***** Hacettepe*****

hardsolver

New member
BİR HACETTEPELİ OLARAK ÜNİVERSİTEMİ TANITMAKTAN GURUR DUYARIM

BEYTEPE KAMPUSU HER ZAMAN BİR UNİVERSİTE ORTAMINI SİZE TENNEFFÜS ETTİRİR......













GENEL TANITIM

Kuruluş Tarihi 8 Temmuz 1967 (892 Sayılı Kanun)
Rektörü Prof.Dr. Tunçalp ÖZGEN
İletişim Bilgileri Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Ofisi (06532) Beytepe-ANKARA
Telefon:
Alan Kodu: (+90) (312)
Beytepe Santral Telefonu: 305 50 50
Sıhhiye Santral Telefonu: 305 50 00
Diğer birimler için
E-Posta adresi: [email protected]
Web adresi: http://www.tanitim.hacettepe.edu.tr
Öğrenim Dili Türkçe/İngilizce/Fransızca/Almanca
Üniversite Türü Devlet
Yerleşimi Üniversite Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulları Sıhhiye, Beytepe, Beşevler, Keçiören, Polatlı ve Bala olmak üzere 6 kampüste bulunmaktadır. Ana Kampüslerden Ankara şehir merkezinde olan Sıhhiye Kampüsü 210.238 m2 lik, Beytepe Kampüsü ise 5.877.628 m2 lik alan üzerinde kurulmuştur.
Üniversite birimlerinin dağılımı 11 Fakülte, 95 Bölüm / Anabilim Dalı / Program 13 Enstitü, 35 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Konservatuar, 13 Yüksekokul
Toplam Öğrenci Sayısı 25800
Toplam Akademik Personel Sayısı 3479
TARİHÇE

Hacettepe Tıp Fakültesi'nin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulmuştur.

Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. 1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 1962 yılında Beslenme ve Diyetetik alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu kurulmuştur. 1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilerek Temel Bilimler, Hemşirelik, Fizyoterapi- Rehabilitasyon, Tıbbi Teknoloji ve Sağlık Teknolojisi Yüksekokulları bu Fakülteye bağlı olarak yeniden örgütlenmiş ve ayrıca yine Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı Diş Hekimliği Yüksekokulu kurulmuştur. 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı kanunla Hacettepe Üniversitesi haline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. 1968 yılında Ev Ekonomisi Yüksekokulu kurulmuş ve 1969 yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Diş Hekimliği 1971 yılında fakülte haline getirilmiştir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci yerleşkesini merkez yerleşkesine 20 km uzaklıkta Beytepe Mevkiinde 1500 hektarlık alanda kurmuştur.

Hacettepe Üniversitesi 1982 yılında kabul edilen 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu kapsamında, 11 Fakülte, 14 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 13 Enstitü, 35 adet Araştırma ve Uygulama Merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hacettepe Üniversitesi kuruluşunun 40. yılında, ülkemizin önde gelen üniversitelerden biri olarak bilim, teknoloji ve sanat alanlarında toplumsal kalkınmaya ve evrensel değerlere katkılarını sürdürmektedir.

LOGUMUZ VE ÖYKÜSÜ

Prof.Dr. Yücel TANYERİ
19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi
KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi


İnsanlar ait oldukları kuruluşlarla gurur duyarlar. Vatandaşlık duygusu, hemşehrilik hissi, okul ve asker arkadaşlıkları bu tip duygular sonucu gelişir ve kuvvetlenir.

Kuşkusuz, bu duyguların en önemlilerinden birisi de yetiştiğiniz üniversiteye ilişkin bağlılık duygularıdır. Gençliğinizin bilincine burada ulaşmış, gençliğinizin çok önemli bir bölümünü burada geçirmiş, nice acı tatlı anılarınız, güçlükleriniz, başarılarınız ve başarısızlıklarınız olmuş, sağlam dostlar ve dostluklar edinmiş, özgürlüğü doyasıya burada tatmış, ilk gençlik heyecanlarınız burada yaşamış veya yaşatmışsınızdır. Unutamazsınız... Oradan ayrılsanız da, uzak kalsanız da bağlarınızı kopartamazsınız... İsmini duyduğunuzda bile heyecanlanır, garip hisler duyar ve orası ile hep gurur duyarsınız...

Hacettepe Üniversitesi'nden yetişmiş herkes bu duyguyu taşır ama Hacettepe'nin ilk öğrencileri olan bizlerin (1963-64 girişliler) gururu, sanırım daha sonraları aramıza katılanlardan biraz daha farklıdır...

Bizler henüz daha üniversite olmamış, bırakın üniversite olmayı o dönemlerde ne olacağı pekte belli olmayan ve ismi de "Tıp Fakültesi" değil "Sağlık Bilimleri Enstitüsü" olan ve Hacettepe Üniversitesi'nin ilk çekirdeğini oluşturacak bu kuruluşa 30 yıl önce adımımızı attığımızda birçok kuşkularla yüklüydük.

Büyük bir gecekondu mahallesinin ortasında, istimlak ve inşaatlar arasında kendimizi bulmuştuk. Biri Sayın İhsan DOĞRAMACI olmak üzere 3 profesör ve isimsiz 15-20 genç idealist hekimden oluşan öğretim kadrosu ve derme çatma binalarıyla doğruyu söylemek gerekiyorsa bizlere hiç güven vermiyordu. Ancak, buraya adımımızı attıktan sonra öyle sıcak ve samimi bir ortamla karşılaşmış, o kadar ilgi ve yakınlık görmüştük ki sonuçta hocalarla öğrenciler arasında anlatılmaz bir birlik ve beraberlik bağlantısı ortaya çıkmıştı.

Artık Hacettepe bizlerle birlikte büyüyor, bizlerle birlikte gelişiyor ve bizlerde bu hızlı ve inanılmaz gelişmelerin en yakın tanıkları oluyorduk... Kısa zamanda fakülteye dönüşmüş ve hemen sonrasında da yasamızın çıkması ile üniversite olmuştuk... Gerçi üniversite olmasına üniversite olmuştuk ama henüz bir amblemimiz bile yoktu...

Yıllardan 1967 idi. Aylardan yanılmıyorsam Şubat veya Mart idi ve ben, o tarihlerde Tıp Fakültesi Dönem II öğrencisi idim... O dönemleri yaşayanlar bilirler, o tarihlerde öğrenciler ve o zamanlarda çoğu uzman olan kıymetli hocalarımız hep birlikte Şaban Şifai Hastanesinin alt katındaki kafeteryada, aynı masalarda büyük bir sevgi ve saygı ortamında yemek yerlerdi. Böyle bir öğle yemeği sırasında Hoca bey (lakabı böyleydi Sayın İhsan DOĞRAMACI'nın) yanıma gelerek üniversite için çok acele bir amblem çizmemi istedi. Yakından tanıyanlar bilirler, Hoca bey her zaman çok acelecidir. Benden sadece amblem çizmemi istemekle de kalmadı hafta sonuna kadar da hazırlamamı emretti. Bunun anlamı üç günlük bir süre idi...

O zamanlar Dönem II, Tıp Fakültesinin gerçekten en zor sınıfıydı. Her gün dersler, her hafta ara sınavlar ve her ay sonu final sınavları ile zaten yeterince doluyduk. Ayrıca, ben üniversitenin bir dizi sosyal etkinliklerinde de görev alıyordum... Hacettepe'nin ilk kurulduğu yıldan itibaren geleneksel olarak her 14 Mart Tıp Bayramı sırasında çıkardığımız "Mantar" isimli mizah mecmuasına yazılar yazıyor, karikatürler çiziyor, baskı ve matbaa işleriyle de ilgileniyordum. Ayrıca, iki yıl önce yine öğrenciler tarafından kurulan Hacettepe Tiyatro Kulübü'nün dergisini yayınlıyor, o dönemlerde sahneye koyduğumuz Ionesco'nun Kel Şarkıcı, Anton Çehov'un Ayı ve Augusta Gregory'nin Ay Doğarken gibi oyunlarının sahne dekorlarını yapıyordum.

Ciddi bir amblem çalışması için ise çok daha geniş bir zaman ve sakin bir düşünce alanına ihtiyacım vardı. Halbuki Hoca Bey bunu bir kez istemişti ve geciktirmek, ertelemek gibi kelimeler onun lugatında yer almıyordu. Ok yaydan çıkmış, ve süre belirlenmişti. Hemen aklıma bir yıl kadar önce Tiyatro Kulübümüz için çizdiğim geyik figürlü amblem geldi. Bu figürü daha Hacettepe Üniversitesi ismi ortada yokken (daha önceleri isminin "Eti Üniversitesi" veya "Hitit Üniversitesi" olacağı söyleniyordu.) Tiyatro Kulübümüzde Hititleri ve Hacettepe'nin H ve T harflerini birlikte simgeleyen bir amblem olarak düşünmüş ve çizmiştim. Bu simge büyük beğeni kazanmış ve halen de çok popüler olmasa da kullanılıyordu. Kısa zamanda bu simgeyi düzgün bir şekilde çizerek Sayın
 

blackmafia

New member
kardes elıne saglık calısmıssın bellı guzel olmus eee hacettepelılerın farkı (bende Hacettepelıyım de...)
 

erenhctp

New member
bu kadar güzel olduğunun farkına varamamıştıım. bahar şenliklerinde çok güzel oluyo. ben merkez kampüsteyim ya inanılmaz küçük. üniversite demeye bin şahit ister. ama beytepe gerçekten güzel.
 

bidilikuşu

New member
okulum canım okulummmmmmmmm

okulum canım okulummmmmmmmm

eline saglık

:clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap
 

ISHYnum846

New member
Dostum güzel koymuşsun resimleri de Hacettepenin aslı olan
kuruluş fakültesi ve kampüsü olan Sıhhiye kampüsünü
unutmuşsun.. Onu da ben öğrencisi olarak koyayım..









 

arthistory

New member
Arkadaşlar yaa bende elhamdülillah hacettepeliyim....Okulumu dehşet-ül vahşet şekilde seviyorum ama okul eve çok uzak kabus oluyo gidip gelmek ama yine de o yol bile beni okulumdan alıkoyamıyor koyamazda

Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi (arthistory) Bölümündeyim

HACETTEPEYİ SEVİYORUM
 

TuRK_HaRD

нα¢кιηg αяαşтıямα¢ıѕı
o ilk resimdeki mor çiçekli ağacı çok seviyorum, altında resmim de var..

okulumuz güzel be.. hacettepeli olmak da güzel..

daha çok vardır hacettepeli forumda, haydi görelim hepinizi beyler bayanlar..
 

crazytim

New member
bende bi hacettepeli olarak gurur duyuyorum okulumla!!!sınıf öğretmenliği okuorum.1. sınıf...ilk geldiimde ulaşım yüzünden lanetler okuodum ama şimdi öörenci evlerine geçtim :D binama 15 dk yürüorum:D mutluyum huzurluyum çnk HACETTEPELİYİM....
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
kusura bakmayın ama 2 gün önce görme fırsatım oldu hiç beğenmedim Beytepe kampüsünü

1-) Beytepeye ulaşım olanakları kötü(230 olarak bilinen belediye otobüsü dışında Beytepeye toplu taşımacılık hizmeti yok) (Ankara'da pek çok üniversitenin(özel&devlet) okul servisleri olduğunu hatırlatırım)

2-) Okul içinde kanundışı davranışlarda bulunan öğrenciler gördüm (ortalık karışmasın diye işlenen suçun ne olduğunu yazmıyorum)

3-) Pek çok bina eski (hele o duvarlar yok mu? graffitti sanatı epeyce ilerlemiş, binalarda koridorlar labirent gibi :S)

4-) Bütün bunlara rağmen Hacettepe'de kaliteli eğitim verildiği söylenebilir(öğrenci ve öğretim üyelerinin pek çoğunun kalitesi ortalama bir üniversiteye göre yüksektir)

 

alpgg

New member
benimde pek hoşuma gitmedi dolmuslar servisler bi sürü şey var fletch bulamadınmı :) , hatta senin oturdugun mevkiiden gidenlerde var
 

crazytim

New member
1)230 dışnda bi ton dolmuşlar var çou yerden kalkıo ve çok sık gelio ayrıca okulun servisleri de var.
2)kanundışı davranışa gelnce haklısın sonuna kadar bişi diemem.
3)sen grafitileri ve eski binayı görmüşsü yıldız amfinin o taraftaymışsın sanırım eve o taraf öle ama çou bina sağlam yani güzel.labirent gb orası çok doru...
4)kaliteye gelnce tşkkr ederz...
 

arthistory

New member
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2362385' Alıntı:
kusura bakmayın ama 2 gün önce görme fırsatım oldu hiç beğenmedim Beytepe kampüsünü

1-) Beytepeye ulaşım olanakları kötü(230 olarak bilinen belediye otobüsü dışında Beytepeye toplu taşımacılık hizmeti yok) (Ankara'da pek çok üniversitenin(özel&devlet) okul servisleri olduğunu hatırlatırım)

2-) Okul içinde kanundışı davranışlarda bulunan öğrenciler gördüm (ortalık karışmasın diye işlenen suçun ne olduğunu yazmıyorum)

3-) Pek çok bina eski (hele o duvarlar yok mu? graffitti sanatı epeyce ilerlemiş, binalarda koridorlar labirent gibi :S)

4-) Bütün bunlara rağmen Hacettepe'de kaliteli eğitim verildiği söylenebilir(öğrenci ve öğretim üyelerinin pek çoğunun kalitesi ortalama bir üniversiteye göre yüksektir)



1- Beytepeye ulaşım kötü değil...Sadece uzak...Belediye otobüsü servisler dolmuşlar vızır vızır..
2-Bu konuda haklısın
3-Binalar aşırı derecede eski değil. Yeni binalar dışındaki(iktisat-yabancı dil ve diğerleri)binalar birazcık bakım istiyor boya badana vs.Onun dışında iç kısımlar gayet güzeldir.En azından ben edebiyat fakültesindeyim, iç kısım gayet güzeldir...Gerçi banyoda kullanılan ıslak zemin malzeme ile kaplı yerler ama olsun naapalım sonuçta yine kirleniyor en azından temizlik işi biraz daha kolay oluyor.Grafiti olayına gelince sanırım biyoloji bölümünün ordakileri görmüşsün bence sen bide grafik bölümünü gör hehehe
4-Bu konuda bişey diyemiyorum.Ama bence en azından benim okuduğum bölüm(sanat tarihi) kalite açısından mükemmel
 

TuRK_HaRD

нα¢кιηg αяαşтıямα¢ıѕı
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ, sen bi benimle birlikte gez şu okulu da sonra laf at, kötüsünü iyisini yaz:)

Allah bilir sap sap dolandın, hatırlıyorum o gün beni aramıştın okula gelince de, ben kampüste değildim..

bir dahaki sefere ben turlatcam seni;)
 

alpgg

New member
turk hard bizide gezdir babuş mucx :p
 

HTML

Üst