H.Cevizoğlu Aysun 'u da geçti."Oy Kullanacaklar sınava Girsin"

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Manken Aysun Kayacı, "Benim oyumla dağdaki çobanın oyu neden eşit olsun" çıkışından sonra gelen eleştiriler üzerine Hulki Cevizoğlu'nun programına katılarak, "Korkuyorum. Birileri bana sahip çıksın. Ben söylemek istediklerimi anlatamıyorum" demişti. Ulusalcı kesimin çok satan kalemi Hulki Cevizoğlu, Kayacı'nın bu çağrısı karşısında duyarsız kalmadı ve Aysun Kayacı'ya sahip çıktı.

SEÇMEN SERTİFİKASI
Aysun Kayacı, "Profesörler, üniversite hocaları destek versin" demişti ama, destek bizzat programına bağlandığı Cevizoğlu'ndan geldi. Cevizoğlu Aysun Kayacı'nın sözlerine farklı bir şekilde katkıda bulundu: "Demokrasi üstü bir yöntem bulunmalı"

DEMOKRASİ ÜSTÜ YÖNETİM MODELİ BULUNMALI..
Demokrasi mevcut yönetim sistemlerinin en iyisi olarak görülüyor. Ancak, onun da hem teorisinde hem de uygulamasında pek çok sorunları var.
Yani, kusursuz bir yönetim sistemi henüz bulunmadı. Yıllardır söylüyordum. Siyaset ve toplum bilimciler biraz daha kafa yorup “demokrasi üstü” bir yönetim modeli bulmalıdırlar!..

Bizler bugün kendi ülkemizde, gözlerimizi kapatmış “demokrasicilik oyunu” oynuyoruz!..
Demokrasinin özüne göre, herkes yasalar önünde eşit. Herkesin eşit oy hakkı var. Herkesin yönetime katılma ve temsil edilme hakkı var, vs.
Ama durum gerçekten öyle mi?..

OY KULLANMA SERTİFİKASI!..
Yani manken-sunucu Aysun Kayacı’nın dediğini yapmışlardı.
Yakın tarihten bir başka örnekle tamamlayayım. Elimde 1998’de yayınlanmış “Bilgi Toplumu” adlı bir kitap var. Yazarı, sarışın ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat’ın ifadesiyle “teneke kafalı” bir manken değil!..
Kim?.. Prof. Dr. Ali Demirsoy.
Diyor ki: “Yalnızca yetenekli ve eğitilmiş, bilgili insanlara oy kullandırılmalı!”
Ben de soruyorum.
Bir otomobili yönetmek için “ehliyet” gerekiyor da ülkeyi yönetecekleri seçmek için niçin ehliyet gerekmiyor?..
Pek çok mesleğe girmek için belge zorunlu. Seçime katılmak için “seçmen kartı” zorunlu.
Bunlara benzer biçimde acaba “oy verme kartı-ehliyeti” verilse nasıl olur?
Bunun şartlarını toplum olarak ortaklaşa belirlemeliyiz,.
Eğer “evet” diyorsanız ve öneri sahibini “taşlamak” istemiyorsanız tabii ki!..

ÇANKAYA'NIN SEÇMENİ ÇOK KIZACAK
Hulki Cevizoğlu 22 Temmuz seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız aday olmuş ve seçilememişti. Çoğunluğunu laik seçmenlerin oluşturduğu Çankaya bölgesi seçmeni, Hulki Cevizoğlu'nun bu tuhaf önerisine nasıl bir tepki verecek merak ediliyor.

http://www.ensonhaber.com/Gundem/121012/Secmenler-sinava-tabi-tutulsun-.html

Valla haksızda degil hani evrensel kültür,Ulusal bilinç,Ulusal degerler gibi konularda yeterli ehliyete haizligi belirleyebilecek bir sınav olsa iyi olurdu.Pardon bundan da vazgeçiyorum.Takiyye diye bir şey var oradada yaparlar o nedenle onada gerek yok.Böyle idare edecegiz agır aksak demokrasiyle başka çaresi yok.Ulusal bilince sahip olamayanlar "dindar" diye din tacirlerini seçecekler ve onlarda devamlı bir yerlere toslayacaklar böyle iki ileri bir geri yaşayıp gidecegiz.Başka çaresi yok!

bence sacmalamıs biz universite okuduk die haklarımız var ama okumuyanların, okuyamayanları hakkı olmasın demek istiyolar.

oldu olacak CHP li seçmenin oyu 2 sayılsın derseniz hiç şaşmam.

Ama yakında siz onuda söylersiniz

2 oy sayılsa nolcakki % 40 :Doda desepe ile ittifak yaparsa
Aslında bunlarda haklı çaresizlikten ne dediklerini ne istediklerini tam kestiremiyo olabilme ihtimalleri ihtimaller dahilinde:D

keşke MUSTAFA KEMAL kakıpta bu saçma sapan konuşan chp yandaşlarını görse görse " milletin efendisi köylüdür " demiş MUSTAFA KEMAL chpye sorsalar onlardan başka atatürkçü parti yok

2 oy sayılsa nolcakki % 40 :Doda desepe ile ittifak yaparsa
Aslında bunlarda haklı çaresizlikten ne dediklerini ne istediklerini tam kestiremiyo olabilme ihtimalleri ihtimaller dahilinde:D

Aslında buda onları kesmez.Onların gönlünden geçen bütün partilerin kapatılması 1935 lerdeki gibi açık oy gizli sayım yöntemi ile CHP tekparti iktidarının devam etmesi.

Bu arkadaşlar bu yüzden dir ki demokrasiyi helede sandığı hiç sevmezler.Ne zaman önlerine sandık gelse kırmızı görmüş boğaya dönerler.

bu yüzden ağzılarındaki baklayı yavaş yavaş çıkarmaya başlıyorlar.

Bunlara göre CHP tek parti olsa seçim ve sandıkta olmsa yani Arap ülkelerinde ki Baas rejimleri gibi olsa demokrasi negüzel bir yönetim olurdu

Atam bunları görse şimdi bişey diyecektim ama demiyorum siz anladınız onu :) bu chp liler diyemiyorum çünkü bunlar ve bunun gibiler demokratik solculuğu tamamen bitirmiş kişilerdir. Ben bunların başına gelicek olanı biliyorum. Ülkemizin kaderi birkaç tane o...puya bir kaç tane kuklaya KALMADI KALMIYACAKTIR .HALKIMIZ YÜCEDİR BÜYÜKTÜR ÇİFTÇİMİZ BÜYÜKTÜR, ÇOBANIMIZDAN İŞ ADAMIMIZA KADAR HEPSİ BÜYÜKTÜR SİZİN AĞZINIZIN PAYINI HALKIMIZ EN İYİ ŞEKİLDE VERİCEK SİZİ BULUNDUĞUNUZ YERDEN İNDİRECEKTİR. Siz hiç merak etmeyin.

Bu AKP'nin seçmenleri Hödüktür başlıklı bir konu vardı. İşin ucu oraya varıyor galiba. Bu iş üniversite okumakla falan alakalı değildir. Bu ülkenin vatanadaşlık bilgisi diye bir dersi vardır bir halt öğretmez insana, hatta milli güvenlik diye bir dersi vardır milli şuuru ulusal bilinci küresel düşmanları değil rütbeleri ezberletirler. Alay mı tümene mi bağlıdır mangada kaç asker olur öğretirler. Hatta beden eğitimi dersinde uygun adım yürütürler eğitim çavuşu rahat etsin diye. Coğrafyada amazonun debisini anlatırlar, şehre su veren ırmak kuruduğunda susuz kalan Ankara'da mal mal bakmamızı sağlarlar burada bir ırmak mı vardı diye?
Neyse Bu eğitim sistemi ile üniversite bitirmiş ya da lise okumuş adamların cahilden farkı kalmıyor eğer kendilerini geliştirmedilerse. Kendini geliştiren adam da ilkokul mezunu olsa da zekası ile hayata karşı bir duruş ve felsefe oluşturuyor zaten.

Ancak esas sorun şudur. Siyasal açıdan cahil ya da cahil olduğunun bile farkında olmayan yarı cahil insanları verdikleri oylar ile hükümet seçiyoruz.

Sosyal sınıf nedir bilmeyen. Hangi sosyal sınıfta olduğunun bilincinde olmayan,
Hatta kendi sosyal sınıfını hangi partinin temsil ettiğini bilmeyen,
Siyasi akımların tanımını ve geçmişlerini bilmeyen
Hangi partinin hangi siyasal temel üzerinde olduğunu bilmeyen
Temel siyasal prosedürleri, haklarını ve sorumluluklarını bilmeyen
Basit ekonomik kavramlardan anlamayan

insanlar bu ülkenin yönetimi seçiyor.

O yüzden bilmem ne milletvekili Demokrat Partiden seçilmiş, sonra Anaptan, Sonra DYP'den seçilmiş, şimdi AK partiden seçilmiş... Hep aynı adama oy vermiş bizim insanımız. Hala da ülkeyi kurtarmasını bekliyorlar...

Demokrasi herkese eşit oy hakkı verir. Ama siz çobanınızda bile belirli düzeyde siyasal ve ulusal şuur yaratamıyorsanız siyasal seçimlerde vereceği oyun doğruluk şansı düşer.

Şimdi Siz hiç bir siyasal bilgisi olmayan, temel siyasi kavram ve ideolojileri objektif olarak tanımlayamayan ve bilmeyen, genel ekonomik kavramlarından anlamayan bir insanın oyunu hangi partiye vereceğini düşünüyorsunuz?

Ben size söyleyeyim, cahilseniz, siyasal altyapınız e bilginiz yoksa
1) Ya dininize oy verirsiniz
2) ya ırkınıza oy verirsiniz.

Yani cahil insanın 2 temel siyasi tercihi vardır. MİLLİYETÇİLİK VE DİNDARLIK

Şimdi hiç bir şey bilmeyen adam ülkeyi kendisi gibi Dindar bir Partinin temsil etmesini ister, ya da "aman Kürtler azdı yine Milliyetçi bir partiye oy vereyim" der.

İŞTE BU YÜZDEN AKP SİYASAL İSLAMA KARŞI ATILAN HER ADIMI SANKİ İSLAMİYETE KARŞI YAPILAN SAVAŞ GİBİ GÖSTERİYOR. İSLAMİ PARTİ DEĞİLİZ DERKEN BİLE BİZ DİNDARIZ AMA İSLAMİ PARTİ DEĞİLİZ MESAJI İLE DİĞER PARTİLERİ İSLAMİ OLMAYANLAR KATEGORİSİNE SOKUYOR. İSLAMA YÖNELİK KANUN DÜZENLEMELERİ İLE ASKERİ YARGIYI KARŞISINA ALIP MAZLUM MÜSLÜMANI OYNUYOR...

BU ŞEKİLDE SİYASİ İSLAM VE BUGÜNKÜ UZANTISI AKP (ta ilk çoklu partiye geçişten beri) HER SEÇİMİ İSLAMİYET REFERANDUMUNA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR.

BİLİNÇLİ MÜSLÜMANLAR KENDİLERİNE UYGUN GÖRDÜKLERİ PARTİYİ SEÇİYOR. CAHİL MÜSLÜMANLAR SADECE DİNDAR GÖRÜNEN PARTİYİ.

İşte bu yüzden ülkenin eğitim düzeyi düşük olduğu için AKP %47 alır. Hatta %57 alır... Bu kadar cahilin olduğu bir memlekette cehaletten ssadece AKP beslenir.

Yoksa ülkenin en zengin kaynaklarını şirketlerini satarak sadece borç faizi ödeyen bir hükümete şimdiye kadar sandıkta dur denmesi gerekirdi.

BU KADAR YAZDIKTAN SONRA ŞUNU DA BELİRTEYİM. İNSANLARIN OY HAKLARINI ELLERİNDEN ALAMAZSINIZ. TIBBİ OLARAK AKILLARI YERİNDE OLDUĞU SÜRECE OY HAKKI ÇEKİRDEK HAKLAR ARASINDADIR. DEVREDİLEMEZ, ALINAMAZ, KISITLANAMAZ. SİZ VEKALET İLE BAŞKASININ YERİNE OY KULLANAMAZSINIZ BAŞKASININ YERİNE EVLENEMEZSİNİZ BAŞKASININ HAYATINI YAŞAYAMAZSINIZ. ÇEKİRDEK HAKLAR İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ İLE GARANTİ ALTINA ALINMIŞTIR.

ANCAK CAHİLLERİN OY HAKKINI ELİNDEN ALMAK YERİNE BİLİNÇLENDİRMELİYİZ. HERKESE ZORUNLU BİR SİYASAL BİLİMLER DERSİ VERİLMELİ. BU DERSLERDE OBJEKTİF BİR ŞEKİLDE TÜM SİYASAL GÖRÜŞLER ÖĞRETİLMELİDİR. TABİ DEVLET BÜROKRASİSİ İLE BUNU DA VATANDAŞLIK DERSİNE ÇEVİRMEZSEK.

saygılar

AKP %47 alır. Hatta %57 alır...

Bak bu güzel kişisel gelişime önem veren birisi araştırmış ve gerçeği zorda olsa bulmuş :durdurun
Akp % 47 de alır % 57 de alır siz suçu halka atın seçimlerde o halkın dediği oluyo
demokrasi ve cumhuriyet bunu gerektiriyor hani şu cumhuriyetimize sahip çıkalım diye mitinglerde toplandığınız Cumhuriyet yokmu Halkın kendi yönetim biçimini kendi seçebilme imkanı manasına geliyo Siz sahip çıktınız bağırdınız çağırdınız ama daha hala içinize sindirememişsiniz
Cumhuriyeti içine sindirememiş Cumhurun ve Cumhuriyetin en büyük düşmanları bu tarz halkı aşşağılayarak kendini yücelteceğini zanneden enteresan kişilerdir.
Son olarak
Okumak cehaleti götürür demiş birileri bazı şeyler bakidir..

Bak senin bu alaycı tavırlarını hiç umursamam. İstediğim gibi dalga geçebilirsin.
Ben bu hoşgörüye sahibim.

Ama yarın bir gün ben senin inancınla ilgili bir şeyle dalga geçtiğimde, alay konusu yaptığımda da ses çıkarmazsın inşallah. Her fırsatta kişisel hakaretleri biraz törpüleyip eleştiri diye yazıyorsun. Benim demokratik kültürüm siyasi görüşümle dalga geçmeni kaldırır. Ama senin cumhuriyet ve demokrasi kültürün ben senin inanma biçiminle ilgili dalga geçmemi kaldırır mı?

İslam diye yazdığınız zırvaları sırf samimi inananların kalbi kırılmasın diye çoğu zaman görmezden geliyorum. Ama bu ülkedeki MUTLAK YOBAZLIK kendine en ufak eleştiriyi bile kaldıramaz. İslam adına yaptığınız saçmalıkları ortaya serince İSLAM DÜŞMANLARI diye yaygara koparırsınız. Tıpkı en son yapılan KANDİL GECELERİ tartışması gibi. Sadece kandil geceleri değil İslamın içindeki hurafelerin sayısı dini geçmiştir. Arap Emperyalizmiyle pompalanan Araplığı İslam olarak halka sunuyorsunuz. Yahudiler ne kadar ırkçı dindarlarsa Araplarda o kadar ırkçı dindarlar. Araplaşmamış islamiyeti reddeden sizler de benim gözümde komik insanlarsınız.

Gelelim esas konumuza, Hitler %45 ile oy aldığı için tüm Alman halkı savaş suçlusu ilan edilmedi elbette. Ama gördüğün üzere halın çoğunluğunun düşündüğü şey her zaman doğru değildir. Eğer halkın çoğunun düşündüğü doğru olsaydı Atatürk zamanında bir cumhuriyet asla kurulamazdı, Cumhuriyet seçkin bir zümrenin zoru ile tepeden indirilmiştir.

Sizin de sindiremediğiniz budur. Cumhuriyeti tepeden indiren seçkinler bugünde onu ve deokrasimizi korumak için uğraşmaktadır. Karşılarında ise İSLAMCI MASALLAR İLE HALKI ARKASINA ALAN TAYYİBİNİZ VAR. Sen çoğunluğun dediği doğrudur sanıyorsan KESİNLİKLE DEMOKRASİDEN BAHSETME BURADA.

ZATEN Ülkemizdeki İslamcılar Cumhuriyetçidir. İSLAM CUMHURİYETÇİSİ
Ama Demokrasiyi ve Laikliği sadece kendi çıkarlarına hizmet ettiği sürece ağızlarına alırlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sünni Müslüman İşleri başkanlığı gibi çalışırken devlet laik, türbana üniversitelere sokmayınca anti laik öyle mi? Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı tatil ilan edilirken laik sokakta kurban kesmeye izin verilmeyince anti laik öyle mi?

Ben halkımı küçümsemiyorum. Sadece halkımı dini masallar ile avutup ŞANLI SOYLU TÜRK IRKINI ARAPLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI KÜÇÜMSÜYORUM.

Eğer iman kudreti ile bir yere gelinseydi Dünyanın en kuvvetli devletleri Orta Doğudan çıkardı. O zaman İsrail tüm ortadoğudan daha imanlı bir ülke.

Dünyayı hayatı bilim ile değil, iman ile açıklamaya çalıştığınız sürece gelebileceğiniz yer ARAP BEDEVİLİĞİNDEN ÖTE OLMAYACAKTIR.

AYNI USAME BİN LADİN'İN SÜDÜĞÜ YAŞAM GİBİ BİR DAĞ FARESİ OLARAK CİHATINIZA DEVAM EDERSİNİZ. ANCAK.

SİZİN TÜM SİYASİ ANLAYIŞINIZ BU KADARDIR.

Ne güzel demiş , bu adamı her hafta izleyin derim belki bişeyler kaparsınız ;)

Yok yok oylede olmaz

Basi aciklara, dinsizlere, Islam Dusmanlarina, ADD uyelerine, CYDD uyelerine,
CHP sempatizanlarina, Cumhuriyet gazetesi alanlara, Ataturkcuyum diyenlere,
Kemalistim diyenlere 2 oy hakki verilmeli...

AK Partiye oy veren ulkenin yarisina da 0.5 oy hakki verilmeli. Ancak o zaman
belki koalisyon ile basa gecersiniz :)

oy kullanacaklar sınava girsin fikrini ben tuttum .ancak bilgi biraz eksik

sınav nerede olacak ,sınav sorularını kim hazırlayacak mülakata kimmler olacak onlarında belirtilmesi gerekirdi.

Neyse iş bana kaldı demek.Bu konudaki bilgileride ben vereyyim bari

Sınav Sorularını Hazırlama Merkezi :CHP Genel Merkezi

Sınava Giriş Yerleri: Tüm İllerdeki CHP il ve ilçe örgütleri ve ayrıca yer bulamayanlar Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve ÇağdaşYaşamıDesteklem Merkezlerinde sınava katılabilir

Mülakaatt Bulanacak Komisyon Üyeleri:
1.Sabih Kanadoğlu
2.Vural Savaş
3Süheyl Batum
4.Tuncay Özkan

5.Veli Küçük

:)

demokrasiyle başa gelemeyince demokrasiyi rafa kaldırmak isteyen Atatürk'ü kullanan insanlar yakında diyecekler ki " bir sınav yapalım: soruları chp hazırlasın.. yok yok böyle de olmadı. en iyisi bu halkın elinden seçme yetkisini de almak. diğer tüm partiler kapansın. zaten chp dışında partilere oy verenlerin aklı kıttır." neyse yaa. sıkıldım ben saçmalamaktan.. ben sıkıldım da bu adamlar neden sıkılmıyor onu anlamadım. ama şuna çok üzülüyorum: "adamlar hala istediklerini yapıyorlarr".

Belli çerçevede Katılıyorum Cevizoğlu'na

Zira Oyunu Bir çuval Kömüre Satan Seçmenler Var ülkemizde..

Bak senin bu alaycı tavırlarını hiç umursamam. İstediğim gibi dalga geçebilirsin.
Ben bu hoşgörüye sahibim.

Ama yarın bir gün ben senin inancınla ilgili bir şeyle dalga geçtiğimde, alay konusu yaptığımda da ses çıkarmazsın inşallah. Her fırsatta kişisel hakaretleri biraz törpüleyip eleştiri diye yazıyorsun. Benim demokratik kültürüm siyasi görüşümle dalga geçmeni kaldırır. Ama senin cumhuriyet ve demokrasi kültürün ben senin inanma biçiminle ilgili dalga geçmemi kaldırır mı?

İslam diye yazdığınız zırvaları sırf samimi inananların kalbi kırılmasın diye çoğu zaman görmezden geliyorum. Ama bu ülkedeki MUTLAK YOBAZLIK kendine en ufak eleştiriyi bile kaldıramaz. İslam adına yaptığınız saçmalıkları ortaya serince İSLAM DÜŞMANLARI diye yaygara koparırsınız. Tıpkı en son yapılan KANDİL GECELERİ tartışması gibi. Sadece kandil geceleri değil İslamın içindeki hurafelerin sayısı dini geçmiştir. Arap Emperyalizmiyle pompalanan Araplığı İslam olarak halka sunuyorsunuz. Yahudiler ne kadar ırkçı dindarlarsa Araplarda o kadar ırkçı dindarlar. Araplaşmamış islamiyeti reddeden sizler de benim gözümde komik insanlarsınız.

Gelelim esas konumuza, Hitler %45 ile oy aldığı için tüm Alman halkı savaş suçlusu ilan edilmedi elbette. Ama gördüğün üzere halın çoğunluğunun düşündüğü şey her zaman doğru değildir. Eğer halkın çoğunun düşündüğü doğru olsaydı Atatürk zamanında bir cumhuriyet asla kurulamazdı, Cumhuriyet seçkin bir zümrenin zoru ile tepeden indirilmiştir.

Sizin de sindiremediğiniz budur. Cumhuriyeti tepeden indiren seçkinler bugünde onu ve deokrasimizi korumak için uğraşmaktadır. Karşılarında ise İSLAMCI MASALLAR İLE HALKI ARKASINA ALAN TAYYİBİNİZ VAR. Sen çoğunluğun dediği doğrudur sanıyorsan KESİNLİKLE DEMOKRASİDEN BAHSETME BURADA.

ZATEN Ülkemizdeki İslamcılar Cumhuriyetçidir. İSLAM CUMHURİYETÇİSİ
Ama Demokrasiyi ve Laikliği sadece kendi çıkarlarına hizmet ettiği sürece ağızlarına alırlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sünni Müslüman İşleri başkanlığı gibi çalışırken devlet laik, türbana üniversitelere sokmayınca anti laik öyle mi? Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı tatil ilan edilirken laik sokakta kurban kesmeye izin verilmeyince anti laik öyle mi?

Ben halkımı küçümsemiyorum. Sadece halkımı dini masallar ile avutup ŞANLI SOYLU TÜRK IRKINI ARAPLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI KÜÇÜMSÜYORUM.

Eğer iman kudreti ile bir yere gelinseydi Dünyanın en kuvvetli devletleri Orta Doğudan çıkardı. O zaman İsrail tüm ortadoğudan daha imanlı bir ülke.

Dünyayı hayatı bilim ile değil, iman ile açıklamaya çalıştığınız sürece gelebileceğiniz yer ARAP BEDEVİLİĞİNDEN ÖTE OLMAYACAKTIR.

AYNI USAME BİN LADİN'İN SÜDÜĞÜ YAŞAM GİBİ BİR DAĞ FARESİ OLARAK CİHATINIZA DEVAM EDERSİNİZ. ANCAK.

SİZİN TÜM SİYASİ ANLAYIŞINIZ BU KADARDIR. AKLI KIT İMANI BOL KOYUN SÜRÜLERİNİN ÜLKESİ...

harika bir yazı tebrik ediyorum gercekten cok ama cok iyi anlatmıssın :clap:clap:clap

bu tartışmanın içerisinede sadece belli kesimden insanlar girebilir sınıfları seçersek zaten mevcut olan tabakaların adını koymuş oluruz bu tartışma üst düzeyde anlayışlı insanlarla yürütülebilir ince bir konu
cevizoğlu haklıda değil haksız da komplike bi durum söz konusu gel gelelim bu mevzu burda kalır 100 yıl sonra belki aşarız

Yok yok oylede olmaz

Basi aciklara, dinsizlere, Islam Dusmanlarina, ADD uyelerine, CYDD uyelerine,
CHP sempatizanlarina, Cumhuriyet gazetesi alanlara, Ataturkcuyum diyenlere,
Kemalistim diyenlere 2 oy hakki verilmeli...

AK Partiye oy veren ulkenin yarisina da 0.5 oy hakki verilmeli. Ancak o zaman
belki koalisyon ile basa gecersiniz :)

İÇİNDEKİ ZEHİRİ AKITMIŞSIN.

iyi okuyun yukardakileri, başı açık olan insanı atatürkçüyüm kemalistim diyeni dinsiz ve islam düşmanlarıyla aynı kefeye koyarak KENDİ ÇAPINDA küçültme cabası var, igrenclik var , ayrımcılık var, ülkemiz için en tehlikeli unsur olan BÖLÜCÜLÜK, HALKI KUTUPLAŞTIRMA var.asıl islam düşmanı sensin ki onu kirli fikirlerine alet ediyorsun.

bu halkı bölmeye çalışanlar gerek islamı gerek kürt milliyetciligini kullanarak halkı ayrıştıranlar bu ülkeye en büyük ihaneti yapıyorlar sanmasınlar ki bu yanlarına kar kalır, sanmasınlar ki sadece internette yazdıklarıyla kalırlar, bu ülkeyi ayırmaya halkı kutuplaştırarak bölmeye çalışanların hesabı bir gün ama muhakkak sorulacaktır, zamanında da sorulmuştur(bkz.istiklal mahkemeleri)

vay bee sonunda toplumuda sınıflara bölüyorsunuz
kast sistemi ha
bize faşist milliyetçi
akp lelilerede yobaz dindar deyip
malezya ya,iran a gönderiyordunuz
size de şimdi yer bulundu:
hindistan

eee ülkede kim kalacak?

Geri