"Haddini BiL, Kendini BiL"

ßLu£

Banned
Reaction score
0
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize il teşkilatında konuştu:

haddinibillll12345.jpg

"Açılım için görüşmek istedik. Daha bu sürecin içinde ne var ne yok bilmeden hemen görüşmeyi reddettiler. Hani uzlaşmadan yanaydılar. Ben de Sayın Bahçeli'den randevu istedim. Bana da randevu vermedi. Bunların uzlaşmacılığı nerede kaldı? Ben biliyorum ki CHP ve MHP'de onlar gibi düşünmeyen kişiler var. Onları da seslerini yükseltmeye davet ediyorum. Çünkü bu bir milli birlik hareketidir.
Ben insanları yaradandan ötürü severim, bu anlayış içinde bakarım. Çıkmış geçenlerde Bahçeli konuşma yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Bitlis'te Norşin demiş. Onu eleştiriyor. Yakın bir zamanda bunlar İstanbul'a Konstantinapolis derler diyor. Sayın Bahçeli, aç Nutuk'u oku Atatürk oraya Güroymak mı demiş, Norşin mi demiş? Norşin demiş. Şu anda benim memleketimin adı Güneysu ama orada yaşayanlar Potamya diyor. Bırak kim ne derse desin. Bunları mesele etmeyin. Ama olay İstanbul'a geldiği zaman 1453'te isim öyle konmuş, öyle gelmiş. Sen bunu kimseye yaptıramaz, Konstantinapolis dedirtemezsin.Sen kendin öyle görüyorsan o senin meselen. Sen ne Ak Parti için ne de Erdoğan için bunları söyleyemezsin. Önce kendini bil, haddini bil. Seni muhattap almak istemiyorum ben. Ama damara bastın. Kimlik noktasındaki hassasiyetimizle kimseyi oynatmayız. Yanında gezdirdiğin adamlara da dikkat et. Onların da hangi telde ne zaman nasıl oynayacakları belli değil. Biz 'Bölgesel milliyetçilik, etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik. Bu yolda ilerliyoruz.
Demokratik açılımla sorun çözülünce yapacağımız projelerle Güneydoğu yatırım çekecek ve oradaki gençler başka yerlere çalışmaya gitmek zorunda kalmayacak.
Biz dedik ki 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'. Bu yolda ilerliyoruz.
İş bilenin kılıç kuşananın. Öyle yan gelip yatarak olmuyor. Biz istiyoruz ki halkımız yaptıklarımızı görsün, anlasın.
Birinci önceliğimiz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepsi bizim zenginliğimiz. 'Kimse kalkıp da Sen niye Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin?' diyemez. Bizim ilkemiz yaradılanı yaradandan ötürü sevmek.
İkinci önceliğimiz dinsel milliyetçiliğe hayır. Çeşitli inançlara sahip insanlar arasında ayrım yapmayız.
Üçüncüsü mezhepsel ayrımcılığa karşıyız. Kim ne isterse ona inanır, onu yapar.
71.5 milyon vatan evladının mesuliyetini gururla taşıdık, taşımaya da devam ediyoruz. Cuma günü 8. yılımzı kutlayacağız. Bu 8 yılı küçümsemiyor ve uzun süre olarak görüyoruz. Peki neden daha ileride olamadık? Ah, ah. Şu batıdaki muhalefet anlayışı bizde olsaydı, oradaki dayanışma bizde olsaydı biz şu an ülke oolarak çok başka yerlerdeydik.

Ülkenin kabuk bağlamış sorunlarını çözme cesareti sende var ancak

durmak yok sorunları çözmeye devam

Konu siyaset & politika serbest kürsü bölümüne kaydırılmıştır iyi forumlar.

Durmakyok SOYMAYA DEVAM,ortalığı toz duman edip karıştırıp hırsızlığa talana devam.Yalakalardanda alkış.

Açılımın içeriğini anlatma Başbakan'ım. Aman sakın ha anlatırsan her şey mahfolur. Hani şu açılımı kapalı kapalı yapmasa ve şöyle daha açılımı açıklamadan birilerini muhattap alma malma konularına gelmese anlayacağız.

Başbakan açılımın ne olduğunu açıklasa belki Bahçeli haklı çıkacak. Ondan mı korkuyor diye açılımı açıklamıyor. İlginç. Açılımı açıklamadığı gibi açılımın ne olduğunu soran Chp'ye de saldırıyor. Bunlar sorun yaratıyor diyor. Yani diyorki ey bunları seçenler, aslında terörü bunlar destekliyor.

Yahu bu tür söylemleri başbakan çok kullanıyor. Ben yeter demek istiyorum. Bahçeli'ye haddini bil demek acaba ne demektir. Sayın Başbakan bende size sesleniyorum "Haddinizi bilin." siz ona buna ithamlarda bulunmayı iyi bilirsiniz. Bulunmayında şöyle içi dolu bir konuşmanızı görelim. Muhalefete saldırmaktan bıkmadınız mı? Yeter artık yeter.

Ayrıca parti programınızı hiç okudunuz mu? İçinde yerel meclislerin parlemento düzeyine getirilmesi cinsinden bir cümle olacak. Yani demem o ki böyle bir şey varsa bu bölmek demektir. Ayrıca bir ara Karayalçın'a çamur atmak için kullandığınız dehap iş birliğini, şimdi akpde görüyoruz. Ne kadar komik.

Birde Recep Bey'in bize Nutuk'u referans göstermesi olayı yok mu? Recep Bey, ağzınızdan Mustafa Kemal'in sözleri pek az çıkıyor. Hayret nasıl oluyorda şimdi Kemalist rolü oynuyorsunuz. Hani süreçte ne var ne yok bilmeden kapıları kapatıyor ya Mhp, birde ne var ne yok açıklamıyor akp. Ne olacak bu işin sonu. Açıklandığında neler olacak merak ediyorum.

Meselenin Norşin'ine filan gelince Bahçeli'ye katılıyorum. Tunceli'de Dersim olur artık. Hani bölgelerin eski isimleri verilsin cinsinden bir durum. Bu birebir pkknın isteklerinden birisidir. İstekler kültür babında artacak demektir. Bu kabul edilemez. Kaldı ki göçebe olarak Orta Asya'dan kalkıp gelen bir Millet yerleşmiş olduğu bu memlekette ki isimleri değiştirmeye ulus devlet olduktan sonra başlamıştır. Yani dünyadaki bütün ulus devletlerin bölge isimleri resmi dilindedir. Rusya bir konfederasyon ülkesidir. İçerisinde ki özerk devletlerin anadilde eğitim hakları vardır. Bölge isimleride kendi resmi dillerindedir. Kaldı ki Rusya bir ulus devlet değildir. Fakat Fransa'da bütün bölge isimleri Fransızca'dır çünkü Fransa bir ulus devlettir. İngilterede'de öyledir. Kaldı ki İngiltere de bir çok etnik köken bulunmaktadır fakat kimse kökeni değil anayasal düzende belirtilen kimliğini dile getirmektedir.

İşte karşı çıkılan noktalar burasıdır. Bölge isimlerinin Kürçe'ye çevrilmesi demek özerklik yolunda atılmış bir adım demektir. Zira atılan her adımın arkası gelecektir. Dikkat edilmelidir yoksa bunun arkası kesilmez, çünkü verilen haklar kolay kolay geri alınamaz.

Teşekkür ederim.

Geri