Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hackhell Hatim Organizasyonu / Ramazan Ayına Ait Programı
Aslında arapça bilmiorum türkçesinden okusam olur mu die yazmıştım bu konuya ama sonrasında göndermeden sildim bu kadar arapça bilen warken bana düşmez die =(
her neyse sanırım bitirmişsiniz yüce Kur'anımızı; Allah kabul etsin ..
gördüğüm kadarıyla alınmayan cüz kalmamış...İslam kardeşliğine yakışan, birlik ve beraberlik ile çok güzel bir çalışma oldu...gerek okuma ve gerekse dua ve iyi niyet mesajlarınla destek ve katkıda bulunan tüm kardeşlerime ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorm...cümlemizden Allah c.c. razı olsun...okunan Kur'an-ı Kerim tilavetlerini Rabbimiz katında kabul etsin...yarın hatim duasının yapılmasında hayır vardır...cüz alıpta bitiremeyen kardeşlerimiz burada bilgi verirse paylaşabilir ve Hatmi Şerifi tamamlamış oluruz bi iznillah...selam ve dua ile...
fe eyne tezhebun!....nereye bu gidiş!...ve nereye kadar!....
Aslında arapça bilmiorum türkçesinden okusam olur mu die yazmıştım bu konuya ama sonrasında göndermeden sildim bu kadar arapça bilen warken bana düşmez die =(
Türkçesini de okumak gerek...En az arapçası kadar gerekli..Bir çok kişi tanıyorum ki Kuran okuyor ama içinde ne yazdığından habersiz..Allah kabul etsin..
Allah razı olsun tüm katkıda bulunan ve duaları ile destek veren arkadaşlara...Allah tüm hatimlerinizi kabul etsin inşallah..
ben de bazı arkadaşlarım gibi bayramda belki on-line olamayabilrim..
tüm islam aleminin bayramını kutlar; daha nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ederim.... en derin kalbi duygularımla Bayramınız kutlu olsun....[
ben de bazı arkadaşlarım gibi bayramda belki on-line olamayabilrim..
tüm islam aleminin bayramını kutlar; daha nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ederim.... en derin kalbi duygularımla Bayramınız kutlu olsun....[
Arkadaşlar bu başlığa katılan, katılmayan herkesten Allah (c.c) razı olsun.
Hatimimiz tamanlanmıştır ve duası yapılmıştır Allah'ın (c.c) izni ile.
Müsadenizle duayı burayada ekliyorum.
Rabbim HackHeLL ailesi olarak bizleri hidayetinden ve inayetinden mahrum etmesin.
Bismillâhirrahmanirrahim
Allahümme rabbenâ yâ rabbenâ tekabbel minnâ inneke entessemiul alim. Ve tüb aleynâ yâ mevlâna inneke enttevvâbür rahim. Vehdinâ ve veffıknâ ilel hakkı ve ilâ sıratın müstekıym. Bi bereketi hatmil kur’anil azim. Va’fü annâ yâ kerim. Vağ fir lenâ zünübenâ bi fadlike ve keramike yâ ekramel ekramin ve yâ erhamerrahimin.
Yâ Rabbi! Dile getirdiğimiz her türlü eşsiz hamd ve sena ancak Sana mahsusdur. Bütün salat ü selamlar; rahmet ve selametlikler, iki cihan güneşi, baslarımızın tacı Rahmeten lil'âlemin, ResûI-i Ekrem ve Nebiyy-i Muhterem Seyyidina-Ebe'l-Kaasım Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz ve O'nun bütün âl ve ashabına olsun.
Ey rahmeti bol, mağfiret ve ihsanı sonsuz olan Rabbimiz, bize islâm gibi bir din, Kur’an gibi bir kitap ihsan ettin. Sana sonsuz şükürler olsun. Bizi hidayetinden inayetinden ayırma yarabbi. Okumuş olduğumuz Kur’anı kerim hatmini dergâhı izzetinde ahseni kabul ile makbul eyle Ya Rabbi!
Hasıl olan sevabı evvelâ sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) efendimizin mübarek ruhu şeriflerine hediye eyledik vasıl eyle yarabbi. Şefaatine bizleri nail eyle Ya Rabbi!
Hâsıl olan sevabı; Hazret-i Adem'den Hazret-i Fahr-i Alem Muhammed Mustafa sallallahüaleyhi ve sellem'e kadar gelip geçen bütün Peygamberan-i ilzam ve Rusûl-i kiram aleyhim'üssalâtü vesselam hazretlerinin ervah-i pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik, ikram eyle Yâ Rabbi!
Hasıl olan sevabı peygamberimizin ailesine, ashabına, kur’ana ve İslama hizmet eden bütün gelmiş geçmiş din alimlerinin ruhlarına hediye eyledik ikrâm eyle Yâ Rabbi!
Hasıl olan sevabı anne, baba, hısım akrabamızdan ahirete iman ile göç eden bütün geçmişlerimizin de ruhlarına hediye eyledik haberdar eyle Yâ Rabbi!
Ya Rabbi! Hasıl olan sevabı Terör belasına şehid verdiğimiz kardeşlerimzinde ruhlarına hediye eyledik sen kabul eyle.
Velhâsıl; şu âna kadar dâr-i Dünyâ'dan dar-i Ukba'yâ irtihâI ve intikal eden bütün mü'minin-i mü'minat; müslimin-i müslimat, ma'sûmin-i ma'sûmat, mazlumin-i mazlumât, kaffe-i ehl-i imanin da ruhlarına hediyye eyledik, Sen kabul eyle Yâ Rabbi!
Okunmuş olan Kur’anı Kerimin nuru ile kabirlerini pürnur, makamlarını cennet eyle yarabbi. Bizlerde bir gün ahiret yolculuğuna çıktığımızda son sözlerimizi Kelime-i Tevhid ile dilimiz Allah Allah diyerek gözlerimiz cennet ve cemâli peygamberiyeye hayran olarak kolay ölüm ve iman-ı kamil ile çene kapamak nasibü müyesser eyle Yâ Rabbi!
Ya rabbel alemin bizi gaflet uykusundan uyandır, dünyanın kirleriyle kararmış kalplerimizi iman, kuran nuru ile nurlandır yarabbi. Görünür görünmez kazadan belâdan, akla hayale gelmez musibetlerden sana sığınıyoruz, bütün ümmeti Muhammedi muhafaza eyle Yâ Rabbi!
Hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına edalar ihsan eyle yarabbi. Kendine layık kul habibine layık ümmet eyle. Evlerimize huzur, rızıklarımıza bereket ve iki cihanda saadet ihsan eyle Yâ Rabbi!
Yâ Rabbi! Okuduğumuz hatm-i şerifi dergah-i ulûhiyyetinde kabul eyle. Kur’an-ı Kerim'in her harfi için bizlere sevap yaz. Okurken yaptığımız hataları bağışla, tam ve mükemmel okumuş gibi kabul buyur. Kur'an-ı Kerim'i kalblerimize nur eyle, Cennet yolumuzu aydınlat.
Yâ Rabbi! Bizleri, Kur'ân'ın hidayeti ile yola getir. Onun faziletiyle derecelerimizi yükselt. Kur’an-ı Kerim'in tilavetiyle günahlarımızı affet.
Yâ Rabbi! Bize, küfre açık kapı bırakmayan eksiksiz bir iman nasip eyle. Allah’ım! Bizi, yolunu şaşıran ve saşırıtanlardan değil, hidayete eren ve hidayete eriştiren kullarından eyle.
Yâ Rabbi! Görüşümüz kıt, gücümüz çok az; bu yüzden rahmetine ta'rifsiz derecede muhtacız. Ey her şeye Kadir, gönüllere şifa veren Allah’ım! Sen'den rahmetini dileriz. Duâmızı kabul eyle.
Yâ Rabbi! Maksadımız Sen’sin. Biz her işimizde Seni, her şeyde Seni kasd ederiz. Yalnız Seni isteriz. Bütün isteğimiz de, Senin bizden razı olmandır. Bizi, sevgili kullarından eyle Allah’ım!
Allah'ım! Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir, kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden, imandan, doğruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!
Yüce Rabbimiz! Hayatlarını Sen'in masum kullarına düşmanlık etmeye bağlamış, vatanımıza ve milletimize kasteden din ve diyanet düşmanlarını bütün teşebbüslerinde hezimete uğrat.. onları sarsıntı üstüne sarsıntıya maruz bırak.. Birlik ve düzenlerini boz..
Hepsini bölük-pörçük et.. Birbirlerine düşür.. Kirli emellerine ulaşmalarına müsaade etme ve o insanlık mahrumu zavallılara karşı her zaman biz kullarını nusretinle te'yîd buyur!
Allah'ım şu anda vatanları işgal altında olan, eziyet ve cefa gören müslüman din kardeşlerimize yardım eyle.Bileklerini kavi kıl. Kafirin sofrasına yem etme. Tüm müslümanları koru ve İslamı tüm kainata hakim kıl Ya Rabbi!
Cümlemizin kalbine İslam nurunu, Kur'an hidayetini ver. Cümlemizi Islam’a bağla, bizleri Müslüman olarak yaşat, Müslüman olarak öldür. Bizleri Dünyâ ve Âhiret mutluluğuna erdir. Dünya'da mekansız, Âhiret'de imansız bırakma Yâ Rabbi!
Yâ Rabbi! Habib'in Muhammed Mustafa, Kitab’ların, bütün sevdiklerin yüzü hürmetine, bizleri dergah-i bârigâh-ı ulûhiyyetinden bos çevirme, duâlarımızı kabul eyle, yâ Gafur u yâ Gaffâr.
Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi'l-mürselin ve'l-hâmdülillahi Rabbi'l-Alemin.
Sübhâne rabbike rabbi'l-izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale'l-mürselin ve'l-hamdü lillahi Rabbi'l-Alemin ..
Hayırların fethi, şerlerin def'i, ehl-i imânın selameti, insanlığın kurtuluşu, memleketimizin her türlü kötülüklerden korunması, Ümmet-i Muhammed'in selameti için
EL-FATIHA