Google Chrome'da Bilinmeyen ozellikler

Zeytin

Zeytin&Limon
Reaction score
0
Untitled-5.jpg

Merhaba arkadaslar;
Uzun zamandir Google Chrome kullanan birisi olarak Chrome tavsiye edecegim tarayicilar listesinde bir numaraya kadar yukseldi. Gecenlerde yaptigim arastirmalarda normal kullanicilarin erisemedigi bir versiyon buldum. Bu versiyon aslinda beta olarak gecse de, barindirdigi ozellikler ve web browser testlerindeki basarisi beni bu versiyonu kullanmaya itti. Bu gunku yazim amacindan farkli ve bilgilendirmek adina olacak.

Google Chrome piyasaya ciktigi gunden beri "Stable" versiyonu ile kullanicilara sunuldu. Fakat Chrome bunun disinda 2 adet gizli versiyona da sahip. "Beta ve Dev(Developer)" olan bu surumler yeni ozellikler ve stabil bir kullanim sagliyor.

Ornek olarak bahsetmek gerekirse ;

Google Chrome Sahip Oldugu uzantilar sekmesi ile Chrome kullanimini kolaylastiracak bircok altyapiya sahip.

Uzantilar sekmesinden kendinize uygun uygulamalari secerek hemen kullanima baslayabilirsiniz.

Birkac ilginc uygulamadan resimler cektim. Aciklamasini uygulamanin alt kisimlarinda yapacagim.

Translate Uygulamasi :

Untitled1.jpg

Untitled2-1.jpg

Translate uygulamasi girdiginiz kullandiginiz websitelerin hic ugras verilmeden istediginiz dile cevrilmesini saglar. Google Chrome ceviriyi onermesi icin sadece bulundugunuz bolgenin dilinden farkli bir bolgenin diline sahip bir websitesinde gezinti yapmaniz yeterli.

Facebook Eklentileri :

Untitled3-1.jpg

Facebook eklentisi ile duvariniza o an ne yazildigini ne yorumlar yapildigini ve profilinizi basit ve hizli bir sekilde goruntuleyebilirsiniz. Facebook hayranlari kacirmamali :thumbup1:

Picnik Eklentisi :

Untitled4-1.jpg

En sevdigim eklentilerden birisidir. Bir websitesi uzerindeki butun resim formatli dosyalari bularak size liste halinde sunar. Boylece resimleri ayiklamak gerektiginden daha kisa surer.

Uygulamalar ve eklentiler hakkinda birkac tane ornek vermenin yeterli olacagi kanisindayim. Google Chrome Dev'in sahip oldugu ozellikler tabiki de bunlarla sinirli degil. Kurulum icin gerekli olan adimlar ise bir adet Google Chrome Changer yazilimi ve birkac dakika sabir :001_cool:

Ileriki gunlerde eklentiler hakkinda detayli bir yazi yazmayi planliyorum. Simdilik uygulamalarin tadini kendiniz cikarin :)

Zeytin
Hackhell Yayin Editoru

Ekli dosyalar

• Chrome Channel Changer 2.zip
    47.2 KB · Görüntüleme: 81
  • chromeresim.jpg
    chromeresim.jpg
    79.2 KB · Görüntüleme: 845
güzel makele olmuş ellerine sağlık

Firefox kullandigim en yavas tarayicilardan birisi oldugumu soylememe gerek yok sanirim. 3 Gun sonra sisen ve bas agrilarina sebep olan bir tarayici.

Chrome yeni, hizli, stabil calisiyor. 3-4 gun sonra sisen bir tarayici degil.

Testlere sokabilirsin, herkes chrome diyor ;)

Zeytin'im chrome iidir şimdi

değişmek lazım, aşmak lazım!!! :001_wub:

neler değişmediki... dünya dönerken, kendi ekseni etrafında dönebilene ne mutlu! :goz:

herşeyin de en güzelini mi bilirmiş benim bebişim

Google Chrome Sahip Oldugu uzantilar sekmesi ile Chrome kullanimini kolaylastiracak bircok altyapiya sahip. katılıyorum

Chrome kullandım 1 sure ısınamadım nedense

peki opera ve maxthon 2 den daha iyi mi diorsun .

buna katılmıyorum.

Google Chrome Sahip Oldugu uzantilar sekmesi ile Chrome kullanimini kolaylastiracak bircok altyapiya sahip. katılıyorum

Chrome kullandım 1 sure ısınamadım nedense

peki opera ve maxthon 2 den daha iyi mi diorsun .

buna katılmıyorum.

Bilgisayarimda opera da kurulu. Evet opera da kullaniyorum ama ben biraz daha genis inceledim. Kullandiklari ram olanlarindan tut sayfa acilis hizlarinin oranlarina kadar genis ve saglam bir incelemeden sonra chrome kullanmaya basladim. Firefox ise hic bulasmadim. Piyasadaki diger tarayicilari da severek kullanamadim. IE 8 in 64 bit versiyonu gercekten hosuma gitti fakat flash calismayinca onada elveda demek zorunda kaldim. Kisilerin belli aliskanliklari vardir. Opera'ci dir operadan baska tarayici kullanmaz yada mozilla fanidir. Benim boyle aliskanliklarim olmadigi icin bu sure icinde Chrome. Ilerde ne olur bilinmez ;)

mrb
arkadaşım dev i yükledim ama üst çubukta face, translate, v.diğer araç tuşları yok. neden ki?

mrb
arkadaşım dev i yükledim ama üst çubukta face, translate, v.diğer araç tuşları yok. neden ki?

Developer a getirdikten sonra onlari sen secerek yukleyeceksin. Adres cubuguna chrome://extensions/ yaz alt kisimdan daha fazla uzanti edinin'i sec ve oradan websitesinden begendigin uygulamalari tek tusla yukle.

Geri