Hızlı kilo vermek mi istiyorsunuz? Buyrun

GeHeNNa

New member
Reaction score
0
Kilo vermeye hızlı yoldan başlamak ister misiniz? Aşağıda hızlı kilo vermek için 10 öneri bulacaksınız. Bunlardan ikinci ve altıncı maddeleri sadece bir süre için uygulamalısınız. Çünkü normal şartlarda bu besinlerin tümüne birden ihtiyacınız var. Ancak bir süredir diyet yapıyorsanız ve kilo vermeniz yavaşlamışsa, ya da diyete hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız, bu önerilerden yararlanabilirsiniz.

1. Kahvaltı da dahil olmak üzere ana öğünlerde mutlaka protein tüketin. Bunun anlamı sabahları küp küp peynirleri, öğlen çift posiyon dönerleri, akşam da el kadar etleri, götürmek değildir. Burada kasdedilen, çok abartmamak kaydiyle gün içinde alınan proteini öğünlere bölüp, her öğünde biraz protein tüketmektir.

2. Bir süre için buğday ve unlu mamüllerden uzak durun. Ve evet, bu, ekmek ve makarna için de geçerli. Ama yalnızca bir süre için. Çünkü enerji alabilmeniz için karbonhidrata kesinlikle ihtiyacınız var.

3. İşlenmemiş besinler tüketin. Yediklerinizin yüzde 90'ını, avlanmış, yakalanmış, toprakta yetişen, ya da ağaçtan koparılmış besinlerin oluşturması gerekmektedir.

4. Nişastayı günde bir porsiyona düşürün ve bu tek porsiyonu da akşam değil, gündüzki öğünlerden birinde yiyin. Bu gruba giren, yiyebileceğiniz en uygun besinler, yulaf ezmesi, tatlı patates ve fasulyedir.

5. Çok fazla meyva yemeyin. Günde en fazla 2 tane tüketin. Bunları da, az şeker ve bol lif içerenlerden seçin. Elma, armut, erik ve orman meyveleri uygun seçeneklerdir. Muz iyi bir seçenek değildir. Meyvaları tek başlarına, ya da bir parça peynir gibi hafif bir şeylerle tüketin. Meyve suyundan uzak durun. Normalde tüketilmesi önerilen miktar 2 porsiyondan fazladır. Bu nedenle bu öneriyi de sadece bir süre için uygulayın. Yoksa meyvalar hem zengin bir vitamin ve mineral deposudur, hem de vücudu toksinlerden temizlerler.

6. Süt ve süt ürünlerini bir süre için azaltın, ya da bunlardan gene bir süre için uzak durun. Özellikle de inek sütünden. İstisnalar: Makul miktarda peynir ve yoğurt yiyebilirsiniz. Ancak yoğurdun diyet olmayanını tercih edin. Çünkü diyet yoğurtta genellikle az yağ, ancak çok fazla şeker vardır.

7. Alkolü unutun. Alkolde bulunan kalori, boş kaloridir. Yani hiçbir fayda sağlamadığınız gibi, bir de fazladan kalori almış olursunuz.

8. Ayçiçek ya da mısır özü yağı gibi nebati yağlardan uzak durun. Süpermarketlerde satılan bu ürünler, genellikle çok fazla işlenmiştir ve ısıya maruz kaldıklarında çok çabuk okside olurlar. Bunlar yerine zeytinyağı kullanın.

9. Yediğiniz yağın türüne dikkat edin. Çünkü yediğiniz yağın türü, miktarından daha önemlidir. Bunlar içinde en kötüsü, kızarmış besinler, margarin ve içinde hidrojen nebati yağ bulunan örünlerdir. En iyi yağ ise, balıkta bulunan omega-3 ve keten tohumu yağıdır.

10. Her gün bol miktarda su için. En az 8 bardak, ya da daha fazla. İstisnasız her gün içmeyi unutmayın.

diet + spor arkadaşlar!!!

BEN 83 KG. mu 57'ye indirmeliyim. 6 yıldır rejimlerim bozuyorum. eskiden çok iradeliydim. ne oldu bilmiyorum. bana öneri veya destek verin lütfen.

dengelı beslenme ve SPOR!!
baska bırseye ıhtıyac yok

çok zora sokmayın bence bu konuyu arkadaşlar basit bir iki uygulamayla halledebilirsiniz ben yaptım şöyleki
ALTIN KURALLAR
1)Sabah kahvaltısından 20 dak.önce 1 bardak,ılıktan bırazdaha sıcak suya 10 damla limon 1 tatlı kaşığı bal katıp mutlaka için(yağları yakmaya ciddi faidesi var ihmel etmeyin)
2)Sabahları yaptığınız spor söylenenlerın aksıne çokta onemlı değil mumkunse gece yavaşlayan metobolizmanızın tersine inadına sırf ona gıcık olsun dıye azıcık egzerzisle hızlandırın
3)Kahvaltınızın haricinde hiçbir öğünde ekmek yemeyin çok zor değil bu kıza zamanda alışabileceğinizi göreceksiniz
4)öğlen ve akşam yediklerinizi sınırlandırmak yerine tek çeşide düşürmeye çalışın mesela akşam yemeğinde bi parça tavuk 2 kaşık yoğurt 1 kaşık bulgur pilavı bolca salata filan geçin bunları oturun tek çeşide yüklenin korkmadan yiyin tek başına 2 tane tavuğun butunu yada ne bileyim 5 tane köfteyi...
5)Kaşık denen aleti çıkarın hayatınızda herşeyi tabiki çorba hariç çatalla yiyin hem yavaşlamış hemde yemeklerin tiridini defetmiş olacaksınız
6)Çay tiryakileri özellikle şekeri mutlaka bırakmalı ben günde min 10 bardakla 20 seker alan biri olarak budan vazgectım masamın üstünde kullanmadığım şekerleri biiktirdiğim bir tas var 2 gunde bir elime alıp bakıyorum çok mutuyum iyiki yemedim sizi diyerenkten:)
7)Ve son olarak suyu mutlaka ihmal etmemeliyiz,şunu bilmelisinizki çok afedersiniz idrarınızın rengi koyu ise yanlış yapıyorsunuz kilo veremiyorsunuz nekadar açıksa okadar iyi gidiyorsunuz demktir.
BİRDE UNUTMAYIN GECE AÇ YATMAYAN HİÇ KİMSE KİLO VE RE MEZ....

çok zora sokmayın bence bu konuyu arkadaşlar basit bir iki uygulamayla halledebilirsiniz ben yaptım şöyleki
ALTIN KURALLAR
1)Sabah kahvaltısından 20 dak.önce 1 bardak,ılıktan bırazdaha sıcak suya 10 damla limon 1 tatlı kaşığı bal katıp mutlaka için(yağları yakmaya ciddi faidesi var ihmel etmeyin)
2)Sabahları yaptığınız spor söylenenlerın aksıne çokta onemlı değil mumkunse gece yavaşlayan metobolizmanızın tersine inadına sırf ona gıcık olsun dıye azıcık egzerzisle hızlandırın
3)Kahvaltınızın haricinde hiçbir öğünde ekmek yemeyin çok zor değil bu kıza zamanda alışabileceğinizi göreceksiniz
4)öğlen ve akşam yediklerinizi sınırlandırmak yerine tek çeşide düşürmeye çalışın mesela akşam yemeğinde bi parça tavuk 2 kaşık yoğurt 1 kaşık bulgur pilavı bolca salata filan geçin bunları oturun tek çeşide yüklenin korkmadan yiyin tek başına 2 tane tavuğun butunu yada ne bileyim 5 tane köfteyi...
5)Kaşık denen aleti çıkarın hayatınızda herşeyi tabiki çorba hariç çatalla yiyin hem yavaşlamış hemde yemeklerin tiridini defetmiş olacaksınız
6)Çay tiryakileri özellikle şekeri mutlaka bırakmalı ben günde min 10 bardakla 20 seker alan biri olarak budan vazgectım masamın üstünde kullanmadığım şekerleri biiktirdiğim bir tas var 2 gunde bir elime alıp bakıyorum çok mutuyum iyiki yemedim sizi diyerenkten:)
7)Ve son olarak suyu mutlaka ihmal etmemeliyiz,şunu bilmelisinizki çok afedersiniz idrarınızın rengi koyu ise yanlış yapıyorsunuz kilo veremiyorsunuz nekadar açıksa okadar iyi gidiyorsunuz demktir.
BİRDE UNUTMAYIN GECE AÇ YATMAYAN HİÇ KİMSE KİLO VE RE MEZ....

arkadaslar bende bir ara kilo problemi yaşadım spor salonuna gittim hoca dediki hiç bir gıdanı kesme sadece porsiyon ları küçült ve spor yap dedi 3 ayda 20 kilo verdim...

bende 91 bkiloyum 71 kiloya inmem lazım ... vki (vücut kitle indeksine gore)... 20 kilo vermem lazım ...

ya bende 78 kiloyum 70 in altına insem iyi olacaak en azından 70 olmalı.spor yapıyorum ama bir düzene oturtamıyorum.yani ekibi toplayınca basket maçı yapıyoruz falan o kadar yani.zaten hep basketbolu bıraktığım için kilo aldım sporu kesinlikle ihmal etmeyin

Geri