkatlere açmanı dileniyoruz.
Salih kullarını aynı zamanda birer idrak ve anlayış kahramanı haline getirdiğin gibi bizi de nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin marifet vesilesi ilimle donat ve idrak ufku açık kullarından eyle.. dostlarının duyuş ve görüş hislerini nasıl inkişaf ettirmişsen, bizleri de öyle, sadece Sen'i görüp Sen'i duyan bahtiyar kullardan kıl!
Amin..!
Ey Allah'ımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol... Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet... Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür...
Ey şefkati ve merhameti varlığı bütünüyle kucaklamış Rabb'imiz! Hakkında beslediğimiz hüsn-ü zanda bizi tasdik et.. et de, biz çaresiz kullarını her türlü endişe, gam, üzüntü, keder ve sıkıntıdan halâs eyle
Amin..!
Servetine ve şefkatine hudut olmayan Ganiy-yi Mutlak Yüce Mevlâ'mız! Şayet Sen bizi sevip de muhabbetini gönüllerimize atmasaydın, biz Sen'i asla sevemezdik. Sen'den işte o, kalblerimize koyduğun ilk sevgi hürmetine mukaddes muhabbetini ve muazzez sevgini şiarımız haline getirmeni ve bir daha da o sevginin gönüllerimizden kayıp gitmesine izin vermemeni diliyoruz. Duamıza icabet buyur, merhametini sinelerimize duyur, gönüllerimizi doyur!. Amin...
Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun.
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klavuzumuz sen olasın Ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed (s.a.v) sevilsin.
Amin...
Allah'ım, i'tikad, söz ve amel bakımından şanına lâyık olmayan her türlü kusurdan Zatını yüce tutma ve Sana layık olan sıfatları da isbat etme adına dile getirilen sözlerin en güzelleriyle, renk renk, desen desen tesbîh ü takdîs ifadeleriyle Seni anmak istiyorum.
ALLAH'ım! Bana günahlardan korunma duygusunu-takvayı ver ve beni kötülüklerden arındır. Beni en iyi sen arındırırsın; sen benim hakkımda karar verecek olan velim-dostum ve mevlamsın.
Ya Rabbi! Düşmanların şerlerinden sana sığınır ve onların saldırılarını senin yardımınla savarım.
Ya Rabbi! Ben, seninle çıkış yolu arıyorum; senin yardımınla çarpışıyorum ve senin adına hücum ediyorum.
Ya Rabbi! Benim için hayırlısını ver ve hayırlısını nasip et!