Hürriyet'te deprem, Emin Çölaşan kovuldu..

eiffel

Forumun Kulesi
Altın Üye
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Hürriyet'te deprem, Emin Çölaşan kovuldu

Hürriyet Gazetesi, Hükümete muhalif yazılarıyla tanınan Emin Çölaşan'ın işine son verdi. Tuncay Özkan'a ait Kanaltürk televizyonu, haberi 'Basın Dünyasında Deprem' başlığıyla izleyicilerine duyurdu.
4l57wc1.jpg

Çölaşan'ın işine son verildiğinin duyulması üzerine gazetenin İstanbul Haber Merkezi ile Ankara bürosuna çok sayıda tepki telefonu geldi. Çölaşan'a işine son verildiği dün akşam saatlerinde gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök tarafından bildirildi. Çölaşan, her dönem muhalif yazılarıyla tanınıyordu. Emin Çölaşan, AK Parti döneminden önceki en sert muhalefetini ise Turgut Özal iktidarı döneminde yapmıştı.

"ÇIKARIRLAR HERHALDE"

Emin Çölaşan, son dönemde özellikle AK Parti iktidarına dönük sert muhalefetiyle gündeme geliyordu. Çölaşan, son birkaç yıl içinde gazetesiyle sorunlar yaşamış ve bu sorunlar aşılmıştı. Ancak son anlaşmazlık, Çölaşan'ın iş akdinin feshiyle sonuçlandı. Yılmaz Özdil'in Hürriyet'te yazacağının duyurulmasıyla birlikte, Emin Çölaşan'ın, yakın çevresine bu transferi, "Yılmaz'ı aldıklarına göre beni çıkarırlar herhalde" sözleriyle değerlendirdiği öğrenildi. Çölaşan'ın görevine son verilmesiyle birlikte, aynı gazete yazarlarından Bekir Coşkun ve Tufan Türenç'in de istifa ettiği söylentisi yayıldı. Ancak bu söylenti ilerleyen saatlerde Türenç ve Coşkun tarafından yalanlandı.

"BÖYLE SORUNLAR OLUYOR"

Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi konuyla ilgili konuşmaktan kaçındı. Ekşi, "Bu bizim açıklama yapmamızı gerektirecek bir konu değil, maalesef işverenlerle yazarlar arasında zaman zaman böyle sorunlar oluyor" demekle yetindi.

GAZETELER BÖYLE DUYURDU

Çölaşan'ın Hürriyet'ten gönderilmesine gazeteler geniş yer verdi. Sabah, Çölaşan'ın gönderilmesini "Hürriyet'te Çölaşan Depremi" başlığıyla duyururken, Akşam, Çölaşan'ın gönderilmesini "Hürriyet Çölaşan'ı susturdu" başlığı ile verdi. Star, "Emin Çölaşan işten çıkarıldı" başlığıyla verirken, Yeni Şafak "Hürriyet Çölaşan'la yollarını ayırdı" başlığını uygun gördü. Çölaşan'ın işine son verilmesini Cumhuriyet, "Çölaşan'ın işine son verildi" başlığıyla okurlarına duyurdu.

ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN SİNYAL
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, önceki günkü yazısında Çölaşan'ın gönderileceğine ilişkin ilk sinyali vermişti. "Bekir Coşkun'unki Allah vergisi" başlıklı yazısında Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil'in, muhalif yazılarını öven Ertuğrul Özkök, yazısının Çölaşan'la ilgili olduğu iddia edilen bölümünde ise şunları yazmıştı:

"Samimiyetle, duyguyla, bilgiyle, mizahla, tarafsızlıkla yapılan muhalefet, çifte su verilmiş çelik gibi oluyor.

Ona kimsenin itirazı kalmıyor.

Ama hakaret, iftira, takıntı, lakap takma, haksızlık gibi şeyleri muhaliflik gibi sunmaya kalktığınız zaman iş değişiyor.

Onları okudukça şunu düşünüyorum:

Bu tavır özünde iktidara muhalif değil, tam aksine müttefik bir tavırdır.

Ki o da takıyyenin bir başka türüdür.

İşte bu duygularla Yılmaz Özdil'e aramıza hoş geldin diyorum.

Onun yeri burasıdır... Yani doğru yeri bulmuştur..."

Kaynak

Çok önceleri alınması gereken bi karardı, neyse, zararın neresinden dönülse kardır.

Yiğit Özgür de penguenden koptu yani oluyo bu sıra bu kopmalar nedense :durdurun

nasıl bi ülkede yaşıyoruz ya...muhalifler bir bir kesiliyo...aydın dogan hükümetin peşgeşleri olmasa aç kalır...emin çölaşan patronunun para kaynagını eleştiren bi yazar kovulur tabi....git gide nazi almanyasına benziyoruz....:saskin

kendim bildim bileli bizim eve hürriyet gazatesi girer son 2-3 yıldır sadece emin çölaşan için alıyodum gazete gitgide akpnin yayın organı haline döndü

4ub4ep2.jpg

işte gazatenin giriş sayfası....gizli k.ırak antlaşmasını ana sayfadan vermeyen gazetenin gündemi sadece 2. kişiden oluşuyo...

edit:yiğit özgürün gidişine bende üzüldüm ama endişelenme yeni dergi açıyolarmış ;)

Evet fare foto gerçekten etkileyici ama napabiliriz ki adamlar kafaya koymuşlar bişeyler yapacaklar bu ülkede ?..Anladınız siz onu..

edit:bi daa zaten bizim eve penguen giremez :durdurun yiğit özgür ün dergisinide heyecanla bekliyorum :)

hürriyetinde ne mal oldugu belli ... akepe nin yalakası hepsi ... su medyada okunacak , gercekleri yazan kose yazarlarına sahip tek gazete cumhuriyet tir...

Contract Killer' Alıntı:
Çok önceleri alınması gereken bi karardı, neyse, zararın neresinden dönülse kardır.

Nasıl yani? Mesajını açıklar mısın?

Bence ya Akşam'da yazmaya başlar yada Fatih Altaylı gibi gazeteport'ta .
Hayırlısı olsun . TMSF'den korkan bir gazete muhalif yazarı kovdu .
Ama satılık medya doğan bu ülkede asla tekel olamayacak .

hiç şaşrımadım birgün çıkarları ters düşecekti elbette emin ile doğanın :D

ishynum846' Alıntı:
Kına yakıyorum..

Daha nice parazitlerin temizlenmesi dileğiyle..

iyice yedir kınayı,

aydınları susturmaya çalıan şerfsizler akp yalakları medya tekeli :mad

her yer tek bi ses mi olsun yani.... artık bizi de hackhell den atmanızı isterler belki :D şaşmayın yakındır ....

Yakında hürriyett logosunun üstündeki Atatürk resminin yerine aydın doğan tayyipin resmini

koyar...

alpgg' Alıntı:
iyice yedir kınayı,

anlamadığım o foto ile yandaki sözün ilişkisi...
çölaşan kimdi biri anlatsın arkadaşı bana :)

sırada bekir coşkun var:( eğer kendisi bırakmazsa gazete yönetimi onuda atacak. Bunlar eleştiriye açık değiller malesef: Herkes kendileri gibi düşünmek zorunda. sanırım 10 yıl içinde sadece bir şekilde düşünen insanlar kalacak güzel ülkemde. O da at gözlüğü ile bakanlar:(

Zuhauhauha ya iyi güldüm..
Aydın doğan tayyipçi olmuş da onun gibi düşünmeyenleri gazeteden atıcakmış.
Arkadaşlar siz hangi taşın altında yaşıyorsunuz ya. Aydın Doğan İsrail ortağı,
Anti-AKP, Anti-İslam çizgisinden hiç çıkmamıştır. Her zaman tüm yayın organlarında
doğru yanlış, gerçek iftira, AKPye saldırmıştır..
Yok Tayyipi seviyormuş yok bilmem ne..
Çölaşanı kovması kanımca ya bir taktik ya da artık Çölaşanın çamur at izi
kalsın taktiğinin prim yapmaması..

Geri