..::Gitar Dersleri::..

harakikiri' Alıntı:
arkadaşlar gitar akorlarının aynı sayfada bulunduğu bir tablo aradım ama bulamadım. hemen hemen bütün gitar metodlarında wardır ama ne hikmetse onuda bulamadım. elinde olan varsa yardımcı olabilirmi lütfen.
ancak bilgisayar yardımyla kullanlacak bişey aramıyorum. yazıcıdan yazdırım dağda bayırda bile kulalnılabilecek cinsden bişey arıyorum ;)
teşekkürler...

biraz zaman verirseniz eminim istediğin çalışmalar gelecek şuan dersler üzerinde yoğun bi konu hazırlıorum.eğer eli boşta olan bi arkadaş varsa sana hemen yardım eder ama bana biraz müsade verirsen herşey daa bol olur. . .

Dark_Angel helal sana müthissin.saol paylasım için çok işime yarıycak...

illuminati tebrikler.Gerçekten yeni başlayan arkadaşlara güzel dersler veriyorsun.Fakat tab için biraz erken değilmi?İlk gitar tutuş şekli,notalar,akor basma,ritm,tab,rif...BÖyle olsa daha iyi olurdu.En azından öğrenme yolları daha kısa olurdki ben öğrencilerime böyle öğretiyorum.4 ayda bitiriyorlar işi.Tabi bunun için azimde çalışma hırsıda gerekli.Ama yinede emeğin çok güzel seni bunun için tebrik ediyorum..

illuminati' Alıntı:
biraz zaman verirseniz eminim istediğin çalışmalar gelecek şuan dersler üzerinde yoğun bi konu hazırlıorum.eğer eli boşta olan bi arkadaş varsa sana hemen yardım eder ama bana biraz müsade verirsen herşey daa bol olur. . .

teşekkürler dostum.

notabilgisi14lr.jpg

notabilgisi29xm.jpg

notabilgisi37ct.jpg

notabilgisi45bf.jpg

Chuckies'in katkılarıyla :)

akortnaslyaplr5cy4dg.jpg

Chuckies'in Katkılarıyla :)

14ie2.jpg

20xe.jpg

31ut.jpg

42bz.jpg

54pn.jpg

67vd1.jpg

Chuckies'in Katkılarıyla

en baba çalgı bağlama :)

arkadaşlar derslerde kurbağanın azizliğine uğradık güncelennene kadar biraz sabır istiorum sizden tşk ederim. . .

çok saol ne zamandır böyle bişey arıyodum emeğine sağlık çok saol :)

gitar tutuş ve çalış pozisyonları

selam arkadaşlar.ne zamandır eklemek istiyorum ama vakitsizlik engel..
bu bölümde klasik, elektro ve akustik için 3 farklı oturuş pozisyonu verilmiştir. görüldüğü ve şaşırtıcı olduğu üzere akustik ve elektro gitarlarda da klasik oturuş pozisyonu geçerlidir ve rahat bir çalım sağlamaktadır.
çünkü; sol elin tutuş pozisyonunda asıl faktör sapın yüze yakın olması ve dolayısıyla sol el bileğinin doğru açıyla tuşe'yi kavramasıdır.sap aşağı indikçe bilek açısı daralır ve bu da kasların hareket kolaylığını engellemeye başlar..genelde elektro gitar çalıcıları ayakta çalarken gitarı neredeyse diz kapaklarına yakın tutmaktadırlar. bu tutuş uzun vadede bileğin sertleşmesine ve hareketin kısıtlanmasına yol açar.klasik kökenli elekro gitarcılara bakacak olursak (bkz: santana, angus young <ac/dc> ) elektro gitarın klavyesini yukarda kullanırlar.
sonuç olarak sapı yüze yakın tutmak iyidir arkadaşlar.
aşağıdaki fotoğraflarda konu ile ilgili oturuş ve tutuş pozisyonları vardır.
sol el çalım tekniğinde ise parmakların tellere dik olarak basması ve yalnızca basılacak olan perdeye/notaya basılması gereklidir.bunun içinde en güzel yol parmakları uç kısmına yakın olan eklemden kırık şekilde tutmaktır ve avuç içi gitar klavyesine temas etmez.
sağ elde ise sanki avuç içerisinde bir portakal , pinpon topu vs.tutuyormuş gibi eli bir kubbe şeklinde, oval tutmak gereklidir. bileğin gitar gövdesine değmesi başparmak tırnağını verimli olarak kullanmanızı engeller.
devamını en kısa zamanda getirmeye çalışacağım. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

sağ ve sol el tutuşları

sol ve sağ el tutuşları ile ilgili örnek fotoğraflar çektim.
ayrıca en altta bulunan egzersiz a ve egzersiz b fotoğrafları gitara başlayan arkadaşların artık en çok yapacağı hareket olmalıdır. sol elinizin parmakları
1 (işaret)
2 (orta)
3 (yüzük)
4 (serçe) olarak numaralandırılır.

önce 1 ve 3 , sonra 2 ve 4 parmaklarınızı düz bir zemin üzerinde sırasıyla yere koyup kaldırın. yani önce 1,3 yere basacak aynı anda, sonra 2,4 yere basacak.
sebebine gelince yüzük ve serçe parmaklarınız diğer 3 parmağın aksine aynı kasa bağlı ve birbirine bağımlıdırlar. (avucunuzu açıp sadece yüzük parmağını bükmeye çalışın,serçe de peşinden gelecektir:>) bu bağımlılığı en aza indirgemek için bu iki parmağı farklı gruplara bölüp çalıştırmak amaçlı bir egzersizdir.

katkılaın için tşk ederim ben resimli bulamammıştım pozisyonları saolasın bu eksiğide sen kapattın artık eve gidince pztsi günü yeni metodlara geçme zamanı geldi :goz:

Ya Arkadaşlar, Bu Sayfa Ile Ilgilenen Ve Bişeyler öğrenmek Isteyen Arkadaşlar:
Derim Ki Ders Dediğin Olay Karşindakinin Düzeyine, Gidişine Ve Beklentilerine Göre Oluşur..tamam Biz Anlatiyoruz Ama Bence Merak Ettiğiniz Konulari, öğrenmek Istediğiniz Ayrintilari Gerek Teorik, Gerek Pratik Olarak Bizlere Sorun Icabinda Fotoğrafli Olarak Bile Ekleriz Sayfaya..
Sayin Sipa Ve Dark Angel Bilmiyorum Ne Dersiniz Fikrime? Isteyen Arkadaşlarin Beklentileri Bu Sayfayi Daha Amacina Uygun şekillendirecektir Derim Ben..
Saygilar Derim Bide..

emeğiniz için çok teşekkürler hepiniz harikasınız özellikle resimler için çok teşekkür ederim ben yeni başlayacağım yakında gitarı alacağım bişey sormak istiyorum size çalmayı öğrenebilmek için kurs şartmı ?

kumpas' Alıntı:
emeğiniz için çok teşekkürler hepiniz harikasınız özellikle resimler için çok teşekkür ederim ben yeni başlayacağım yakında gitarı alacağım bişey sormak istiyorum size çalmayı öğrenebilmek için kurs şartmı ?

bence ders şart biz burada bi noktaya kadar gösterebiliriz.Buradaki bilgiler tamamen knt edilio yani bilgilerde yanlış yok ama sen bi noktayı yanlış anlayıp yanlış uygularsan bu sana ileride çok zorluk açar bence eğer cidden bişeyler yapmak istiorsan kurs al ama kulağını eğitmeyi unutma. . .

Geri