Hürriyet'ten otobüste mahalle baskılı namaz haberi(!)

QriminaL

'' Like a Shining Star ''
Reaction score
0
Hürriyet'ten otobüste mahalle baskılı namaz haberi(!)

Hürriyet, mahalle baskısı tartışmalarına bilgi yanlışlarıyla devam ediyor. Son haftanın en 'uçuk haberi' Yalçın Bayer'in köşesinden geldi. Önce Bayer'in inanıp köşesine aldığı okuyucu mektubunu okuyalım:

İlgili Haberler

Hadi Uluengin, Çarşamba'yı dolaştı

Yalçın Bayer'in bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü şöyle

Otobüslerde sabah namazı molası

"23 Aralık 2008 günü saat 19.00'da İstanbul'dan İzmir'e hareket eden Hakiki Koç firmasına ait yolcu otobüsü, Susurluk'ta mola vermesine rağmen, Akhisar-Manisa arasında 10 kişiye yakın bir kadınlı-erkekli grup (kadınlar çarşaflı) sürücüyü "Sabah namazı kılacağız" diye bir dinlenme tesise sokmuşlar ve tüm yolcuları 30 dakika bekleterek sabah namazlarını kılmışlardır.

Yolculardan bazları, sürücüye "Bu uygulama bizlere sorulmadan nasıl yapılıyor?" diye sorunca, sürücünün verdiği cevap, "Bir yıla yakındır böyle talepleri karşılamak mecburiyetinde kalıyoruz" olmuş.

Prof. Binnaz Hocamın haberleri olsun.

Haldun AKYÜZ-AKHİSAR"

--------------------------------------------------------------------------------

Okuyucu mektubu böyle. Gelelim yanlış veya uydurma veya en iyi ihtimalle bilgi yanlışına:

Önce İzmir'in namaz vakitlerine bakalım:

Bu yolcular, yatsı namazı vakti 18.15'te (İstanbul'a göre) girdiği için yatsıyı kılarak 19.00'da yola çıkabilirler. Diyelim ki kılmadan otobüse bindiler. O zaman İstanbul-İzmir yolculuğu 8 en fazla 9 saat sürdüğü ve otobüsün en geç 04.00'te İzmire varacağı göz önüne alınırsa yatsı namazlarını isterlerse herhangi bir molada hatta İzmir 'de dahi kılabilirler.

PEKİ AKHİSAR-İZMİR ARASINDAKİ BÖLGEDE SABAH NAMAZI VAKTİ SAAT KAÇTA GİRİYOR?

Otobüsün kalkış saati göz önüne alındığında bahsi geçen Akhisar-Manisa aralığında takriben gece 02.00 ya da 02:30 sularında oluyor ki o saatte daha sabah namazının girmesine en az 3 saat var, çünkü yazarın sözünü ettiği yerde sabah namazı saat 05:50'de giriyor ve saat 07:21'e kadar sürüyor.

Bu yolcular bırakın İzmir otogarını, evlerine varıp birkaç saat istirahat ettikten sonra saat 07.00'ye kadar sabah namazlarını kılabilirler.

Peki köşe yazısına konu olan 'sabah namazı' vurgusu ne anlama geliyor?

Keşke Hürriyet, dini konularda her habere veya e-maile hemen atlamasa Hürriyet'in binasında mahalle baskısı olmadığı(!) için namaz kılan veya (kesin vardır!) türbanlı bir çalışanlarına sorsalardı!

Okuyucu mektubunu Binnaz Hoca'ya mesajla bitiriyor. Biz de Binnaz Hanım'a bu maili alıp hiç bir vakasını doğrulatma gereği görmediği (bilimsel!) araştırmasına eklemesiniı öneriyoruz.

NOT: Bu arada Google'da yaptığımız küçük bir araştırmada Haldun Akyüz'ün DHA Akhisar muhabiri olduğu ortaya çıktı.

Keşke Hürriyet, dini konularda her habere veya e-maile hemen atlamasa Hürriyet'in binasında mahalle baskısı olmadığı(!) için namaz kılan veya (kesin vardır!) türbanlı bir çalışanlarına sorsalardı.

:D :D :D :D :D :D :D

maksat dindarları karalamak

iyide bu oaly yılalrdır trabzon anakra seferlerinde yaşanır. ankaraya yakın bir yerde sabah ezeni okunur ve otobü-s durur. manaz kılanlar namazlarını kıalrken diğerleri otobüste bekler. hemde ankaraya yaklaşık yarım sat mesefade elmadağ civarlarında.

bana inanmıyorsanız o civardan gelenlere bir sorun.

iyide bu oaly yılalrdır trabzon anakra seferlerinde yaşanır. ankaraya yakın bir yerde sabah ezeni okunur ve otobü-s durur. manaz kılanlar namazlarını kıalrken diğerleri otobüste bekler. hemde ankaraya yaklaşık yarım sat mesefade elmadağ civarlarında.

bakıyorum da o otobuste en fazla 10 dk beklemek çok zorunuza gitmiş..helal olsun böyle devam et...en iyisi namaz kılmayı yasaklamak değil mi

bakıyorum da o otobuste en fazla 10 dk beklemek çok zorunuza gitmiş..helal olsun böyle devam et...en iyisi namaz kılmayı yasaklamak değil mi

yaw yazmayayım diyorum ama dayanamıyom..ne kadar garip cevaplar veriliyo..namazı yasaklamak la ne ılgısı var şimdi bunun..o otobüste bulunan herkes müslüman mı bakalım?toplumda ateist ide var hristiyanı da var ermeniside var yahudisi de var..onlara direterek namaz süresi kadar bekletemessin ki..hem bizim dinimizi diger dinlerden ayıran en güzel özelligi zorlama baskı olmaması degil mi?zamanında kılamıyosan kaza sını kılarsın..hem önemli olan niyet tir..habere gelince külliyen yalan ne aydın dogan ne tayyib al birini vur ötekisine..salak sacması haber yapıyolar..vallaha su an en güszel tarafsız gazete vatan benim için gerisinin çogu ya şakşakçı yada kimin gemisine biniyosa onun türküsünü çalıyo..neyse...

sen şov yapacaksın diye

ben işime geç kalacağım

ben madur olunca senin ettiğin dua sana fayda getirirmi o zaman

Ben bu HÜRRİYETİN niye bu kadar namaz saplantısının olduğunu bir türlü anlayamadım!!!!!!!!

yaw yazmayayım diyorum ama dayanamıyom..ne kadar garip cevaplar veriliyo..namazı yasaklamak la ne ılgısı var şimdi bunun..o otobüste bulunan herkes müslüman mı bakalım?toplumda ateist ide var hristiyanı da var ermeniside var yahudisi de var..onlara direterek namaz süresi kadar bekletemessin ki..hem bizim dinimizi diger dinlerden ayıran en güzel özelligi zorlama baskı olmaması degil mi?zamanında kılamıyosan kaza sını kılarsın..hem önemli olan niyet tir..habere gelince külliyen yalan ne aydın dogan ne tayyib al birini vur ötekisine..salak sacması haber yapıyolar..vallaha su an en güszel tarafsız gazete vatan benim için gerisinin çogu ya şakşakçı yada kimin gemisine biniyosa onun türküsünü çalıyo..neyse...

Yanlış kardeşim Kaza namazı kılarsın ama fırsatın varken namazın kazası olmaz, üstüne üstlük vaktinde kılınan namazında büyük sevabı vardır. Ki özellikle sabah namazı vaktinde kılındığında büyük bir sevaptır. Demekkili namaz kılmadığın için çok basit bir olaymış gibi cevap veriyorsun.

sen şov yapacaksın diye

ben işime geç kalacağım

ben madur olunca senin ettiğin dua sana fayda getirirmi o zaman

al işte:D namaz kılmak sov demek ha...

zamanla asimüle olucaksınız az kaldı...

Yanlış kardeşim Kaza namazı kılarsın ama fırsatın varken namazın kazası olmaz, üstüne üstlük vaktinde kılınan namazında büyük sevabı vardır. Ki özellikle sabah namazı vaktinde kılındığında büyük bir sevaptır. Demekkili namaz kılmadığın için çok basit bir olaymış gibi cevap veriyorsun.

cımbızla bi yeri alıp ona göre yorum yapıyosun..birincisi şu fırsatın varken demişsin fırsat senin fırsatın degil..sen onu zorla yaratmaya çalışıyosun..izinsiz olarak..ikincisi sabah namazının ayrı bi yeri cok daha büyük bir sevabı oldugunu biliyorum ama dedim ya önemli olan niyettir..senin rızan dışında bi olay yüzünden kaçırıyosan merak etme allah onun sevabını sana yine yazar..üçüncüsü de olayı basit görmedim bu benim haddime degil hatta hiç kimsenin haddine degil..unutma para ile imanın kimde oldugu belli olmaz..ha cok merak etttiysen şunuda söyleyeyim evet cuma ve bayram namazları hariç kılmıyorum..ama ben kendi bacagımdan asılıcam..unutma ve kal saglıcakla

al işte:D namaz kılmak sov demek ha...

zamanla asimüle olucaksınız az kaldı...

kaza namazı kılarsın bundan haberi yok

seferi iken kılmasanda olur bundan haberin yok

maaşlı özel sektörde çalışıyorsan adamı öperler

bundan da haberin yok

isterse babana sor nasıl para kazanılıyor öğren

Kardeş taksimde ve kadıköyde yarattığınız anarşi yüzünden yolları tıkayarak hiç düşünmeden o mahallere bağıra çağıra baskı yaparak benim saatlerce işimden etmiştiniz bunu onlara say beklediysen ben helal ediyorum sizin zorlama ittirme eylemleriniz (gençlik maceralarınız) yüzünden kaybbettiğim vakti otobüsteki müslüman kardeşlerime...

cımbızla bi yeri alıp ona göre yorum yapıyosun..birincisi şu fırsatın varken demişsin fırsat senin fırsatın degil..sen onu zorla yaratmaya çalışıyosun..izinsiz olarak..ikincisi sabah namazının ayrı bi yeri cok daha büyük bir sevabı oldugunu biliyorum ama dedim ya önemli olan niyettir..senin rızan dışında bi olay yüzünden kaçırıyosan merak etme allah onun sevabını sana yine yazar..üçüncüsü de olayı basit görmedim bu benim haddime degil hatta hiç kimsenin haddine degil..unutma para ile imanın kimde oldugu belli olmaz..ha cok merak etttiysen şunuda söyleyeyim evet cuma ve bayram namazları hariç kılmıyorum..ama ben kendi bacagımdan asılıcam..unutma ve kal saglıcakla

gavur izmirli
sen forum ulemalarından iyimi bilcen:vur

tartışma boşuna uzuyor bence
ibadet ne olursa olsun
hangi dinden olursa olsun
kimsenin vaktini yolunu rızası olmadan alarak engelleyerek yapılmaz diye düşünüyorum
otobüste 10 tane hristiyan olsaydı ve isteselerdi klisede duracakmıydı otobüs
yada dursaydı yorumlar ne olurdu acaba
namazını vaktinde kılmak isteyen otobüsüne saatini ayarlar ona göre bilet alır

nedense namaz konusunu en cok namaz kılmayanlar tartışıyor ya da karşı cıkıyor haa bide fetvası cabası..Ne olur kardeşim 5dk bekleyıverseniz sanki su ana kadar ki hayatınızda hiç beklemediniz ya da bekletilmediniz.Kaldı ki şuna inanıyorum ki o arabada hristiyan ya da vs olsa namaz kılanlara daha hoşgörülü yaklaşır biz ne çekiyorsak içimizde ki adı müslümalardan çekiyoruz!!!

yahu yahudiler hava alanında sallana sallana ibadetlerini yaparken kimsenin sesi cıkmadı
Öz yurdumda ıbadetimi yaparken sesler niye ayyuka cıkar hala çözemedim....

şunu unutmamak lazım gelir ki sosyal hayatı kuran değil anayasa düzenler. sen kendi hayatını dini kurallara göre yaşayabilirsin ama kimseyi senin istediğin gibi yaşamaya zorlayamazsın!

Kardeşim nasıl bir tartışmadır bu sen namaz kılıyosun sen kılmıyosun yok senin sevabın daha az.

Hürriyetin haberinin %50si yalan diğer kısmıda reklam zaten. Bu gazete üzerinden bu kadar tartışmaya girilmez.

nedense namaz konusunu en cok namaz kılmayanlar tartışıyor ya da karşı cıkıyor haa bide fetvası cabası..Ne olur kardeşim 5dk bekleyıverseniz sanki su ana kadar ki hayatınızda hiç beklemediniz ya da bekletilmediniz.Kaldı ki şuna inanıyorum ki o arabada hristiyan ya da vs olsa namaz kılanlara daha hoşgörülü yaklaşır biz ne çekiyorsak içimizde ki adı müslümalardan çekiyoruz!!!

yahu yahudiler hava alanında sallana sallana ibadetlerini yaparken kimsenin sesi cıkmadı
Öz yurdumda ıbadetimi yaparken sesler niye ayyuka cıkar hala çözemedim....

Problem 5 dk beklemek değil yoksa dediğin gibi 5 dk nerde kaybetmiyoruz.Esas problem eşitliğin ihlali.

çok uç bir örnek vereceğim.Otobüste dedim ki ben satanistim 5-10 dk duralım yere bi pentagram çizip ayin yapacağım ne derdi otobüsün kalanı "aaa tabi senin dini özgürlüğün biz 10 bekleriz" mi derdi sence.

Sonuç olarak beraber yeşadığımız yerlerde birbirimize saygı göstermeliyiz tek bir dinin gereklerine diğerlerine gösterilmeyen ayrıcalıklar gösterilirse sorun çıkar

olay zoruma gidip gitmemesi değil. düşün ki bir hristiyan vatandaş ta aynı otobusü pazar ayini için durdurtsa noılcak. senin zoruna gitmicek mi???
ibadet herkesin doğal hakkıdır. ancak anlamadığınız bir şey var ki daha uyduruk işler için namaz kazaya bırakılırken bir yolculuk esnasında kazaya bırakılmaması garip değil midir?
ama ben kime anlatıyorum. sizin anlayışınız herkes bize saygı duysun biz kimseye saygı duymayalımdır. bu da bu konudaki noktamdır.

Kaza namazı diye bişey yoktur bu kadar geniş mezhepli olmayalım ..

haber asparagas orası belli.
konuya gelince sabah namazı vaktine molalar genelde uyuyor.
olaki uymuyor eğer otobüstekiler molaya razı olacaksa gönül rızası ile durulabilir.
10 dakika sürmez mola.
olmadı otobüste oturarak kılabilir.
yeter ki kılsın. islamiyet kolaylık dinidir.
Bir müslüman bu konularda zaten yeterince hak gözetecektir.

Yunus Emre;

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
yetmişiki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Geri