Haşim Kılıç Nasıl Anayasa Mahkemesi Üyesi Oldu?

emrah1607

Banned
Reaction score
0
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş:

Daha göreceğimiz çok şey var

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği' nin davetlisi olarak bir konferans
vermek üzere Bodrum' a gelen Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı
Vural Savaş, Haşim Kılıç' ın Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na
seçilmesini yorumladı.

" Atatürk' ün Kemiklerini Sızlatan Parti CHP" adlı kitabında bu
konuya geniş yer ayırdığını belirten Savaş, " Hepimiz, şimdiden Haşim
Kılıç' ı, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak selamlamaya hazırlanalım"
diye yazmıştım da kimse inanmamıştı. Daha göreceğimiz çok şey var"
dedi. Vural Savaş, Sözcü Gazetesi'nde önümüzdeki Salı günü
yayımlanacak " Haşim Kılıç Olayı" başlıklı köşe yazısını önce Yarımada
okurlarıyla paylaştı.

Vural Savaş, bugün saat 17.00' de Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde

" Cumhuriyetin Kazanımları ve Anayasamız" konulu bir konferans verecek.

HAŞİM KILIÇ OLAYI

O zamanki İstanbul Baro Başkanı Turgut Kazan, 20 Kasım 1990 günü SHP
Genel Başkanı Erdal İnönü'yü ziyaret ederek

" Sayıştay yasası anayasaya aykırı şekilde değiştirildi. Televizyon
izlemeyi günah sayan bir Nakşibendi mensubunu, Anayasa Mahkemesi' ne
üye seçmek istiyorlar.
Yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi' ne
başvurun" diyor.

Bununla yetinmeyip Emin Çölaşan' a mektup yazıyor:

" Lütfen yazın… Bu oyunlardan sonra, Sayıştay kontenjanından, Anayasa
Mahkemesi üyeliğine Haşim Kılıç isimli birini getirecekler.

Bu şahıs büyük bir Atatürk düşmanıdır.

" Lütfen bu ismi şimdiden açıklayın" diyor ve Emin Çölaşan, 28 Kasım
1990 günü bunu makale mevzuu yapıyor.

Prof. Erdoğan Teziç, Prof. Bakır Çağlar ve Pertev Bilgen, " Hukuk
Devletine Çağrı" başlıklı bir bildiri yayımlıyorlar ve " Sayıştay" ın
aralarında Haşim Kılıç' ın da bulunduğu üç adayın seçim işleminin
hukuken teşekkül etmiş bir Sayıştay Genel Kurulunca yapılmadığından,
yoklukla malul olduğunu" söylüyorlar.

Türkiye Barolar Birliği, 7 Aralık 1990 tarihli bildirisinde soruyor:

" Yasa, Anayasa Mahkemesince iptal edilince ne olacaktır?"

Cevap, yine bildiride mevcut:

" Haşim Kılıç' a seçilme olanağı veren yasa ortadan kalkacağına, temel
kalmayacağına göre Cumhurbaşkanınca atanan Haşim Kılıç'ın üyeliği,
herhangi bir işleme gerek kalmadan düşecektir."

Anayasa Mahkemesi, Haşim Kılıç'ın atanmasına temel teşkil eden yasa
değişikliğini iptal ediyor. Ancak " Anayasa Mahkemesi iptal kararları
geriye yürümez" deyip, Haşim Kılıç' a anayasaya aykırı bir yasa ile
geldiği Anayasa Mahkemesi üyeliğine devam izni veriliyor.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç:

" İptal kararının geriye yürümemesi,' hukuk güvenliğini sağlamak'
amacıyla konulmuş olduğuna göre, bu ilke ancak kesin hüküm halini
almış yargı ve idari kararlar için anlam ifade eder. Danıştay'ımızın
görüşü de bu doğrultudadır" diyor.

Mesela ilkokul mezunlarına Anayasa Mahkemesi üyeliği yolunu açan bir
yasa çıksa ve sonradan iptal edilse, bu arada seçilenler göreve devam
edebilirler.

Bu uyarılara rağmen Turgut Özal, Haşim Kılıç' ı Anayasa Mahkemesi
üyeliğine seçince,
1 Aralık 1990 tarihli Milliyet Gazetesi'nde Melih
Aşık, şunları yazdı:

" Turgut Özal, bir tarikat üyesi olduğu söylenen Haşim Kılıç' ı
Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçti. ''

Haşim Kılıç, seçildiğinin ertesi günü bir gazetecinin

' Siz laik misiniz?' sorusuna

" Laik' im diyemedi. Polemiğe girmeyelim gibi laflarla soruyu geçiştirdi."

Melih Aşık yazısına şöyle devam ediyor:

" Haşim Kılıç'ın hukukla en ufak bir ilgisinin olmadığını, kendisinin
yüksek ticaret mezunu olduğunu da ekleyelim."

Turgut Özal, bu konuda Mülkiye haftasında yaptığı konuşmada, Haşim
Kılıç' ı seçme nedenini şöyle anlattı:

" Sayıştay Genel Kurulu, ehil olan üç kişiyi bana gönderdi. Bir de
kağıt geldi önüme. Kağıtta, gazetede yazan ' televizyon seyretmeyen
Anayasa Mahkemesi üye adayı' notları vardı. Bunun üzerine, hemen iki
kişiyi bu adayın evine, tahkikat için gönderdim. Aday Haşim Kılıç
televizyon seyrediyormuş hem de uydu yayını. Belki ikinciyi seçecektim
ama bu tahkikattan sonra onu seçtim."

2 Aralık 1990 günü Hasan Pulur, Milliyet Gazetesi'nde şunları yazdı:

" Böyle bir olay üzerine tarihe geçen bir beyit de vardır:

' Olacak bir kişinin bahtı kavi, talihi yar,

Kehlesi (biti) dahi mahallinde anın işine yarar.'

Rüstem Paşa'yı gömleğindeki bit, padişah damadı ve sadrazam yapmış,
Haşim Kılıç' ı da evindeki televizyon, Anayasa Mahkemesi üyesi…

Rüstem Paşa'nınki ' kehle-i ikbal' ise Haşim Kılıç'ınkine '
televizyon-u ikbal' dense yeridir."

30 Kasım 1990 günü Sabah Gazetesi'nde Güngör Mengi, şöyle bir
değerlendirme yapıyor:

" Son olayda eleştirilen, devletin tarif edilmiş niteliklerini
reddeden zihniyette birinin böyle bir göreve nasıl olup da
getirildiğidir.

Çünkü bu, en basit benzetmeyle kediye ciğer teslim etmektedir. Anayasa
Mahkemesi, demokratik ve laik cumhuriyetin güvencesi olan en yüksek
yargı kurumudur."

Ve Haşim Kılıç, 22.10.2007 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi.

" Atatürk' ün Kemiklerini Sızlatan Parti CHP" eserimde: " Hepimiz,
şimdiden Haşim Kılıç' ı, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak selamlamaya
hazırlanalım" diye yazmıştım da (S.145) kimse inanmamıştı. Daha
göreceğimiz çok şey var.

http://www.duyurdum.com/gundem/hasim-kilic-nasil-anayasa-mahkemesi-uyesi-oldu

işte böyle bir kişinin kime çalıştığıda kamuoyunun malumudur

Yazıyı Vural Saavaş gibi Ergenekoncuların destekcisinden alıntı olduğu için açıkcası okuma ihtiyacı hisstmedim

Çünkü ne söylediklerini aşağı yukarı tahin edebiliyorum.

Ancak Haşim Kılıç In nasıl Mahkeme üyesi olduğundan çok

Nasıl Mahkeme başkanı olduğunu biliyorum.Şuan ki Üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak oldu.

Kimsenin atamasıyla başkan olmadı

İmza;3874660' Alıntı:
Yazıyı Vural Saavaş gibi Ergenekoncuların destekcisinden alıntı olduğu için açıkcası okuma ihtiyacı hisstmedim

Nasıl Mahkeme başkanı olduğunu biliyorum.Şuan ki Üyelerin çoğunluğunun oyunu alarak oldu.

bazıları kendini hemen cevap yetiştirme zorunluğu içinde hissettiği için okuma ihtiyacı hissetmezler .yani önemli olan okuyup okumamak değil rezilde olsan önemli olan cevaplamaktır bazıları için

1-vural savaşın ergenekoncu olduğunu nerden biliyorsun .bana ispatlarmısın bunu .

2-ergenekon diye göz altına alınanların çoğunun bir birini tanımamasını nasıl izah ediceksin

3-ergenekonun abd tezgahı olmadığını ve gümden değiştirmek için ve atatürkçüyüm milliyetçiyim diyenlerin yıldırılma operasyonu olmadığını nasıl görmezden gelebiliyorsun . ben senin bu kadar cahil olmadığını düşünmek istiyorum .umarım öyle değilsindir

4-haşim kılıç örneğinden de anlaşılacağı üzere özal ve bazı siyasetciler sayesinde cumhuriyet düşmanları heryere sızıyor . değiştirilemez maddeler değştirilebilmeli dedi haşim kılıç . kime hizmet ettiğini dahada iyi gösterdi bu sözü .

Hukukçu bile değilmiş,
gerçi böyle zihniyete sahip bir insan hukukçu olsa ne yazar...

vural savaşı okumadan ne dediğini bilecek akdar müneccimsen burda ne işin var. medyum imza diye bi tabela yazdır olsun bitsin. bak hem vural savaşı okumadan tanımadan yargıalyıp ceza bile veriyorsun. zaten okumak sizin gibilerine haram. başbaknınızda okumuyo. hemde övünüyo. sende türk övün çalış güven.

hak tan hukuktan haberi olmayan kişilerin hak hukuk konusunda ahkam kesmesi beni deli ediyo

Doğruluğunu bilmiyorum ama olması mümkün..

Hukukçu bile değilmiş,
gerçi böyle zihniyete sahip bir insan hukukçu olsa ne yazar...

Bakalım Sezerin atadığı bu arkadaş Hukukcumuymuş

1945 Yılında Artvin ili Ardanuç İlçesi Cevizli Köyü'nde doğdu.

İlk ve ortaokulu Ardanuç İlçesinde, Liseyi parasız yatılı sınavını kazanarak Kars'ta tamamladı. 1963 yılında girdiği Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1967 yılında mezun oldu. Aynı yıl Artvin İl'inde Kaymakamlık stajına başladı. 1969 yılı ekim ayında Kaymakamlık kursuna takdire layık derece ile bitirerek ulus Kaymakamlığına atandı.

1969-1972 yıllarında Ulus, 1972-1976 yıllarında Eruh (1975 yılında Yedek Subay olarak askerlik görevini tamamladı), 1976-1980 yıllarında Sultanhisar, 1980-1982 yıllarında Elbistan (2 yıl kadar Kaymakamlıkla birlikte Belediye Başkanlığını da yürüttü.), 1982-1983 yıllarında Kızılcahamam ve 1983-1986 yıllarında Alaşehir Kaymakamlığı görevinde bulundu. 1986 yılı Aralık ayında Bitlis Valiliği'ne atandı.

1986-1988 arası Bitlis, 1988-1992 arası Kırşehir, 1992-1997 arası Çorum, 1997-1999 arası Kayseri, 1999-2003 yıllarında Malatya Valiliği yaptı.

Muhtelif tarihlerde Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan Türk Cumhuriyetleri ile Tataristan Özerk Türk Cumhuriyetinde tetkik ve inceleme de bulundu.

Malatya Valisi iken Sayın Cumhurbaşkanınca Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilerek, 24 Şubat 2003 tarihinde yeni görevine başladı.

Emekli İlkokul öğretmeni Perihan YILDIRIM ile evli olup, Esin ve Evren adlı iki kızı, Gökçe adında torunu bulunmaktadır.
http://www.anayasa.gov.tr/general/icerikler.asp?contID=301

Hayret buda hukucu değilmiş.

ama nasıl oluyor bazı arkadaşlar hukucu olmayanın sadece Haşim Kılıç olduğunu

üfürüyorlardı.

Neyse onlar üfürmeye devam etsin biz işimize bakalım

K€LKiTLi;3875215' Alıntı:
1945 Yılında Artvin ili Ardanuç İlçesi Cevizli Köyü'nde doğdu.

İlk ve ortaokulu Ardanuç İlçesinde, Liseyi parasız yatılı sınavını kazanarak Kars'ta tamamladı. 1963 yılında girdiği Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1967 yılında mezun oldu. Aynı yıl Artvin İl'inde Kaymakamlık stajına başladı. 1969 yılı ekim ayında Kaymakamlık kursuna takdire layık derece ile bitirerek ulus Kaymakamlığına atandı.

1969-1972 yıllarında Ulus, 1972-1976 yıllarında Eruh (1975 yılında Yedek Subay olarak askerlik görevini tamamladı), 1976-1980 yıllarında Sultanhisar, 1980-1982 yıllarında Elbistan (2 yıl kadar Kaymakamlıkla birlikte Belediye Başkanlığını da yürüttü.), 1982-1983 yıllarında Kızılcahamam ve 1983-1986 yıllarında Alaşehir Kaymakamlığı görevinde bulundu. 1986 yılı Aralık ayında Bitlis Valiliği'ne atandı.

1986-1988 arası Bitlis, 1988-1992 arası Kırşehir, 1992-1997 arası Çorum, 1997-1999 arası Kayseri, 1999-2003 yıllarında Malatya Valiliği yaptı.

Muhtelif tarihlerde Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan Türk Cumhuriyetleri ile Tataristan Özerk Türk Cumhuriyetinde tetkik ve inceleme de bulundu.

Malatya Valisi iken Sayın Cumhurbaşkanınca Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilerek, 24 Şubat 2003 tarihinde yeni görevine başladı.

Emekli İlkokul öğretmeni Perihan YILDIRIM ile evli olup, Esin ve Evren adlı iki kızı, Gökçe adında torunu bulunmaktadır.
http://www.anayasa.gov.tr/general/ic...asp?contID=301

üfürüyorlardı.

ONLAR İŞLERİNE GELMEYEN BİR KONU OLUNCA ÜFÜRMEYE DEVAM EDERLER

ADAMLARIN ÜFÜRKLERİNİ FENA YAKALAMIŞSIN

BİR DAHA ÜFÜREMEZLER
SEN MERAK ETME

K€LKiTLi;3875215' Alıntı:

üfürüyorlardı.

önemli olan hukukcu olup olmadığı değil önemli olan kime hizmet ettiğidir . adil olmasıdır . yobaz olup olmadığıdır . televizyon izlemeyi haram sayan bir yobaz olup olmadığıdır . sen anlamışsın anlıcağınıda ondan sağa sola saldırma hissiyatı içindesin . seni anlıyabiliyorum

hayret hala üfürmeye devam ediyorlar

ama çark yapmak zorunda kalarak

:)

hayret hala üfürmeye devam ediyorlar

ama çark yapmak zorunda kalarak

:)

konuya bak bakalım ben hukukçu olup olmadığını vurgulamışmıyım . vurguladığım şeylere dikkat et sen işine geliyorsa tabi . asıl çarpıtan sizsiniz . resmen yobaz bi adammış ve dalaverelerle gelmiş . görceksen bunu gör .

kimsenin çark ettiği yok .

viyana önlerinde kaleyi zorlayan asker edasıyla mesaj yazmayın . bir adım ileri önde olduğunuza sanmayın .

kendiniz çalıp kendiniz eğlenmeyin .

he bide çok iyi bisey yazmış gibi aynı kişiler hep aynı kişilere tşk etmeyin . senin için o yazdığı önem arz edebilir ama sadece senin için bundan emin ol . bizim için asıl boş işlerle uğraşan saldıran alakasız şeylere takılan sizlersiniz

Haşim kılıcın yolu bellidir.laik misiniz ssorusuna cevap veremeyen insandan başkan mı olur ya?_

konuya bak bakalım ben hukukçu olup olmadığını vurgulamışmıyım . vurguladığım şeylere dikkat et sen işine geliyorsa tabi . asıl çarpıtan sizsiniz . resmen yobaz bi adammış ve dalaverelerle gelmiş . görceksen bunu gör .

Alaverelerle geldiğini Ergenekon destekcisi VUral savaş ın ağzı ile anlatman ve haşim Kılıç ın üyeliğe seçilmesi için çırpınanların hepsininde CHP (o dönemde adı SHP) nin kadrolu şakşacıları olduğunu görünce asıl alavere ve dalaverecilerin Haşim Kılıç ın seçilmemesi için Hukuk u kendi ideolojik emellerine göre kullanarak sonuç almaya çalışanlar olduğunu gördüm.( sevin bua rada yazını okumuş oldum)

Sırf CHP li veya ona benzer bir ideolojiye sahip olmayan herksi yobaz olarak dangalayn Laik Yobazlar belliki amaçlarına ulaşamamışlar

Haşim kılıcın yolu bellidir.laik misiniz ssorusuna cevap veremeyen insandan başkan mı olur ya?_

hadi olan olmuş ta benim anlamadığım forumda sanki birileri yobaz oldukları için seviyorlar adamı . ben anlamadım ki bu milleti . yobazlığı islamın bir mezhebi olarak görmeye başlayanlarda var bu memlekette . allah sonumuzu hayır etsin

Alaverelerle geldiğini Ergenekon destekcisi VUral savaş ın ağzı ile anlatman ve haşim Kılıç ın üyeliğe seçilmesi için çırpınanların hepsininde CHP (o dönemde adı SHP) nin kadrolu şakşacıları olduğunu görünce asıl alavere ve dalaverecilerin Haşim Kılıç ın seçilmemesi için Hukuk u kendi ideolojik emellerine göre kullanarak sonuç almaya çalışanlar olduğunu gördüm.( sevin bua rada yazını okumuş oldum)

Sırf CHP li veya ona benzer bir ideolojiye sahip olmayan herksi yobaz olarak dangalayn Laik Yobazlar belliki amaçlarına ulaşamamışlar

Zaten bunlara göre yargıda CHP yalakası olmayanların hepsi irticacı ve yobaz oluyor

kendi fosil zihniyetlerini ve yobazlıklarını unutarak

kardeşim televizyon seyretmek günah diyen sorulduğunda laikim diyemeyen bir adamdan bahsediyoruz .bu adam yobaz olduğunu cumhuriyet düşmanı olduğunu değişemez maddeler değişsin dedi ve rengini belli etti zaten . sorun anayasanın başında bir yobazın olmasıdır . tv seyretmek günah diyor bu adamdan hayır bekleyen sizler yüzünden memleket bu halde zaten .

bırak şimdi chp yi akp yi .

ben mhp liyim . sizde sol görüşlü olan yada atatürkçüyüm diyen herkesi ergenekoncu diye damgalamıyormusunuz . biraz söylediklerinizde tutarlı olun ki inandıclığınız olsun .

bu söylediklerine bi tarafıyla güler millet tutarlı olmazsanız . nedir bu yobaz savunma aşkı anlamadım ki .

yok shp yok chp yok akp .

yaptığına bakacaksın .

kim bu ülkenin cumhuriyetin zarar görmesini istiyorsa kim o değişmez maddelerin değişmesinden yanaysa topunun ..... bu akp li içinde geçerli shp li chp li içinde .

neden anlamak istemiyorsunuz . yada pardon kapasiteniz elvermiyorsa kusura bakmayın bizide boş işlerinizle mesgul etmeyin konuyu kirletmeyin

Zaten bunlara göre yargıda CHP yalakası olmayanların hepsi irticacı ve yobaz oluyor

kendi fosil zihniyetlerini ve yobazlıklarını unutarak

benim chp li olduğumu nerenden uydurdun sorması ayıp ?

yobazlara karşı çıkan atatürkçüyüm diyen milliyetçiyim diyen herkese ergekoncu yada chp li demeyin . yanılırsınız . sırf biseyler yazmak adına bi tarafınızdan uydurduğunuz şeylerle konuyu işgal etmeyin

Nedir arkadşlar bu meleketteki insanların birbirlerine güvensizliği.Haşim Klıç bu vatanın evladı değilmi, vatanınımı sattı.Ne yaptı işinizemi gelmiyoo........Brakın bu ayaklarıda sağcısı solcusu, laik antilaik, ulusalcı hepimizin hedefi bir olamlı oda vatanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak .Bırakın bu düşmalığı. Biz içeride bir birimizi yeken başkalrı malı götürüyo fakında değiliz......................

Geri